Hymyilevä tyttö kiipeää kiipeilytelineellä reppu selässä

Reppu joka selkään – OP Turun Seudun ja Hope Turku ry:n reppukeräys mahdollistaa iloisen koulun alun tuhansille lapsille ja nuorille

OP Ryhmän ja Hope ry:n vuosittainen Reppu joka selkään -kampanja järjestetään 8.–26.7 OP Turun Seudun konttoreissa. Keräyksellä tuetaan vähävaraisten perheiden lapsia lukuvuoden alussa. Lahjoittaa voi paitsi reppuja myös muita koulutarvikkeita.

Lapsiperheiden talous on voimakkaasti kohonneiden elinkustannusten myötä aiempaa tiukemmalla. Siksi on entistä tärkeämpää tukea lasten ja nuorten yhdenvertaisuutta. Keräyksellä halutaan varmistaa tasavertainen alku koulutielle: tavoitteena on, että mahdollisimman monella lapsella on oma, uusi reppu heti ensimmäisestä koulupäivästä lähtien. Myös isompien lasten ja nuorten koulurepuille on tarvetta.

Näin reppukeräys toimii

  • Kuka tahansa voi toimia lahjoittajana.
  • Lahjoitukset toimitetaan OP Turun Seudun konttoreihin niiden aukioloaikoina 8.–26.7. (Aukioloajat näet täältä.)
  • Toivomme, että lahjoitettava reppu on uusi ja siististi pakattu. Lahjoituspisteellä voit halutessasi kirjoittaa terveisesi kortille, joka sujautetaan reppuun sen uutta omistajaa ilahduttamaan.
  • Osuuspankki toimittaa reput paikalliselle Hope ry:n toimintaryhmälle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset koululaisille elokuun alussa. 
     

Reppukeräys alkoi vuonna 2017 ja kasvoi pian valtakunnalliseksi. Joka vuosi olemme keränneet tuhansia reppuja. Viime lukuvuoden alussa OP Ryhmän ja Hope ry:n yhteistyöllä jaettiin 2800 reppua ja lisäksi muita koulutarvikkeita eri ikäisille peruskoululaisille ympäri Suomen.

Hope ry:n tavoite tasa-arvoisesta, hyvästä arjesta kaikille lapsille on tärkeä. Myös OP Ryhmä haluaa olla edistämässä yhdenvertaisten mahdollisuuksien toteutumista sekä vahvistaa lasten ja nuorten uskoa tulevaisuuteen.

 

Lue uutinen reppukeräyksestä tästä.