OP Keski-Suomen lahjoituspotti lasten ja nuorten harrastamisen ja keskisuomalaisten hyvinvoinnin tukemiseen

Syksyn 2023 Teemme yhdessä hyvää -lahjoituspotti 15 000 euroa jaetaan lasten ja nuorten harrastamisen ja keskisuomalaisten hyvinvoinnin tukemiseen. Lahjoitushakemuksia tuli yhteensä 40 kappaletta, joista lahjoituksen saa 11 hakijatahoa. Lahjoituksista päätti pankin hallitus. Teemme yhdessä hyvää -lahjoituskampanja on osa OP Keski-Suomen vastuullisuustyötä, jota ohjaa pankin oma ja OP Ryhmän vastuullisuusohjelma.

Teemme yhdessä hyvää -lahjoitus sai pankin toimialueella toimivilta seuroilta, yhdistyksiltä ja muilta kolmannen sektorin yhteisöiltä hienon määrän hakemuksia – yhteensä 40 kappaletta. Hakemuksia tuli jälleen moneen eri tarpeeseen ja eri ikä- ja kohderyhmille. Hakemuksista 75 prosenttia tuli Jyvässeudun alueelta ja 25 prosenttia muualta. 

Lahjoitusesityksissä on huomioitu erityisesti vastuullisuusohjelmamme ”Ihmiset ja yhteisö” osa-alue ja Kaikkien aikojen tekoja –omistaja-asiakaskyselyn tulokset sekä maakunnallinen ja eri väestöryhmien tasavertaisuus. Valinnoissa on vahvasti mukana myös arvomme ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen.

Teemme yhdessä hyvää -lahjoituksen saajat: 

2000 e / Hankasalmen kotiseutuyhdistys ry.
Kotiseutuyhdistyksen museokylän savutuvan, tuulimyllyn, pajan ja hiilikoppelin päre- ja kourukattojen korjaus, jotta toiminta olisi mahdollista myös tulevaisuudessa. Museokylä koulukeskuksen lähinaapurina on jo vuodesta 1954 ollut lasten ja nuorten oppimispaikka, leikkipaikka, lukuisien näytelmien, pop- ja rock-konserttien, taideleirien, elokuva- ja videoprojektien paikka sekä kansainvälisessä nuorisotyössä kohtaamispaikka.  

2000 e /Jyväskylän Kenttäurheilijat ry.
JKU:n nuorisourheilun tuki, jonka tarkoituksena on helpottaa vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten osallistumista JKU:n nuorisovalmennustoimintaan. Tuki jaetaan ensisijaisesti tavoitteellisesti kilpaurheilua harrastavien lasten ja nuorten valmennusmaksuihin ja muihin hankintoihin, leirikuluihin ja kilpailumatkoista aiheutuviin kuluihin.

1500 e /Äänekosken 4H-Yhdistys ry.
Vanhusten viriketoiminta, joka tarjoaa nuorille työkokemusta. Äänekosken seitsemässä eri palvelutaloissa asuville vanhuksille virikettä järjestävät tehtävään koulutetut 15-18-vuotiaat yhdistykseen työsuhteessa olevat nuoret. Toiminta tuo yhteen sukupolvia ja mahdollistaa hyvän tekemisen niin vanhuksille kuin nuorille.

1500 e / Jyväskylän Urheiluratsastajat ry.
Lasten ja nuorten hevos- sekä ratsastusharrastuksen tukeminen. Jyväskylän Urheiluratsastajat ry yhteistyössä Kortepohjan Ratsutallin kanssa haluaa tarjota lapsille harrastemahdollisuuden myös niille, joiden taloudellinen tilanne ei riitä kattamaan kerta- tai kausimaksuja.

1500 e/ Peurunka Skating Academy Laukaa ry.
Jään Taikaa! tapahtumapäivä, jossa pääsee tutustumaan lajiin. Valmentajamme toteuttavat jääohjelmaa osallistujille sekä seuran kilpailevat luistelijat esiintyvät yleisölle. Avustus voidaan kohdentaa myös toiminnan toteuttamiseen ja harrastajan lajivälineistön hankintaan. Tapahtumaan ja näytök-seen työllistyvät seuran kaikki alle 28-vuotiaat valmentajat ja ohjaajat. 

