Charlotta Westerback

Charlotta Westerback (s. 1999) aloitti alttoviulunsoiton 7-vuotiaana Itä-Helsingin musiikkiopistossa Tiina Konttisen johdolla. Syksyllä 2016 hän aloitti Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen, jossa häntä opettivat Teemu Kupiainen sekä Pirkko Simojoki. Ammattiopintonsa hän aloitti Sibelius-Akatemialla syksyllä 2018 Pirkko Simojoen oppilaana.

Charlotta Westerback on osallistunut Tabea Zimmermanin, Yuval Gotlibovichin, Meta4:n, Lilli Maijalan, Pirkko Simojoen ja Garth Knoxin mestarikursseille.

Orkesterimusisoinnin Charlotta Westerback aloitti jo varhaisella iällä Itä-Helsingin musiikkiopiston jousiorkestereissa. Hän on myös ollut jäsenenä Wegelius kamarijousissa sekä Suomalaisen kamariorkesterin Nuorisoakatemiassa. Syksyllä 2018 Charlotta Westerback oli soittamassa Kuninkaallisen Concertgebouw-orkesterin kanssa Side by Side -projektissa. Helsingin kaupunginorkesterin kisällikoulutuksessa Charlotta aloitti keväällä 2019.

Charlotta Westerback on soittanut kamarimusiikkia vuodesta 2009 lähtien jousikvarteteissa ja trioissa eri kokoonpanoissa, mm. Luminoso -jousikvartetissa. Hän on soittanut solistina Wegelius -kamarijousten Unga solister -konsertissa, sekä Jorma Panulan Piiparilassa Voluntas -kamariorkesterin kanssa. Keväällä 2019 hän soitti Radion Sinfoniaorkesterin Nuoret solistit- konsertissa.

Charlotta Westerback soittaa OP Ryhmän Taidesäätiön Joannes Florenus Guidantus -alttoviulua vuodelta 1737.

Charlotta Westerback