OP Keski-Suomi opettaa taloustaitoja ysiluokkalaisille

OP Ryhmä viettää Taloustaitoviikkoa 20.-26.3.2023 Nyt jo viidettä kertaa järjestettävän taloustaitoviikon aikana OP Keski-Suomen väki opettaa oman talouden hallintaa oman toimialueensa ysiluokkalaisille.

OP Keski-Suomi kumppaneineen tekee ympärivuotista työtä eri ikäisten taloustaitojen tukemiseksi. Taloustaito-opetuksen vuosittainen kohokohta on Taloustaitoviikko. Taloustaitoviikolla taloustaito-opetus kohdistuu erityisesti peruskoulun yh-deksännellä luokalla oleviin nuoriin.

- Uskomme, että hyvät taloustaidot ovat nuorelle yhtä tärkeitä kuin uimataito. Tavoitteenamme taloustaidon opetustuokioissa on, että nuorilla olisi peruskoulun jälkeen kattava perustason ymmärrys omasta taloudesta ja sen hallinnasta. Taloustaitoviikko antaa meille mahdollisuuden opettaa taloustaitoja laajasti läpi ikäryhmän ja käydä vuoropuhelua nuorten kanssa heitä askarruttavista talouskysymyksistä. Tämä on loistava tapa saattaa nuoria ja pankissa työskenteleviä yhteen, ja samalla madaltaa nuoren kynnystä ottaa pankkiin yhteyttä, sitten kun tarve on, kertoo Pia Saikkonen OP Keski-Suomesta.

Taloustaitoja opetetaan OP Ryhmän kehittämän OPxRahapuhetta-opetusmateriaalin avulla. Taloustaitoviikon opetustuokiot valmentavat ysiluokkalaisia myös valtakunnalliseen Taloustaitokilpailuun. Kilpailun järjestää Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry, ja OP Ryhmä toimii sen pääyhteistyökumppanina. OP Keski-Suomi on mukana Taloustaitokilpailussa huomioimalla ja kutsumalla oman alueen kilpailussa menestyneet nuoret vierailulle pankkiin. 

OP Ryhmä tukee oman talouden hallintaa ja edistää taloustaitoja. Osuuspankkien taloustaito-opetuksen lisäksi OP Ryhmä tekee valtakunnallisesti työtä lasten ja nuorten taloustaitojen eteen yhteistyökumppanien kanssa ja vuonna 2022 taloustaitotyö tavoitti 90 000 nuorta. OP Ryhmän pitkäaikaisia valtakunnallisia kumppaneita ovat mm. Talous ja nuoret TAT ry, Nuori Yrittäjyys ry ja HDL Taloustaito-hanke. 


Lisätiedot: viestintäpäällikkö Pia Saikkonen, pia.saikkonen@op.fi tai p.010 256 5610.