Kuvataidetta ja paikallisia luontovalokuvia

Kuhmon Osuuspankin taideokokoelmassa paikallisia taideteoksia sekä valokuvataidetta.

Kuhmon Osuuspankki on hankkinut vuosikymmenien aikana pienen taidekokoelman asiakkaidensa iloksi. Toimitusjohtaja Martti Pulkkinen kertoo, että kullakin pankilla on omistuksia oman strategiansa mukaisesti, ja Kuhmon Osuuspankki on halunnut tehdä pieniä taidehankintoja, jotta voi pitää arvostamaansa taidetta esillä.

Kuhmon Osuuspankin 3 merkittävintä teosta ovat Akseli Gallen-Kallelan Rimmin Uljaska, Eeva Ryynäsen Kuhmolaista elämänmenoa sekä Osmo Rauhalan Kertosäe. Ryynäsen puureliefi on tuttu kaikille pankin asiakkaille, sillä se on seissyt Kuhmon Osuuspanki aulassa portaiden vieressä nykyisen konttorin avautumisesta saakka. Myös Rauhalan teos on näkyvällä paikalla, sillä se on sijoitettuna Kuhmo-talon Juttua-kahvilan seinälle. Teos on kaksiosainen, ja toisen osuuden siitä omistaa OP ryhmän taidesäätiö.

Martti Pulkkinen kertoo, että tuorein pankin taidehankinta ovat kuhmolaisen valokuvaajan, Ville Heikkisen, luontokuvat. Pankille tärkeät luontoarvot näkyvät nyt 23 valokuvassa eri puolilla pankin tiloja.