1500 e/ Keski-Suomen Näkövammaiset ry.
Näkövammaisille suunnattu luontoklubitoiminta. Luontoklubi toimii Keski-Suomen alueella ja kokoontuu noin kerran kuukaudessa eri teemoin. Toiminta on suunnattu kaikenikäisille, mutta erityisesti nuorille ja työikäisille näkövammaisille. Luontoklubin teemat valitaan osallistujien toiveiden pohjalta, mutta periaatteena toiminnassa on tarjota luontokokemuksia kiireettömästi ja erityistarpeet huomioiden. Vahvana ajatuksena on myös tutkia ja pohtia keinoja millä tavoin luonnon hyvinvointia ja monimuotoisuutta voidaan edistää kestävällä tavalla. Retkiä tehdään lähiluontokohteisiin ja joka kerralla pyritään olemaan ainakin hetki ulkona. 

1500 e/ Keski-Suomen hyvinvointialueen palliatiivinen keskus
Luonnon ja luontoteemaisen taiteen tuominen palliatiivisen keskuksen potilaille, heidän läheisilleen sekä keskuksen työntekijöille AistiSiimes-elämysten avulla.

1000 e/ Jyväskylä Jaguars ry.
Jyväskylä Jaguarsin Junioritoiminnan U11-U17 pelaajien valmennus. Erityisesti nuorten uusien valmentajien rekrytointi, kouluttaminen ja opettaminen käytännön kokemuksen kautta osaksi juniorivalmentajan tehtävää. Tavoitteena on valmentaa uusia tulevaisuuden valmentajia niistä nuorista, jotka ovat nyt lajin sisällä. Lahjoitus mahdollistaa valmennus-mentorointi toiminnan järjestämisen ilman että muiden pelaajien kuukausimaksut nousevat.

1000 e / Saarijärven Seudun Sydänyhdistys ry.
Ohjattua sydänjumppaa, jolla sydänihmiset on saatettu miellyttävän liikunnan pariin, pitämään huolta kunnostaan ja terveydestään. Näillä liikuntatapahtumilla on suuri merkitys sekä henkiseen että fyysiseen hyvin vointiin. Avustuksen myötä ei tarvitse periä osallistumismaksua.

1000 e /MLL Viitasaaren yhdistys ry.
Tuella mahdollistetaan erilaisia koko perheen maksuttomia liikunta/leikkitapahtumia, joihin kaikki lapset saavat osallistua perheen taloudellisen tilanteen vaikuttamatta.

500e / Keltinmäen koulun vanhempainyhdistys ry.
Lahjoituksella järjestään kaksi tapahtumaa (kodin ja koulun ilta sekä harrasteilta) Keltinmäen koulun ala-asteen oppilaille ja heidän perheilleen, myös tulevat eppuluokkalaiset eli nykyiset eskarit kutsutaan mukaan. Molemmissa tapahtumissa tavoitteena olisi yhteisöllisyyden tukeminen.

Muuta vastuullisuustyötä 

Muita OP Keski-Suomen vastuullisuustyöhön liittyviä hankkeita ovat seurayhteistyön ja Teemme yhdessä hyvää -lahjoituskampanjan lisäksi muun muassa Kesäduuni OP:n piikkiin 15-17-vuotiaiden kesätyöllistämisen tukemiseen, jonka kautta tänä kesänä työllistyi 120 nuorta, Taloustaitohanke ja taloustaito- ja digiopastukset, erilaiset hyväntekeväisyyskampanjat sekä Yrityskylä Keski-Suomi alakoulu, jossa olemme mukana OP Koti -pienoisyrityksellä. 


Lisätiedot: Pia Saikkonen, viestintäpäällikkö, pia.saikkonen@op.fi, p. 010 256 5610.