Yhteisöllisyys Nuoret

Yhdessä parempaa huomista

Nilakan Seudun Osuuspankissa vastuullisuus lähtee perustehtävästä ja arvoista

Nilakan Seudun Osuuspankin tehtävänä on edistää asiakkaidensa ja koko toimintaympäristönsä taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Pankin menestys luo vakautta ja vaurautta, josta hyötyvät sekä asiakkaat että koko yhteisö. 

Voimakkaasti kehittyvä ja eteenpäin katsova, noin 5000 asiakkaan omistama Nilakan Seudun Osuuspankki on aidosti paikallinen. Kuulumme suomalaiseen OP Ryhmään ja meillä on toimipaikat kahden kunnan, Keiteleen ja Pielaveden alueella. Työllistämme tällä hetkellä 16 finanssialan asiantuntijaa, jotka tarjoavat sopivat ratkaisuehdotukset ja parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen kaikissa pankkitarpeissa ja sinulle sopivimmassa kanavassa: verkossa, OP-mobiilissa, puhelimessa tai kasvotusten Keiteleen tai Pielaveden toimipaikassa.

Meillä vastuullisuus on syvällä pankin perimässä. Se näkyy isoina ja pieninä arjen tekoina, jotka kuuluvat jokaisen osuuspankkilaisen päivään, päätöksiin ja toimintaan. Pankki mm. 

 • tukee alueen yleishyödyllisiä yhteisöjä, kuten urheiluseuroja ja kulttuuritoimijoita,
 • tarjoaa yhteistyössä paikallisten yritysten ja yhteisöjen kanssa kesätyö- ja harjoittelupaikkoja nuorille,
 • rahoittaa paikallisia yrityksiä, minkä turvin ne ovat voineet laajentaa toimintaansa, tehdä investointeja ja luoda työpaikkoja,
 • järjestää senioreille digiopastusta ja nuorille koulutusta taloustaitojen parantamiseen,
 • kohtaa asiakkaitaan ympäristöä ja aikaa säästävien etäyhteyksien avulla ja
 • pitää yllä henkilökunnan tietosuojaan liittyvää osaamista.

Nuorten tukeminen omistaja-asiakkaidemme toiveissa

Omistaja-asiakkaat haluavat konkreettisia tekoja erityisesti nuorten työllistymisen ja koulutuksen tukemiseen. Loppuvuodesta 2023 osuuspankkien omistaja-asiakkaat saivat toistamiseen osallistua Kaikkien aikojen tekoja -kyselyyn, jossa selvitettiin millaisia vastuullisuustekoja he toivovat oman osuuspankkinsa toteuttavan. Jokaisen osuuspankin omistaja-asiakkaalla oli mahdollisuus vaikuttaa ja yli 49 000 osallistui vastaamalla kyselyyn.

OP Nilakan Seudun omistaja-asiakkaille keskeisimmät vastuullisuusteemat tulevalle vuodelle ovat:

 • lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukeminen,
 • senioreiden turvallisen digiasioinnin opastaminen,
 • lasten ja nuorten taloustaitojen vahvistaminen,
   
 • ilmastonmuutoksen hillitseminen paikallisilla toimilla
 • teot lähiluonnon hyväksi

Yhteistyökumppanit sähköisen haun kautta

Teemme vuosittain yhteistyötä paikallisten ja yleishyödyllisten yhteisöjen kanssa. Tasapuolisuussyistä haemme paikallisia yhteistyökumppaneita kerran vuodessa avoinna olevan sähköisen haun kautta. Näin meillä on mahdollisuus hajauttaa tukea sekä alueellisesti että toimialoittain, jotta mahdollisimman moni paikallinen toimija pääsisi hyötymään kumppanuudesta.

Kumppanuushaku vuodelle 2024 on avoinna 19.12.2023 - 21.1.2024. Toivotamme sinut tervetulleeksi hakemaan mukaan yhteistyökumppaneidemme joukkoon!

Pääset täyttämään hakulomakkeen alla olevasta linkistä.