Charlotta Westerback

Charlotta Westerback (s. 1999) on kolmannen vuoden kandidaatin tutkinnon opiskelija Sibelius Akatemiassa. Hän aloitti alttoviulunsoiton 7-vuotiaana opettajanaan Tiina Konttinen Itä-Helsingin musiikkiopistossa ja pääsi vuonna 2016 Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen, missä häntä opettivat Teemu Kupiainen sekä Pirkko Simojoki. Opinnot Sibelius-Akatemiassa alkoivat vuonna 2018 Simojoen luokalla. Mestarikursseilla Westerbackia ovat opettaneet Yuval Gotlibovich, Garth Knox, Lilli Maijala, Tabea Zimmermann, ja suomalaisen Meta4- kvartetin jäsenet.

Solistina Westerback on soittanut muun muassa Radion sinfoniaorkesterin Nuoret solistit- konsertissa vuonna 2019, Wegelius kamarijousten Unga solister- konsertissa vuonna 2017, sekä Jorma Panulan Piiparilassa.

Orkesterimuusikkona Westerback on soittanut Helsingin kaupunginorkesterin riveissä, sekä osallistunut kaupunginorkesterin kisällikoulutukseen vuonna 2019. Lisäksi hän on esiintynyt Suomalaisen kamariorkesterin Tammisaaren kesäkonserttisarjassa vuosina 2018 ja 2019 orkesterin nuorisokoulutuksessa. Vuonna 2019 hän pääsi soittamaan Kuninkaallisen Concertgebouw orkesterin alttoviulusektion riveihin Side by Side- projektissa Musiikkitalolla. Westerback soittaa usein myös Wegelius kamarijousten alttoviulusektiossa.  

Westerbackin menestyksekkäitä opintoja ja orastavaa uraa ovat tukeneet Pro Musica- säätiö ja Wegelius-säätiö. 

Charlotta Westerback soittaa OP Ryhmän Taidesäätiön arvosoittimella Joannes Florenus Guidantus vuodelta 1737. 

Charlotta Westerback