OP Pohjois-Savon Nilsiän konttori muuttaa uusiin tiloihin

OP Pohjois-Savo on ostanut uudet tilat As Oy Nilsiän Uusmarkkalasta osoitteesta Nilsiäntie 84. Tiloihin tehdään kuluvan vuoden aikana muutostyöt. Pankkitoiminta aloitetaan uusissa tiloissa viimeistään vuoden 2020 alussa.

– Nykyinen toimitalo, osoitteessa Nilsiäntie 65, on suunniteltu 1980-luvun tarpeisiin, jolloin pankkitoiminta oli hyvin toisenlaista kuin tänään. Niin asiakkaiden asiointi konttorissa kuin henkilöstömääräkin ovat vähentyneet vuosikymmenten aikana merkittävästi. Lisäksi toimitalo vaatisi lähivuosina laajaa peruskorjausta, mistä syistä olemme kartoittaneet muita vaihtoehtoja, OP Pohjois-Savon toimitusjohtaja Seppo Pääkkö kertoo.

Uusien tilojen kartoitus tuotti myönteisen tuloksen ja konttorin muutto mahdollistui viime viikolla tehdyillä liikehuoneistokaupoilla.

– Pankki omisti jo aiemmin yhden liikehuoneiston As Oy Nilsiän Uusmarkkalassa, ja viime viikolla tehtiin kaupat kahdesta muusta huoneistosta. Näistä kolmesta huoneistosta saamme muutostöin sopivat ja ajanmukaiset toimitilat Nilsiän konttorille. Tilojen tarkempi suunnittelu tehdään kevään ja kesän aikana, ja tarvittavat muutostyöt on tavoitteena saada tehdyksi ensi syksynä. Näin muutto uusiin tiloihin voisi olla mahdollinen vuodenvaihteessa, pankin varatoimitusjohtaja Mikko Vepsäläinen taustoittaa.

Nykyisen konttorikiinteistön jatkoon vaikuttaa mm. kiinteistössä toimivien vuokralaisten tilanne.

– Kiinteistö vaatii laajaa peruskorjausta noin viiden vuoden kuluessa. Kartoitamme tulevien kahden vuoden aikana eri vaihtoehdot ja teemme päätökset kiinteistön tulevaisuudesta, mikä voi esim. olla kiinteistön myynti. Tämä kahden vuoden aika antaa myös kiinteistön vuokralaisille mahdollisuuden tehdä omat suunnitelmansa, Mikko Vepsäläinen sanoo.