Kesäduuni OP:n piikkiin 2020 starttaa pe 31.1.

Millaista kesätyötä teidän yhdistyksenne voisi tarjota 15-17-vuotiaalle nuorelle ensi kesänä pankin piikkiin? Yhdistyshaku alkaa 31.1. perjantaina. Tervetuloa mukaan!

Lahjoitamme yhdistyksille 75x400e = 30.000 euroa

Ympäri Suomen osuuspankkien toteuttama nuorten kesätyökampanja työllistää 15-17-vuotiaita nuoria täällä OP Keski-Suomen toimialueella nyt jo kuudetta kesää. Tulevana kesänä lahjoitamme suoraa tukea paikallisesti yhdistyksille 75 nuoren työllistämiseen, yhteensä 30.000 euroa. Ja valtakunnan tasolla huimat 2000 nuorta saa kesätyön osuuspankin piikkiin tänä kesänä.

Yhdistysaktiivien ja hallitusten jäsenten on hyvä jo tässä kohtaa vuotta miettiä olisiko yhdistyksellä mahdollisuutta työllistää nuori pariksi viikoksi kesätöihin. Jos pohdinnan jälkeen vastaus on kyllä, helmikuussa kannattaa jättää tukihakemus.

Palkkaustukea ja kesätöitä voi saada vain hakemalla

Palkkaustuen hakuaika on tänä vuonna 31.1.-29.2. Hakulinkki julkaistaan perjantaina 31.1. pankin verkko- sekä Facebook -sivulla. Viime vuonna meidän pankin toimialueella tukea haki 74 yhdistystä ja kaikki tuen silloin myös saivat, yksi tuplana. Tänä kesänä 400 euron tuki voidaan meillä myöntää 75 yhdistykselle.

Kampanjan kesätyöt 15-17-v nuorille

Yhdistykset vastaanottivat toukokuussa 2019 yhteensä 1022 kesätyöhakemusta nuorita, mikä osoittaa hyvin, kuinka tarpeellinen kampanja on. Moni 15-17-vuotias on innokas tekemään kahden viikon pestin kesätöitä koulun kesäloman aikana. Onko sinun lähipiirissäsi tällainen nuori?

Toimiva konsepti – hyvää palautetta

Saamamme palautteen perusteella nuorten kesätyökampanja onnistui erinomaisesti myös viime kesänä. Palautetta antoi 31 yhdistystä ja 31 nuorta.

Syyskuussa 2019 yhdistyksiltä kerätyssä palautteessa koettiin 1-5 asteikon keskiarvolla mm. seuraavaa:
* Kampanja oli yhdistykselle hyödyllinen 4,97 %
* Nuorten työ yhdistyksessä vaikutti positiivisesti yhdistyksen toimintaan 4,84 %
* Yhteistyö OP:n kanssa nuorten rekrytoimiseksi sujui 4,97 %
* Yhdistys sai riittävästi tukea työllistämiseen 4,81 %

Vapaissa palautteissa nousi esiin mm. tuen tarpeellisuus, yhteistyön mutkattomuus, onnistunut rekrytointi.
- ”Saimme taas mukavan ja aktiivisen nuoren toimimaan seuran lasten parissa. Mielestämme yhteistyö on toiminut näin oikein hyvin.”
- ”Taloudellisen hyödyn lisäksi saimme lisänäkyvyyttä (apuja markkinointiin). Minusta systeemi on hyvä juuri tällaisena kuin se on ollut.”
- ”Saimme paikalliselle toimijalle tunnettavuutta ja huomasimme sekä yllätyimme erittäin positiivisesti suuresta hakijajoukosta ja hienoista hakemuksista. Valinta onnistui hyvin ja saimme erittäin reippaan ja sosiaalisen nuoren - toivottavasti tulevaisuuden hoitajan :) OP:sta saimme kiitettävää ohjeistusta koko prosessin ajan.”
- ” Kiitos taas. Tämä on hienotapa antaa nuorten oppia työelämästä. Talousneuvonta otettiin nuoren puolelta ilolla vastaan.”

- ”Ilman tätä tukea emme voisi palkata kaikkia ohjaajia kesäurheilukouluun. Kiitos tästä mahdollisuudesta!”
- ”Yhdistys sai positiivistä palautetta siitä, että yhdistys työllistää nuoria. Tämä on hyvä kampanja ja yhdistys sai riittävästi tukea.”

Syyskuussa 2019 nuorita kerätyssä palautteessa koettiin 1-5 asteikon keskiarvolla yhdistyksen tarjoama kesätyö koettiin:
* Kesätyö yhdistyksessä oli minulle hyödyllinen kokemus 4,55 %

Yhdessä hyvä tulee

Tulevana kesänä on tarjolla monta onnistumisen ja oppimisen paikkaa niin työllistäville yhdistyksille, kuin kesätöihin tuleville nuorille. Toivotammekin kaikki tervetulleiksi mukaan kesän 2020 kampanjaan - olit sitten yhdistyksen jäsen, seuran aktiivi tai hallituksen jäsen, nuoren vanhempi, mummo, kummi tai ystävä, kesätöitä haluava nuori. Jokainen meistä voi ainakin vinkata tästä kampanjasta omalle lähipiirilleen, jos ei muuta. Yhteistyössä on voimaa.

Kiitos sinulle, että olet mukana!

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi #yhdessähyvätulee #kesätyö

OP Keski-Suomi
Katri Tynkkynen
viestintäasiantuntija