Talouden tasapaino

Tärkeintä oman talouden hallinnassa ei ole suuret tulot, vaan talouden tasapaino.

Hahmota taloutesi tila

Paljonko sinulla kuluu kuukaudessa pakollisiin menoihin ja hupeihin? Jääkö rahaa säästöön? Talouden tasapaino auttaa sinua hahmottamaan millaisia tuloja ja menoja sinulla on.

Ohjaa kulutustasi haluamaasi suuntaan

Seuraamalla kulutustasi pysyt paremmin kartalla taloudestasi ja pystyt tarvittaessa muuttamaan kulutustottumuksiasi haluamaasi suuntaan.

Ota käyttöösi OP-mobiilissa

Talouden tasapaino kulkee mukanasi puhelimessasi. Työkalun käyttö on sinulle maksutonta.

Lataa OP-mobiili

Lataa OP-mobiili maksutta älylaitteesi sovelluskaupasta.

Lataa App Storesta
Lataa Google Play

Hyvinvoivassa taloudessa menot ovat tasapainossa

Hyvä peukalosääntö tasapainoiselle taloudelle on, että tuloistasi tulisi mennä enintään 50 % välttämättömyyksiin ja 30 % hupeihin ja hyötyihin. Näin loput 20 % jäisivät säästöön. OP-mobiilissa talouden tasapainotus perustuu tähän jakaumaan.

Tilitapahtumasi jaetaan sovelluksessa automaattisesti näihin kolmeen ryhmään ja ne luokitellaan myös 16 eri luokkaan. Esimerkiksi käydessäsi elokuvissa asettuu ostos ryhmään ”Hupi ja hyöty” ja sen alla luokkaan ”Kulttuuri ja viihde”. Jos elokuvissa käynti on sinulle ennemmin harrastus, voit siirtää menon luokkaan ”Harrastukset”. Voit siis itse vaihtaa menojesi luokkia niin, että ominaisuus antaa juuri sinun talouttasi kuvaavaan näkymän.

Huomioithan, että ominaisuus ja sen sisältö ovat suuntaa antavia työkaluja. Vastuu rahankäytöstä ja omasta taloudesta on viime kädessä jokaisella itsellään. Talouden tasapaino -ominaisuutta käyttämällä sinulla on paremmat mahdollisuudet hallita talouttasi.

Näin saat Talouden tasapainon käyttöösi

  1. Kirjaudu OP-mobiiliin. Jos sinulla ei vielä ole OP-mobiilia, voit ladata sen puhelimesi sovelluskaupasta.
  2. Klikkaa Rahat -etusivulta kohdasta Talouden tasapaino.
  3. Lue ohjeet ja siirry eteenpäin painamalla Jatka, kunnes ominaisuus on käytettävissäsi.
  4. Tämän jälkeen tilitapahtumasi luokitellaan automaattisesti OP-mobiilissa. Voit vaihtaa tilitapahtumiesi luokkia sinulle sopivimmiksi Talouden tasapainossa sekä tilitapahtumissa.

 

Nyt sinun on helppo pysyä kartalla taloutesi tilasta ja seurata sen kehittymistä!

Tutustu OP-mobiiliin

Talouden tasapaino -palvelun tarjoaa OP Vähittäisasiakkaat Oyj.