Rautasilta

OP Talousilta Oulu

OP Talousillan tallenne nyt katsottavissa!

Oulun seutu on yksi maamme nopeimmin kasvavia kasvukeskuksia. Tämän alueen ihmisillä ja yrityksillä on aito halu tehdä asioita yhteistyössä ja aivan uudella tavalla, kutsuttakoon sitä vaikka oululaiseksi mentaliteetiksi.
 
Miltä finanssiala ja talous näyttää tänä vuonna ja miten jatkamme poikkeusajasta eteenpäin? Mikä on Nokian rooli Suomessa ja Oulun alueella? Metsä Groupin vaikutukset vastuullisen metsätalouden ja -teollisuuden kehittäjänä? 
 
OP Oulun järjestämä OP Talousilta pidettiin livelähetyksenä 22.2.2021. Voit katsoa talousillan tallenteen (linkki alla) maaliskuun loppuun saakka.
 
Ohjelma

18.00

Tervetuloa OP Talousilta 2021 -livelähetykseen 
Juontajat Jari Anttila ja Teija Helkomaa

18.05

"Vuoden 2021 suuri kysymys on talouden toipuminen koronakriisistä. Mikä ratkaisee talouden elpymisen?"
Finanssialan ja talouden näkymät – poikkeusajasta eteenpäin
Timo Ritakallio, pääjohtaja, OP Ryhmä

Nokian rooli Suomessa ja Oulun alueella sekä viennin työpaikat ja merkitys pohjoiselle Suomelle
Erja Sankari, VP, Supply Chain, Nokia ja puheenjohtaja, Oulun kauppakamari

 
Metsä Group vastuullisen metsätalouden ja -teollisuuden kehittäjänä
Ilkka Hämälä, pääjohtaja, vuorineuvos, Metsä Group

n. 19.25

Tilaisuuden yhteenveto

 

Illan juontajina toimivat OP Oulun pankinjohtaja Jari Anttila ja OP Oulun asiakkuus- ja viestintäjohtaja Teija Helkomaa

OP Oulun toimitusjohtaja Keijo Posio mukana esittämässä yleisöstä tulleita kysymyksiä illan puhujillemme.
 

Tervetuloa linjoille!

Timo Ritakallio on toiminut OP Ryhmän pääjohtajana keväästä 2018 lähtien. Hän siirtyi OP Ryhmään Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisesta, jossa hän toimi varatoimitusjohtajana vuosina 2008-2014 ja toimitusjohtajana vuodesta 2015 lähtien. Ennen Ilmarista Ritakallio on työskennellyt pitkään OP Ryhmässä eri johtotehtävissä. 

Koulutukseltaan Ritakallio on oikeustieteen maisteri, MBA ja tekniikan tohtori tuotantotalouden alalta. 
Ritakallio on ansioitunut johtamisen ja yritysten strategian tuntija. Hänen väitöskirjansa Shaping Elements While Maintaining Fit (2016) käsittelee Euroopan suurimpien pankkien strategioita. Väitöstutkimus osoittaa, että yhteistä menestyneimmille pankeille on strateginen johdonmukaisuus ja strategian eri elementtien yhteensopivuus. Hän on myös kirjoittanut strategiakirjan Elävä strategia (2018) yhdessä Timo O. Vuoren kanssa. Kirjan pääsanoma on, että nykyisessä nopeasti muuttuvassa ympäristössä strategian on elettävä ajassa, ja että yritysten on kyettävä jatkuvasti arvioimaan ja kyseenalaistamaan strategian pohjana käyttämiään perusoletuksia. 

Ritakallio on tunnettu myös hyvinvoinnin puolestapuhujana, ja hän osoittaa omalla esimerkillään, miten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehtiminen auttaa saavuttamaan tavoitteita myös työelämässä. 

Erja Sankari johtaa Nokian mobiiliverkkoliiketoiminnan toimitusketjujen – käsittäen maailmanlaajuisen valmistuksen, logistiikan ja materiaalihankinnan - rakentamista ja ylläpitoa. Vuosina 2013–2018 hän johti Nokian Oulun tehdasta, joka valmistaa mobiiliverkkojen 4G- ja 5G -tukiasemia. Näiden tehtävien ohella hän on toiminut Nokian Oulun yksikön johtajana ja Nokia Suomen maajohtoryhmän jäsenenä vuodesta 2016.

Ilkka Hämälä on toiminut Metsä Groupin pääjohtajana 1.4.2018 lähtien. Hän oli Metsä Fibren toimitusjohtaja vuosina 2008-2018 ja hän on ollut konsernin palveluksessa vuodesta 1988. Hän toimii konsernin omien yhtiöiden Metsä Boardin, Metsä Fibren, Metsä Tissuen ja Metsä Springin hallitusten puheenjohtajana.
 
Hämälä on Metsäteollisuus ry:n hallituksen ja hallituksen työvaliokunnan varapuheenjohtaja ja vaalivaliokunnan puheenjohtaja sekä Confederation of European Paper Industries (CEPI) varapuheenjohtaja ja ohjausryhmän jäsen. Hän on Suomen Laatuyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja, Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliiton (TT) säätiön sekä Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen (ETLA) hallituksen jäsen.

Lisäksi Hämälä on Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen ja Suomen Messut Osuuskunnan hallintoneuvoston jäsen sekä Keskuskauppakamarin ja Helsingin seudun kauppakamarin valtuuskunnan jäsen.  
Koulutukseltaan Hämälä on diplomi-insinööri.