nuoret portailla

OP Oulu tarjoaa kesäduunin 50 nuorelle OP:n piikkiin

Ensikosketus työelämään on nuorelle tärkeä juttu. Osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat 15-17-vuotiaille nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa. Oulun Osuuspankki on jo seitsemättä vuotta peräkkäin mukana. Lahjoitamme tänä kesänä toimialueemme yleishyödyllisille yhdistyksille kesätyöpalkan 50 nuoren työllistämiseksi (400 euroa per nuori).

Kesätöihin pankin piikkiin: nuorten haku käynnissä 18.3.-18.4.

Ensikosketus työelämään on nuorille tärkeä juttu. OP Oulu tukee toimialueensa yhdistyksiä palkkaamaan 50 nuorta kesätöihin kahdeksi viikoksi. Kesäduunit ovat 15-17-vuotiaiden nuorten haettavissa 18.4. asti.

Hei sinä 15-17-vuotias nuori! 

Etsitkö kivaa kesäduunia? Niitä olisi nyt tarjolla OP Oulun toimialueen yhdistyksissä: kiinnostaisiko kesähomma digiavustajana, kesäleiriohjaajana, puistokahvilassa, luonnonhoitotehtävissä, skannaushommissa tai vaikkapa eläinpihan eläintenhoitajana? 

Nuori, toimi näin:

1. Tutustu tarjolla oleviin kesäduuneihin oheisesta pdf-liitteestä ja valitse mieluisa kesätyö.
2. Hae kesätyötä alla olevasta hakulinkistä. Hakemuksesi välitetään suoraan yhdistykselle.
3. Mikäli haet useampaa kesätyöpaikkaa, täytä jokaisesta oma hakemus. Voit kuitenkin ottaa vastaan vain yhden kesäduunin, vaikka sinulle tarjottaisiin useampaa.
4. Jää odottamaan yhteydenottoa yhdistykseltä. He kontaktoivat hakijat hakuajan päätyttyä.

Kesätyöhön valitut tekevät työsopimuksen ja sopivat työajasta yhdistyksen kanssa. Yhteenlaskettu työaika enintään 2 viikkoa siten, että viikossa 30 tunnin työaika ei ylity, enintään 6 h/päivä. Yhdistys voi jaottaa työajat myös pidemmälle ajanjaksolle.

Yhdistys huolehtii työhön opastuksesta, työnteon turvallisuudesta, ruokailumahdollisuudesta, tauoista, palkanmaksusta sekä palkka- ja työtodistuksesta.

Yhdistys hoitaa käytännön palkanmaksun ja lakisääteiset kulut. Edellytämme, että yhdistykselle osoittamamme palkkatuki 400 euroa/nuori käytetään kokonaisuudessaan nuoren palkkaan ja yhdistys maksaa muut työllistämiseen liittyvät kustannukset itse.

Nuorten kesätyöpaikkojen hakuaika 18.3.-18.4.2019.
(Huom! 10.4. saimme tiedon, että WAU ry asetettiin konkurssiin 4.4.2019 Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden päätöksellä yhdistyksen oman konkurssihakemuksen perusteella. Näin ollen WAU ry ei tänä kesänä pystykään tarjoamaan kesätyömahdollisuutta ja WAU ry:n kesätyöpaikka ei ole enää valittavissa hakulomakkeella. Paikkaa jo hakeneille on lähetetty asiasta tiedote.)

Nuorten haku käynnissä 18.3-18.4.

OP Oulu etsii helmikuun ajan yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka ovat kiinnostuneita tarjoamaan 15–17-vuotiaille nuorille kesätyön kahdeksi viikoksi. Nuoren palkan yhdistykselle, 400 euroa, lahjoittaa Oulun Osuuspankki. Tukea on tarjolla 50 nuoren työllistämiseksi. 
Maaliskuussa pankki valitsi tuen saavat yhdistykset, jonka jälkeen nuoret pääsevät hakemaan yhdistysten kesätöitä 18. huhtikuuta asti.

Yhdistykset käsittelevät hakemukset ja haastattelevat hakijat itse. Kesätyöhön valitun nuoren tulee olla 15–17-vuotias ja kesätyön sijoittua koulujen kesäloma-aikaan 2.6.–7.8.2019.

Valtakunnallisesti OP tarjoaa kesällä 2019 yhteensä 1700 kesätyöpaikkaa 15-17-vuotialle nuorille OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä. Kyseessä on kuudes kesä, jolloin osuuspankit ympäri Suomen tarjoavat nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään. 

*****

Lisätietoja OP Oulun Kesäduunikampanjasta antaa OP Oulun viestintä oulun.viestinta@op.fi. Kampanjan vastuuhenkilö: markkinointisuunnittelija Tuula Tsokkinen, puh. 010 2535 214.

Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja on mukana Vastuullinen kesäduuni –kampanjassa, joten yhdistykset ovat sitoutuneet kampanjan tukea hakiessaan Vastuullisen kesätyön periaatteisiin.