” ”

Kesäduuni OP:n piikkiin 2022 – yhdistyshaku käynnissä 28.2. saakka

Millaista kesätyötä teidän yhdistyksenne voisi tarjota 15–17-vuotiaalle nuorelle ensi kesänä pankin piikkiin? Yhdistyshaku on käynnissä 1.–28.2., joten hae lahjoitusta nyt ja tarjoa nuorelle mielekäs kesätyö.

Ensimmäinen kesätyöpaikka on nuorelle tärkeä asia. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan avulla haluamme tarjota nuorille mahdollisuuden saada työkokemusta, ja samalla tuemme toimialueemme yhdistysten tärkeää toimintaa. Kampanjassa pankki lahjoittaa työnantajana toimivalle yhdistykselle palkkaustuen, joka mahdollistaa kesätöitä 15–17-vuotiaille nuorille. Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä ja tavoitteena on työllistymisen rinnalla tukea myös nuorten taloustaitojen oppimista.

Ympäri Suomen osuuspankkien toteuttama nuorten kesätyökampanja työllistää nuoria täällä OP Keski-Suomen toimialueella nyt jo kahdeksatta kesää. Tulevana kesänä lahjoitamme suoraa palkkaustukea toimialueemme yhdistyksille sadan nuoren työllistämiseen, yhteensä siis 40 000 euroa.

Hae tukea nyt

Vain hakemalla voi saada, joten jätä huolella täytetty tukihakemus nyt. Yhdistykselle myönnettävän 400 euron palkkaustuen hakuaika on 1.–28.2.

Kaikki pankin toimialueella toimivat yleishyödylliset yhdistykset voivat hakea lahjoitusta tarjotakseen vastuullisen kesäduunin 15-17-vuotiaalle nuorelle. Pankin toimialuetta on Jyväskylä, Hankasalmi, Joutsa, Karstula, Laukaa, Pihtipudas, Saarijärvi, Viitasaari ja Äänekoski sekä Kinnula, Kivijärvi, Muurame ja Uurainen.

Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjasivulta löydät faktat ja linkin hakemukseen

Kampanja etenee vaiheittain ja 14.3.–17.4. on nuorten vuoro hakea kesätöitä tuen saaneilta yhdistyksiltä.

Hyvää palautetta vuoden 2021 kampanjasta

OP Keski-Suomi on tukenut nuorten työllistymistä kesäduunikampanjan kautta jo seitsemän kesän ajan, tuleva kesä on kahdeksas. Yhteistyö yhdistysten kanssa on tärkeää ja kampanjasta vuosittain saatu palaute on aina palkitsevaa. Vuoden 2021 palautteissa korostuu erityisesti tuen merkitys yhdistyksen toiminnalle sekä tyytyväisyys siitä, että nuoret pääsevät kokeilemaan siipiään työelämässä vastuullisen kesätyön kautta:

- ”Kaikki tuki nuorten kesätyöllistämiseen on yhdistyksellemme elintärkeää. Ilman tällaisia kampanjoita joku nuori jää aina ilman kesätyöpaikkaa. Lisää tämän kaltaisia! Tällainen on hyödyllinen sekä yhdistykselle että nuorelle.

- ”Kesäduuni OP:n piikkiin on mitä parasta ruohonjuuritason toimintaa käynnistävää tukea paikallisille seuroille ja yhdistyksille madaltamaan kynnystä etenkin ensimmäisen, mutta myös seuraavien kesätyöntekijöiden palkkaamiseen.

- ”Kiitos tuesta, mittaamaton apu pienelle yhdistykselle. Kesätyöntekijän jälki on konkreettisesti nähtävissä kylällämme.

- ”Tämä on taas yksi mahtava mahdollisuus nuorille päästä kokeilemaan siipiään, ja mikä tärkeintä - matalalla kynnyksellä. "Perinteinen" työnhaku voi tuntua monesta hurjalta ajatukselta, ja alaikäisen nuoren on muutenkin todella vaikea löytää mistään työtä.

- ”Tämä on todella mahtava kampanja. Meidän kannalta ajateltuna ja erityisesti nuoren kannalta. Nuori pääsee näyttämään taitonsa työelämässä turvallisessa ympäristössä ja saa paljon arvokasta kokemusta.

- ”Nuoren someosaaminen ja ideat antoivat meille taas uutta ideaa ja perspektiiviä jatkoon, ja saimme vapautettua omaa työaikaamme muuhun valmisteluun, kun kesätyöntekijä pyöritti someamme. 

Yhdessä hyvä tulee

Tulevana kesänä on jälleen tarjolla monta onnistumisen ja oppimisen paikkaa niin työllistäville yhdistyksille kuin kesätöihin tuleville nuorille. Yhteistyössä on voimaa, joten laitetaan kampanjasta sana kiertoon ja työllistetään nuoria tänäkin kesänä.

Kiitos sinulle, että olet mukana!

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi #kesätyö

 

Lisätiedot:

Viestintäpäällikkö Pia Saikkonen, p.010 256 5610, pia.saikkonen(ät)op.fi

Viestintäassistentti Elli-Noora Korhonen, p. 010 256 5503, elli-noora.korhonen(ät)op.fi