Tunnusten turvallinen käyttö

OP:n digitaalisiin palveluihin pääset tunnistautumaan turvallisesti sinulle myönnetyillä tunnuksilla. OP:n tunnuksella voit lisäksi maksaa verkkopalveluissa ja tunnistautua OP:n omien digitaalisten palveluiden lisäksi myös mm. julkishallinnon palveluissa, kuten Suomi.fi.

Tunnuksesi ovat henkilökohtaiset, älä koskaan luovuta tai paljasta niitä muille – edes pankki tai viranomaiset eivät tarvitse tunnuslukuasi missään tilanteissa.

OP:n tunnukset muodostuvat seuraavista osista: 

  • käyttäjätunnus 
  • salasana 
  • Mobiiliavain 
  • avainlukulista 
  • tunnukseesi liitetty puhelinnumero eli lisävahvistuksennumero

Kirjaudut palveluihin ja vahvistat tapahtumia käyttäjätunnuksen, salasanan ja avainlukulistan tai mobiiliavaimen avulla. Lisäksi tilitietojen katsomisesta ja maksun vahvistamisesta voidaan tarvittaessa lähettää vahvistukseen tarvittavat tiedot tekstiviestillä. Joten huolehdithan, että olet liittänyt tunnukseesi käytössäsi olevan puhelinnumeron eli lisävahvistusnumeron.

Mobiiliavaimen voit aktivoida käyttöösi OP:n mobiilisovelluksissa, jonka jälkeen kirjaudut ja vahvistat tapahtumat mobiilissasi Mobiiliavaimen PIN-koodilla. Mobiiliavaimen käyttöönottoa varten sinulla tulee olla käyttäjätunnus, salasana ja avainlukulista sekä käytössäsi oleva numero tulee olla liitettynä tunnukseesi lisävahvistusnumeroksi.

Huomioi, että lisävahvistukseen tarvittavaa tekstiviestiä ei lähetetä joka kerta. Tekstiviestit ja Mobiiliavaimen vahvistuspyynnöt tulevat aina reaaliajassa eli vain silloin, jos käytät samaan aikaan tunnuksiasi. Tarkista, että kaikki tekstiviestissä tai vahvistuspyynnössä kerrotut tiedot vastaavat tapahtumaa, jota olet juuri kyseisellä hetkellä tekemässä. Vahvista aina vain tapahtumat, joita olet itse tekemässä.  Voit saada tekstiviestin myös käyttäessäsi Mobiiliavainta, jos tapahtuma vaatii lisävahvistusta.

Jos tiedot eivät täsmää eli jos yksikin tieto on väärin tai et itse asioi kyseisellä hetkellä tunnuksellasi, älä vahvista tapahtumaa.

OP lähettää lisävahvistukseen tarvittavat tekstiviestit aina numerosta +358407118180 ja viestien allekirjoittajana on OP.

OP:n digitaalisiin palveluihin pääset tunnistautumaan turvallisesti sinulle myönnetyillä tunnuksilla. Tunnuksesi ovat henkilökohtaiset, älä koskaan luovuta tai lainaa niitä muille.