Kihniön, Ruoveden ja Virtain Osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä

OP Kihniö, OP Ruovesi ja OP Virrat suunnittelevat yhdistymistä ensi keväänä. Suunnitelmissa on uusi paikallinen osuuspankki, jonka nimeksi tulisi OP Ylä-Pirkanmaa. Yhdistymisellä vahvistettaisiin pankkien kykyä tarjota asiakkailleen kilpailukykyiset ja monipuoliset palvelut myös nopeasti muuttuvassa ja digitalisoituvassa toimintaympäristössä.

– Kihniön, Ruoveden ja Virtain Osuuspankkien hallitukset ovat tehneet yhdistymisvaihtoehdoista perusteellisen selvityksen ja ovat yksimielisesti yhdistymisen kannalla. Voimien yhdistäminen antaa meille hyvät lähtökohdat vastata asiakkaiden tarpeisiin ja parantaa palvelukykyä, kertoo OP Kihniön hallituksen puheenjohtaja Eija Toivonen.

– Hallinnolliset tehtävät vievät pienessä pankissa henkilökunnalta suhteettoman paljon aikaa, joka nyt vapautuu asiakkaiden hyväksi, sanoo OP Ruoveden hallituksen puheenjohtaja Timo Kangaspusu.

- OP Ylä-Pirkanmaan tavoitteena on edistää koko toimialueensa taloudellista hyvinvointia. Pankkienkeskeiset neuvottelut sujuivat hyvässä hengessä alusta alkaen. kertoo OP Virtain hallituksen puheenjohtaja Kari Kohtala.

Pankkien hallitukset ovat allekirjoittaneet sulautumisasiakirjat tänään. Lopullinen päätös yhdistymisestä on tarkoitus tehdä 24.9.2019 OP Kihniön ylimääräisessä osuuskunnan kokouksessa sekä OP Ruoveden ja OP Virtain ylimääräisessä edustajiston kokouksessa. Suunnitelman mukaan yhdistyminen tapahtuisi 1.3.2020.

Paikallisuus säilyy

Yhdistymistä on valmisteltu hyvässä ja yhtenäisessä hengessä ja pankkien hallitukset ovat yhtä mieltä siitä, että yhdistyminen olisi ennen kaikkea asiakkaiden etu.

– Hallinnollisten töiden keskittäminen parantaa merkittävästi uuden pankin kustannustehokkuutta ja siten kilpailukykyä. Samalla saamme enemmän aikaa asiakastyöhön kaikissa kanavissa, mikä on palvelukyvyn ja asiakkaiden kannalta erinomainen asia. Suuremmassa pankissa voisimme tarjota myös erityisasiantuntemusta vaativia palveluja, kertoo OP Kihniön toimitusjohtaja Pirjo Haapa-aho Vehniä.

–  Kaikki nykyiset konttorit jatkaisivat toimintaansa ja tutut toimihenkilöt palvelevat asiakkaita jatkossakin. Suunnitelman mukaan Kihniön, Ruoveden ja Virtain Osuuspankkien henkilökunta siirtyisi OP Ylä-Pirkanmaan palvelukseen vanhoina työntekijöinä, kertoo OP Ruoveden toimitusjohtaja Leena Selkee.

- Kihniön, Ruoveden ja Virtain Osuuspankkien omistaja-asiakkaat siirtyisivät Ylä-Pirkanmaan Osuuspankin omistaja-asiakkaiksi ja säilyttäisivät heille kuuluvat oikeudet. Asiakassuhteet jatkuisivat entisellään, esimerkiksi tilinumerot, verkkopalvelutunnukset ja maksukortit säilyvät samoina eikä asiakkaiden tarvitse tehdä mitään pankkien yhdistymisen vuoksi, toteaa OP Virtain toimitusjohtaja Ari Kakkori.

Suunnitelman mukaan OP Ylä-Pirkanmaan toimitusjohtajaksi tulisi Leena Selkee ja varatoimitusjohtajaksi Pirjo Haapa-aho Vehniä. Ari Kakkori on jäämässä eläkkeelle.