OP Uusimaan edustajiston vaalien äänestys on alkanut

OP Uusimaan edustajiston vaalit käynnistyivät 7. marraskuuta. Ehdolla on 521 henkilöä, joista pankin edustajistoon valitaan 100. Ehdokkaisiin voi tutustua etukäteen vaalikoneessa, ja pankin omistaja-asiakkaat voivat äänestää ehdokkaita 17.11. saakka joko sähköisesti tai postitse.

OP Uusimaan omistaja-asiakkailla on mahdollisuus vaikuttaa oman pankin ja paikkakunnan asioihin, sillä he valitsevat keskuudestaan pankin edustajiston. Äänestys alkoi 7.11. kello 8 ja päättyy 17.11. kello 16.

– Osuuspankissa omistaja-asiakkaalla on aito vaikuttamismahdollisuus. Toivomme, että mahdollisimman moni omistaja-asiakkaamme äänestää ja valittava edustajisto on mahdollisimman hyvä pienoiskuva pankin omistaja-asiakaskunnasta, OP Uusimaan hallituksen puheenjohtaja Annukka Nikola painottaa. 

Äänestämällä voi vaikuttaa

Osuuspankki on asiakkaidensa omistama osuuskunta, jonka perusarvo on jäsen ja ääni -periaate. 
Jokainen omistaja-asiakas on saanut tiedon äänioikeudestaan op.fi-palvelussa, OP-mobiilissa tai postitse kirjeenä.

Omaa ehdokasta voi äänestää nyt ensimmäisen kerran OP-mobiilissa tai sähköisessä vaalipalvelussa. Äänestäminen on mahdollista myös postittamalla äänestyslipun vastauskuoressa.

– Ehdokkaisiin voi tutustua vaalikoneessa osoitteessa op.fi/edustajistonvaalit. Samasta osoitteesta pääsee myös kirjautumaan sähköiseen äänestyspalveluun. Äänestäminen on hyvin helppoa ja sen voi tehdä vaikka kotisohvalta, Nikola kannustaa.

– Edustajiston jäseniltä ei vaadita erityistä pankkiasioiden osaamista. Voit siis äänestää ketä tahansa mieleistäsi ehdokasta. Edustajistoon ovat tervetulleita aivan tavalliset omistaja-asiakkaat, jotka tuovat mukanaan oman asiantuntemuksensa ja ovat kiinnostuneita yhteisistä asioista finanssialan näkökulmasta, Nikola sanoo.

OP Uusimaan edustajistoon valitaan 100 jäsentä neljältä jäsenalueelta kolmen vuoden toimikaudeksi. Helsingistä valitaan 30 edustajaa, Itä-Uudeltamaalta 20, Keski-Uudeltamaalta 32 ja Länsi-Uudeltamaalta 18.

Edustajisto on tärkeä linkki asiakkaiden ja pankin välillä. Omistaja-asiakkaiden toiveet kulkevat edustajiston kautta pankkiin, ja toisaalta edustajisto tarjoaa jäsenille tuoreinta tietoa esimerkiksi pankin palveluista.

Varsinaisessa edustajiston kokouksessa päätetään mm. vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta. Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet sekä päätetään isoimmista lahjoituksista.

Edustajiston vaalien tulokset julkaistaan 2.12.2022 OP Uusimaan toimipisteissä ja internetsivuilla osoitteessa: www.op.fi/op-uusimaa