OP Keski-Pohjanmaan kesätyötuki 15-20 -vuotiaille asiakkaille

Kesätyöseteleiden hakuaika on päättynyt. Kiitos kaikille hakijoille.

OP Keski-Pohjanmaa lahjoittaa 15-20 -vuotiaille asiakkailleen 50 kesätyöseteliä. Kesätyöseteleiden hakuaika on 29.1.-18.2.2024.

Ensikosketukset työelämään ovat nuorille tärkeitä! Ne antavat mahdollisuuden tienata omaa rahaa ja sitä kautta oppia rahan käyttämistä ja oman talouden hallintaa. Työyhteisön jäsenenä myös työelämän pelisäännöt tulevat tutuiksi ja voipa kesätyö poikia pidempiaikaisemmankin työpaikan. Tai löytyy kiinnostava ala, jota lähteä opiskelemaan.

Koska varsinkaan ensimmäisen kesätyöpaikan löytäminen ei välttämättä ole helppoa, me OP Keski-Pohjanmaassa haluamme omalta osaltamme kannustaa nuoria hakemaan kesätöitä. Samalla toivomme rohkaisevamme paikallisia yrityksiä ja yhdistyksiä palkkaamaan nuori kesäksi töihin. 

Nuori kesäksi töihin -kampanjamme kautta lahjoitamme 50 kesätyöseteliä 15–20 -vuotiaille asiakkaillemme.

Yhden setelin arvo on 500 euroa ja sen avulla nuori voi työllistyä OP Keski-Pohjanmaan toimialueella (Evijärvi, Kalajoki, Kokkola, Kälviä, Lohtaja, Teerijärvi ja Ylivieska) olevaan yritykseen tai yhdistykseen.

Hei nuori - Kesätyösetelin hakuaika on 29.1.-18.2.2024

Voit hakea kesätyöseteliä kun olet 15-20 -vuotias, asut OP Keski-Pohjanmaan toimialueella ja olet pankkimme asiakas. Asiakkuuden on oltava voimassa kesätyöseteleiden arvontahetkellä.

Arvomme kesätyösetelien saajat viikolla 8 ja ilmoitamme arvonnan tuloksen kaikille hakemuksen täyttäneille samalla viikolla. Arvonnassa voittaneille nuorille lähetämme kesätyösetelit postitse viikolla 10.   

Kesätyösetelin arvo on 500 euroa ja setelin saaneet nuoret etsivät ja hakevat itse kesätyöpaikkansa. 

Tietoa työnantajalle - Näin kesätyöseteli toimii  

Pankin toimialueella toimiva, Y-tunnuksellinen työnantaja voi käyttää kesätyösetelin nuoren työllistämiseen palkan tukena.

  • Kesätyön tulee ajoittua ajalle 1.5.-31.8.2024.
  • Työnantajayrityksen/-yhdistyksen tulee toimia OP Keski-Pohjanmaan toimialueella (Evijärvi, Kalajoki, Kokkola, Teerijärvi ja Ylivieska) ja sillä tulee olla Y-tunnus. 
  • Työsopimus on tehtävä kirjallisesti. Työnantajan on noudatettava vähintään yleissitovaa työehtosopimusta ja huolehtia asianmukaisesta palkanmaksusta pankkitilille. 
  • Työnantajan on lähetettävä kesätyösetelillä palkkaamansa nuoren nimi sähköpostitse OP Keski-Pohjanmaalle osoitteeseen keski-pohjanmaa@op.fi heti kun työsopimus on tehty. 
  • Nuoren työllistävä yritys hoitaa lakisääteiset työnantajakulut. 
  • Työnantaja laskuttaa kesätyöseteliavustuksen Keski-Pohjanmaan Osuuspankilta 30.9.2024 mennessä. 
  • Tarjoamamme kesätyöseteli ei ole palvelun myyntiä vaan kyseessä on arvonlisäveroton (alv 0 %) palkkatuki. 

Palkkalaskurilla voit arvioida työnantajan maksamien sivukulujen määrää. Laskurin avulla näet myös helposti, miten nuoren ikä vaikuttaa siihen, pidätetäänkö nuoren palkasta ennakonpidätysprosentin lisäksi työeläkemaksua ja työttömyysvakuutusmaksua.