OP Keski-Pohjanmaan kesätyötuki 15-20-vuotiaille omistaja-asiakkaillemme

Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä juttu! Se antaa mahdollisuuden tienata ikiomaa, omalla työllä ansaittua rahaa ja saavuttaa pienempiä ja isompiakin unelmia. Nuori oppii myös tärkeitä työelämätaitoja ja tietoa omista vahvuuksistaan sekä kiinnostuksen kohteistaan. Kesätyöpaikan löytäminen ei kuitenkaan ole välttämättä helppo juttu ja tähän tilanteeseen haluamme tarjota apuamme.

Me OP Keski-Pohjanmaassa toivomme, että voimme madaltaa paikallisten yritysten ja yhdistysten kynnystä kesätyöntekijän palkkaamiseksi. Nuori kesäksi töihin -kampanjamme kautta jaamme 50 kesätyöseteliä 15–20 -vuotiaille omistaja-asiakkaillemme.

Yhden setelin arvo on 400 euroa ja sen avulla voi työllistyä kahdeksi viikoksi OP Keski-Pohjanmaan toimialueella (Evijärvi, Kalajoki, Kokkola, Kälviä, Lohtaja, Teerijärvi ja Ylivieska) olevaan yritykseen tai yhdistykseen.

Hei nuori - Kesätyösetelin hakuaika on 28.2.-20.3.2022

Voit hakea Nuoren Kesätyöseteliä kun olet 15-20 -vuotias, asut OP Keski-Pohjanmaan toimialueella ja olet pankkimme omistaja-asiakas. Omistaja-asiakkuuden on oltava voimassa kesätyöseteleiden arvontahetkellä.

Arvomme Kesätyösetelin saajat viikolla 12 ja ilmoitamme arvonnan tuloksen kaikille hakemuksen täyttäneille samalla viikolla.  

Kesätyösetelin arvo on 400 euroa ja setelin saaneet nuoret etsivät ja hakevat itse kesätyöpaikkansa. Viikolla 13 lähetämme Kesätyösetelit arvonnassa voittaneille nuorille.

Näin Nuoren Kesätyöseteli toimii - tietoa työnantajalle

Pankin toimialueella toimiva, Y-tunnuksellinen työnantaja voi käyttää Kesätyösetelin nuoren työllistämiseen palkan tukena.

  • Kesätyön tulee ajoittua ajalle 1.5.-31.8.2022. 400 euron tuki on laskettu kattamaan kahden viikon kesätyö (10 pv, 6 h päivässä). 
  • Työnantajayrityksen/-yhdistyksen tulee toimia OP Keski-Pohjanmaan toimialueella (Evijärvi, Kalajoki, Kokkola,Teerijärvi ja Ylivieska) ja sillä tulee olla Y-tunnus. 
  • Työsopimus on tehtävä kirjallisesti. Työnantajan on noudatettava vähintään yleissitovaa työehtosopimusta ja huolehtia asianmukaisesta palkanmaksusta pankkitilille. 
  • Työnantajan on lähetettävä kesätyösetelillä palkkaamansa nuoren nimi sähköpostitse OP Keski-Pohjanmaalle osoitteeseen keski-pohjanmaa@op.fi heti kun työsopimus on tehty. 
  • Nuoren työllistävä yritys hoitaa lakisääteiset työnantajakulut. 
  • Työnantaja laskuttaa kesätyöseteliavustuksen Keski-Pohjanmaan Osuuspankilta 30.9.2022 mennessä. 
  • Tarjoamamme Kesätyöseteli ei ole palvelun myyntiä vaan kyseessä on arvonlisäveroton (alv 0 %) palkkatuki. 

Palkkalaskurilla voit arvioida työnantajan maksamien sivukulujen määrää. Laskurin avulla näet myös helposti, miten nuoren ikä vaikuttaa siihen, pidätetäänkö nuoren palkasta ennakonpidätysprosentin lisäksi työeläkemaksua ja työttömyysvakuutusmaksua.