OP Oulun kesätyötuki 15-20-vuotiaille omistaja-asiakkaillemme

Arvomme 120 kesätyöseteliä 15-20-vuotiaille omistaja-asiakkaillemme.

 
Ensikosketus työelämään ja mahdollisuus tienata omaa rahaa kesäaikaan ovat nuorille tärkeitä juttuja. 
 
OP Oulu haluaa madaltaa paikallisten yritysten ja yhdistysten kynnystä kesätyöntekijän palkkaamiseksi. Kesätyösetelikampanjamme kautta jaamme 120 kesätyöseteliä 15-20-vuotiaille omistaja-asiakkaillemme. Setelit arvotaan kampanja-aikana ilmoittautuneiden kesken. Yhden setelin arvo on 400 euroa ja sen avulla voi työllistyä OP Oulun toimialueella (Oulu, Ii, Kempele, Muhos, Pyhäntä ja Lumijoki) olevaan yritykseen tai yhdistykseen.
 

Kesätyösetelin hakuaika alkaa 1.3.2023

Kesätyösetelihaku avautuu 1.3. tällä sivulla ja hakuaikaa on 31.3.2023 saakka. Kesätyösetelihaku on avoinna pankin toimialueella asuville OP Oulun 15–20-vuotiaille omistaja-asiakkaille. Omistaja-asiakkuuden on oltava voimassa kesätyöseteleiden arvontahetkellä, eli 3.4.2023.
 
Nuoren tulee olla 15-20-vuotias kesätyökauden aikana 1.5.-30.9.2023. Nuoren tulee olla täyttänyt 15 vuotta työsopimuksen tekohetkellä. 
 
Kesätyösetelin arvo on 400 euroa. Kesätyöseteleitä on jaossa yhteensä 120. Kesätyösetelin saajat arvotaan viikolla 14 ja kaikki hakemuksen täyttäneet saavat tiedon arvonnan tuloksesta samalla viikolla.
Voittajille lähetetään kesätyöseteli heidän kotiosoitteeseensa viikolla 15.
 
  • Seteleitä on jaossa 120 kappaletta. 
  • Kesätyösetelit arvotaan viikolla 14
  • OP Oulun toimialue kattaa kuusi kuntaa (Oulu, Ii, Kempele, Muhos, Pyhäntä ja Lumijoki). Kesätyösetelit arvotaan, ja jokaisen alueen setelit jaetaan suhteessa alueen omistaja-asiakasmäärään. Jos kesätyösetelin hakijoita ei ole riittävästi kullekin alueelle, jakaantuvat setelit muiden alueiden käytettäväksi. 
  • Arvonnan tulos lähetetään kaikille hakeneille.
  • Kesätyöseteli on henkilökohtainen, eikä ole siirrettävissä toiselle henkilölle.

Kesätyösetelillä työllistävälle työnantajalle 

Pankin toimialueella toimiva y-tunnuksellinen työnantaja voi käyttää kesätyösetelin nuoren työllistämiseen palkan tukena. Nuori antaa työsopimuksen kirjoituksen yhteydessä saamansa kesätyösetelin työnantajalle.
 
Työnantaja ilmoittaa OP Oulun Viestintään heti, kun työsopimus nuoren kanssa on solmittu. Lähetä sähköposti kampanjan vastuuhenkilölle tuula.tsokkinen (a) op.fi, ja ilmoita siinä
  • palkatun nuoren nimi (Nuoren nimi on kesätyösetelissä, seteli ei ole siirrettävissä toiselle henkilölle)
  • yrityksen nimi, y-tunnus ja osoite
  • työtehtävä, johon nuori on palkattu
  • jos yrityksellä/yhdistyksellä on monta työntekopaikkaa, on myös työntekopaikka ilmoitettava
Tämän jälkeen pankki lähettää yritykselle laskutusohjeen ja laskutusosoitteen. 
Työnantaja laskuttaa kesätyöseteliavustuksen 400 euroa pankilta 15.10.2023 mennessä.​ Tuki on arvonlisäveroton, ALV = 0 %. 
(Tarjoamamme kesätyöseteli ei ole palvelun myyntiä vaan kyseessä on arvonlisäveroton palkkatuki. Laskuun ei saa lisätä muita kuluja.) 
 
Kesätyön tulee ajoittua 1.5.-30.9.2023 väliselle alueelle.
Työnantajayrityksen/-yhdistyksen tulee toimia OP Oulun toimialueella (Oulu, Ii, Kempele, Muhos, Pyhäntä ja Lumijoki) ja sillä tulee olla Y-tunnus. 
Työsopimus pitää tehdä kirjallisena. Työnantaja noudattaa vähintään yleissitovaa työehtosopimusta ja huolehtii asianmukaisesta palkanmaksusta pankkitilille. 
Nuoren työllistävä yritys hoitaa lakisääteiset työantajakulut. 
Työnantaja laskuttaa kesätyöseteliavustuksen Oulun Osuuspankilta 15.10.2023 mennessä. 
Tarjoamamme kesätyöseteli ei ole palvelun myyntiä, vaan kyseessä on arvonlisäveroton (alv 0 %) palkkatuki. 
 
Huom. OP Oulun nimi muuttuu 1.5.2023 Pohjolan Osuuspankiksi, kun fuusioidumme Tornion Osuuspankin ja Pohjolan Osuuspankin kanssa. Tämä kampanja on kuitenkin voimassa vain nykyisen OP Oulun toimialueella. Tornion Osuuspankilla ja Pohjolan Osuuspankilla on omat kesätyösetelikampanjansa. Samalla verkkosivumme osoite muuttuu, ja on 1.5.2023 alkaen op.fi/pohjolan. 
 
Palkkalaskurilla  voit arvioida työnantajan maksamien sivukulujen määrää. Laskurilla näkee myös helposti, miten nuoren ikä vaikuttaa siihen, pidätetäänkö nuoren palkasta ennakonpidätysprosentin lisäksi työeläkemaksua ja työttömyysvakuutusmaksua.