Nuoret

Fokusera på det viktigaste när du är ung!

OP Åbonejden erbjuder heltäckande bank- och försäkringstjänster också för unga. Våra dagliga banktjänster (brukskonto, OP-nättjänsten och ett OP-Visa-kort) är avgiftsfria för under 26-åringar.

Du använder våra tjänster bekvämt i OP-mobilen, som för övrigt har belönats för Finlands bästa mobilupplevelse i undersökningen Suomen Digimenestyjät 2019. 

Om du är intresserad av att bli ägarkund är det nu rätt tid att göra slag i saken! Läs mer om att vara ägarkund och förmånerna för ägarkunder och anslut dig till vår ständigt växande skara av ägarkunder. Du kan enkelt bli ägarkund på nätet. 

Vi är en ansvarsfull och aktiv aktör inom vårt verksamhetsområde. För oss är det inte bara tomma ord. Här intill kan du läsa om våra ansvarsfulla gärningar.

Vi är aktiva också på Facebook och Instagram. Följ oss:

Facebook: OP Åbonejden

Instagram: @opturunseutu 

Sköt de viktigaste bank- och försäkringsärendena bekvämt och tryggt när och var som helst med din telefon. Du kan logga in i OP-mobilen med fingeravtryck och godkänna transaktioner behändigt med Mobilnyckeln i stället för med nyckeltalslista. Vid sidan av OP-mobilen lönar det sig att ladda ner den personliga betalningsappen Pivo. Med den och Siirto-betalningen i OP-mobilen betalar du eller ber du en kompis betala till dig från vilken bank som helst samt gör du inköp i tusentals nätbutiker. OP Åbonejdens ägarkunder kan via Pivo använda Cityshoppari avgiftsfritt. Utbudet av tjänster i Pivo ökar hela tiden. Ladda ner appen så löper betalandet smidigt!

Du vet väl att om du är en finländsk högskolestuderande vid en inhemsk högskola, kan du ansöka om ett OP-Visa med en kreditgräns på hela 2 000 euro redan då du inleder dina studier. Ansök om kortet på nätet eller boka tid till närmaste kontor. 

OP-Visa

Det bästa kortet för dagligt bruk – var du än rör dig!
OP-Visa är ett mångsidigt bank- och kreditkort som fungerar var och när som helst.
Så här får du ut allt av kortet:

 • Använd OP-Visa för både små och stora inköp i Finland, utomlands och i nätbutiker.
 • Flexibiliteten i din ekonomi ökar med den räntefria betalningstiden på 35 dagar och genom att du väljer en betalningsplan som passar dig.
 • Betala behändigt kontaktlöst och anslut Plussa-funktionen till ditt kort.
 • Överför kredit till kontot och betala räkningar!
 • Som ägarkund hos OP får du en avgiftsfri Produktskyddsförsäkring för ditt kort. Den täcker dina credit- och debit-kortinköp i 180 dagar.

Som ägarkund får du studielån utan expeditionsavgift, då du ansöker om lån via tjänsten op.fi.

Fokusera på det viktigaste

Du behöver inte arbeta vid sidan av studierna. Med ett studielån kan du koncentrera dig på studierna och studielivet samt snabbare bli klar och få det yrke du vill ha.

Vi kan ge dig ett förmånligt studielån, som du börjar betala tillbaka först när du studerat färdigt. Du kan använda ditt studielån som du vill – för att betala hyran, köpa kläder, studiematerial eller t.ex. för att resa.

Om du drömmer om en första egen bostad, rekommenderar vi BSP-sparande för dig. BSP-sparande uppmuntrar till och underlättar köpet av den första egna bostaden.

Varför lämpar sig BSP-sparande för studerande?

 • Du kan börja BSP-spara redan som 15-åring.
 • Du behöver inte ha regelbundna inkomster för att öppna ett BSP-konto.
 • Sparplanen kan anpassas till din livssituation.

När du har sparat 10 % av köpesumman för din kommande bostad, kan vi bevilja dig resten av köpesumman som BSP-lån. 

Ett hyresgarantikonto är ett bra sätt att sätta in den avtalade hyresgarantin.

 • Hyresgästen sätter på ett brukskonto in ett belopp som avtalats med hyresvärden och som motsvarar högst tre månaders hyra samt pantsätter kontot.
 • På grund av pantsättningen kan inte hyresgästen ta ut kontomedlen under hyresförhållandet. Pengarna kan tas ut när hyresförhållandet tar slut och hyresvärden friställer pantsättningen med sin underskrift.
 • Hyresvärden har rätt att ta ut de pantsatta pengarna från banken om hyresgästen försummar sina skyldigheter i anslutning till hyresavtalet.
 • Blanketten för pantsättning av hyresgarantikontot upprättas i banken. Pantsättningsförbindelsen innehåller för bankens del en negativ kvittningsförbindelse, dvs. banken förbinder sig att inte kvitta medlen på kontot mot sina eventuella fordringar.

Pantsättningen av ett hyresgarantikonto är avgiftsfri för under 26-åringar.

Förmåner både här och där!

Som ägarkund hos OP Åbonejden äger du en del av din bank och får de bästa förmånerna för bank- och försäkringstjänster. Det samlas OP-bonus för dina ärenden, och du kan använda bonus för betalningen av bland annat bankserviceavgifter och försäkringspremier. Som ägarkund hos oss får du dessutom både regionala och riksomfattande förmåner. Du kan njuta bl.a. av teater, konserter eller idrott till förmånspris! 

Anslut dig till vår växande skara.

Sparbössan är som en elektronisk spargris.

Sparbössan är ett brukskonto som uppmuntrar dig att spara. Med hjälp av Sparbössan kan du spara för en semesterresa, överraskande utgifter eller för att förverkliga andra drömmar. Det kostar ingenting att öppna kontot, använda det och ta ut besparingar. 

Du kan spara i Sparbössan på två olika sätt och välja ett av dem eller varför inte båda två:

 • engångsinsättningar
 • sparande vid kortbetalningar. Du kan själv fastställa ett belopp som överförs till Sparbössan vid varje kortbetalning.

Sparbössan erbjuder också ett smidigt sätt att börja fondspara i förmånliga indexfonder, då dina besparingar överskrider ditt sparmål.