Sammal ja kädet

Pankkiasiointi läheisen kuoleman jälkeen

Läheisen kuolema aiheuttaa omaisille surun lisäksi myös paperityötä, jota haluamme osaltamme helpottaa.

Kuolinpesän hoitaminen -sivustolta löydät yleiset ohjeet, joiden avulla pääset alkuun kuolinpesän pankkiasioiden hoidossa. 

Ennen perunkirjoitusta voit kuolinpesän osakkaana maksaa vainajan tililtä vain vainajan pesänselvitysvelkoja; kohtuulliset hautajais- ja perunkirjoituskustannukset sekä pesän hoidosta, hallinnosta ja selvityksestä johtuvia laskuja. 

Asiointi OP Oulun kassapalveluissa

Kassapalveluja tarjoavat konttorit ja palveluajat löydät täältä.

Asiointi op.fi-palvelun kautta

Mikäli sinulla kuolinpesän osakkaana on käytössäsi op.fi-palvelu, voit hoitaa kuolinpesään liittyvät asiat sen kautta.

  • Lähetä verkkoviesti Oulun Osuuspankkiin.
  • Kirjoita otsikkokenttään ”Viesti Oulun Osuuspankille/kuolinpesä” ja selitteeseen, kenen Oulun Osuuspankin asiakkaan kuolinpesästä on kyse ja mistä asiasta on kyse.
  • Valitse valikosta jokin Oulun Osuuspankin toimipaikka. Jos olet toisen osuuspankin asiakas, valitse oman pankkisi konttori. Sieltä viesti ohjautuu Oulun Osuuspankkiin.
  • Toimita verkkoviestin liitteenä vainajan virkatodistukset ja kuolinpesän hautajais- ja perunkirjoituslaskut. Laskut tulee allekirjoittaa ja lisätä tilisiirtoon vainajan tilinumero tilisiirtoon.

OP Oulun Lakipalvelut auttaa perukirjan laatimisessa

Perukirjan laatimisen osalta suosittelemme kääntymään Oulun Osuuspankin lakipalveluiden asiantuntijan puoleen.

Lakipalveluihin saat parhaiten yhteyden soittamalla numeroon 010 2535 030. Tiesithän, että lakipalveluiden perunkirjoituksen palkkioon voidaan käyttää kuolinpesälle kertyneitä OP-bonuksia?

Kysymyksiä kuolinpesäasioissa? Me autamme!

Mikäli sinulla herää kysymyksiä kuolinpesiin liittyen tai haluaisit jättää yhteydenottopyynnön, verkkoviesti op.fi-palvelun kautta on aina turvallinen yhteydenottokanava.

Yhteydenottopyynnön voit jättää sähköpostilla osoitteeseen oulun.kuolinpesat@op.fi. Muistathan, että sähköpostiin et voi lähettää pankkisalaisuuden alaisia tietoja, kuten henkilötunnuksia tai tilinumeroita. Voit myös soittaa suoraan kuolinpesäasioiden asiantuntijallemme Waltteri Leinoselle, puh. 010 2535 255.