OP Ryhmä aloittaa energiansäästötalkoot – myös OP Uusimaa pyrkii laskemaan energian kysyntää

Ensi talvena sekä energian hinta että sen niukkuus ovat vakava uhka suomalaiselle yhteiskunnalle. OP Ryhmä on päättänyt aloittaa energiansäästötalkoot ja alentaa toimipaikkojensa lämpötilaa ensi alkuun vähintään yhdellä asteella. Tällä OP Ryhmä tavoittelee 5 prosentin säästöä lämmitykseen kuluvaan energiaan. OP Ryhmä haastaa myös muut yritykset sekä asiakkaansa mukaan talkoisiin. Myös OP Uusimaa laskee lämpötiloja kaikissa toimipisteissään.

OP Ryhmä tavoittelee viiden prosentin vähennystä lämmityksen energiakulutukseen tänä talvena. Ryhmä alentaa toimipaikkojensa lämpötilaa yhdellä asteella ja tekee useita muita energiansäästötoimenpiteitä. OP Ryhmän energiankulutus vuonna 2021 oli noin 132 000 MWh:ta. Tästä kaukolämmön osuus oli noin 50 prosenttia. 

– Laskemme lämpötilaa yhdellä asteella OP Uusimaan kaikissa omissa toimipisteissämme. Selvitämme parhaillaan myös mahdollisuutta karsia toimitilojemme tarpeetonta valaistusta ja muutoinkin kohentaa tilojemme energiatehokkuutta. Energiakriisi on vakava asia ja haluamme omalla toiminnallamme pyrkiä ratkaisemaan tätä ongelmaa omalta osaltamme. Sähkön hinta on monelle suomalaiselle kriittinen asia ensi talvena. Laskemalla omaa kulutustamme vaikutamme myös kaikkien sähkön hintaan, sanoo OP Uusimaan viestintä- ja markkinointijohtaja Hanna Korhonen.

Kiinteistöjen lämmityksen osuus on jopa noin neljäsosa koko energiankulutuksesta. Kaikki OP Uusimaan toimipisteissä käytettävä sähkö on jo nyt tuotettu uusiutuvalla energialla.

– Meidän tekomme eivät ratkaise energiakriisiä, mutta toivomme, että mahdollisimman moni sekä yritys- että henkilöasiakkaamme lähtisi miettimään mahdollisuuksia säästää energiassa. Lämpötilan laskeminen maltillisesti on monesti suoraviivainen tapa säästää energiaa ja rahaa. Haastamme mukaan energiansäästötalkoisiin myös alueemme muut yritykset ja asiakkaamme, sanoo Hanna Korhonen.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Viestintä- ja markkinointijohtaja Hanna Korhonen, hanna.korhonen@op.fi, puh.040 746 0184 tai Markkinointipäällikkö Ulla-Kajsa Lemmetyinen, ulla-kajsa.lemmetyinen@op.fi, puh. 040 568 5891