” ”

Kesäduuni OP:n piikkiin 2023 – yhdistyshaku käynnissä 1.-28.2.

OP Keski-Suomi etsii helmikuun ajan yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka voivat tulevana kesänä tarjota 15–17-vuotiaille nuorille kesätyötä. Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa yhdistys työllistää nuoren kahdeksi viikoksi, ja OP Keski-Suomi lahjoittaa yhdistykselle nuoren palkan.

Palkkaustukea voi hakea pankin toimialueella Keski-Suomessa toimiva poliittisesti sitoutumaton yleishyödyllinen rekisteröity yhdistys tai säätiö tai muu vastaava yleishyödyllinen toimija. Pankin toimialue sisältää paikkakunnat: Jyväskylä, Hankasalmi, Joutsa, Karstula, Laukaa, Luhanka, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Viitasaari ja Äänekoski sekä Kivijärvi, Kinnula, Muurame ja Uurainen. Tavoitteenamme on löytää kesätyömahdollisuuksia nuorille laajasti pankin toimialueella.

– OP Keski-Suomen 120-vuotisjuhlavuoden kunniaksi myönnämme yhdistyksille palkkaustukea yhteensä 48 000 euroa, mikä mahdollistaa kesätyön 120:lle nuorelle. Toimialueemme yhdistys voi saada palkkaustuen täyttämällä hakemuksen 28.2. mennessä, kertoo OP Keski-Suomen toimitusjohtaja Pasi Sorri.

– Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja tarjoaa monelle 15–17-vuotiaalle nuorelle elämänsä ensimmäisen työpaikan ja haluamme OP Keski-Suomessa olla mukana tarjoamassa nuorille myönteisiä ja onnistuneita kokemuksia työelämästä. Kesätyöstä saatu palkka auttaa myös opettelemaan rahan käyttöä ja oman talouden hallinnan taitoja, Sorri kertoo.

Kampanjan avulla OP Keski-Suomi haluaa tukea niin nuorten työllistymistä kuin myös keskisuomalaisten yhdistysten toimintaa. Tuleva kesä on yhdeksäs, kun pankki tarjoaa nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään yhteistyössä yhdistysten kanssa.

– Uskomme, että nuorten työllistäminen on arvokas yhteiskunnallinen teko. On hienoa, että olemme voineet tarjota nuorille kesätöitä yhdessä paikallisten yhdistysten kanssa jo usean vuoden ajan, Sorri iloitsee. 

Osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat kesällä 2023 kesätyöpaikkoja 15–17-vuotiaille nuorille OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä ja tavoitteena on työllistymisen rinnalla tukea nuorten taloustaitojen oppimista.

Nuoret voivat hakea kesätöitä 13. maaliskuuta alkaen 

OP Keski-Suomi valitsee maaliskuun alussa tuen saavat yhdistykset ja on yhteydessä kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin. Kampanja etenee vaiheittain, ja nuoret voivat hakea Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan yhdistysten tarjoamaa kesätyötä 13.3.–14.4.2023. Ohjeistus kesätyönhakuun julkaistaan hakuajan alkaessa kampanjasivulla.

#kesäduuniOPnpiikkiin

Lisätiedot: 

toimitusjohtaja Pasi Sorri, p.050 577 9834 tai pasi.sorri@op.fi

viestintäpäällikkö Pia Saikkonen, p.010 256 5610 tai pia.saikkonen@op.fi.