Kesäduuni OPn piikkiin

Kesäduuni OP:n piikkiin - 75 nuorta työllistyy yhdistyksissä

2019 kampanja on hyvässä vauhdissa. Tänä kesänä yhdistyksissä ympäri Keski-Suomen työllistyy 75 nuorta pankin piikkiin!

Yhdessä hyvä tulee

Ensikosketus työelämään on nuorelle tärkeä juttu. Tänä kesänä mahdollistamme 75 nuoren työllistymisen yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Toteutamme #kesäduuniOPnpiikkiin -kampanjaa yhteistyössä toimialueemme yhdistysten kanssa nyt jo viidettä kesää.

Emme ole tällä hyvällä asialla yksin, sillä tänäkin vuonna monet osuuspankit ympäri Suomen ovat edesauttamassa nuorten työllistymistä. Tänä kesänä 1700 nuorta pääsee kesätöihin pankin piikkiin!

Lahjoitamme suoraa palkkaustukea yhdistyksille 30.000 euroa

OP Keski-Suomen toimialueella (Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Karstula, Laukaa, Saarijärvi, Viitasaari, Äänekoski) toimivat yleishyödylliset yhdistykset ovat voineet helmikuussa hakea tukea palkatakseen 15-17-vuotiaan nuoren kesätöihin kahdeksi viikoksi pankin piikkiin. Tänä kesänä pankki lahjoittaa yhdistyksille 75 nuoren palkanmaksuun 30.000 euroa, mikä tekee OP Ryhmän suosituksen mukaisesti 400 euroa/nuori. Tuen saavat yhdistykset hoitavat nuoren työllistämisen - sopivat palkasta ja hoitavat palkanmaksun sekä kaikki lakisääteiset kulut ja velvoitteet.

Esim. urheiluseura, kylä-, kotiseutu- tai asukasyhdistys tai maa- ja kotitalousseura, on voinut saada tukea palkatakseen nuoren esim. kesäkerhon apuohjaajaksi, taloustöihin, vanhusten viriketoimintaan, lipunmyyntiin tai vaikka ulkoalueiden hoito- tai kunnossapitotöihin.

Yhdistysten hakuaika päättyi 28.2.

Onnittelut 2019 tukihakemuksen jättäneille yhdistyksille - tänä vuonna kaikki hakeneet yhdistykset saivat palkkaustuen. Kannatti siis hakea! Tuetut yhdistykset ovat saaneet viikolla 11 erillisen ohjeistuksen kampanjaan liittyen.

OP on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Hakiessaan tätä palkkaustukea, yhdistykset ovat sitoutuneet noudattamaan Vastuullisen kesätyön periaatteita.

Nuorten oli vuoro hakea kesätöitä yhdistyksiltä 18.3.-18.4.

Nuorten kesätyönhaku oli maalis-huhtikuulla. Yksittäinen nuori oli voinut hakea useampaa työtä, mutta pystyi työllistymään vain yhteen tuettuun kesätyöhön. Yhdistyksen edustajat vastaanottivat hakemukset, haastattelivat ja tekivät valinnan kesätyöntekijästä huhtikuun loppuun mennessä.

Yhdistykset vastaanottivat määräaikaan mennessä yhteensä 1022 hakemusta. Tuetun kesäduunin sai lopulta 54 tyttöä ja 21 poikaa. Ikäjakauma oli 15-vuotiaita 22, 16-vuotiaita 27 ja 17-vuotiaita 26.

Pankki järjesti Nuorten infotilaisuuden ti 21.5. iltapäivällä Jyväskylässä. Tällä kertaa mukaan kutsuttiin myös tuen saaneita yhdistyksiä.

Kesäduuni OP:n piikkiin 2019 tiedotteet ja kirjoitukset

Kesäduuni OP:n piikkiin 2019 OP Keski-Suomessa - lyhyt koonti

* Yhdistykset hakivat palkkaustukea pankilta 1.-28.2.
* Kaikkiin tukea hakeneisiin yhdistyksiin oltiin yhteydessä viikolla 11. Valituille lähetettiin infopaketti.
* Tuetut 15-17-vuotiaiden nuorten kesätyöpaikat oli avonna tällä sivulla 18.3.-18.4. / nuorten hakuaika.
* Yhdistykset valitsivat kesätyöntekijänsä toukokuun alkuun mennessä.
* Nuorten infotilaisuus pidettiin ti 21.5. iltapäivällä Jyväskylässä.
* Nuorten kesätyöt yhdistyksissä koulujen loma-aikana kesä-elokuulla 2019.
* Yhdistykset laskuttavat pankilta 400 euron palkkaustuen erillisen ohjeen mukaan 17.6. mennessä.
* Syyskuussa keräämme palautteet mukana olleilta yhdistyksiltä ja nuorilta.

Nuorten kokemuksia kesältä 2019 #kesäduuniOPnpiikkiin

Viime kesänä nuoret saivat ensi kertaa mahdollisuuden kirjoittaa omista kokemuksistaan meidän asiantuntijoiden valtakunnalliseen kanavaan, op.mediaan. Tänä vuonna kampanjan kautta työllistyneet nuoret saavat saman mahdollisuuden. Julkaisemme kirjoituksia sitä mukaan, kun niitä saamme. Kiitokset Kaisalle ensimmäisestä kirjoituksesta!

Klikkaa ja lue!

#yhdessähyvätulee

Tämän kampanjan kanssa ollaan hyvällä asialla yhteistyössä yhdistysten kanssa. Iso kiitos kaikille tähän mennessä mukana olleille yhdistyksille ja kesäduunin saaneille nuorille! Uskomme vahvasti, että nuorten työllistäminen on arvokas yhteiskunnallinen teko.

Kiitos, että myös sinä olet kiinnostunut kesän 2019 kampanjasta!

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi #yhdessähyvätulee #kesätyö

Yhdessä hyvä tulee.
OP Keski-Suomi


Lisätietoja kampanjasta antaa viestintäasiantuntija Katri Tynkkynen p. 010 256 5503 tai keski-suomen.viestinta@op.fi.