Taloustaito-opastukset

Taloustaito-opastukset

Ylä-Savon Osuuspankki järjestää vuosittain yläkouluikäisille lapsille taloustaito-opastuksia, joissa opetetaan nuorille oman talouden hallintaa. Edistämme taloustaitoja, jotta kaikilla olisi tasavertaiset mahdollisuudet huolehtia omasta taloudestaan​.

OP:ssa vietetään vuosittain Taloustaitoviikkoa, jolloin kiinnitetään erityishuomiota lasten ja nuorten oman talouden hallintaan. Järjestämme taloustaito-opastuksia mielellään erityisesti taloustaitoviikon aikana, mutta opastuksia voidaan järjestää myös muina ajankohtina ympäri vuoden. Teemme yhteistyötä myös esimerkiksi alueemme 4H-yhdistysten kanssa nuorille suunnatun Ajokortti työelämään -konseptin kautta, jossa käydään myös läpi nuorten taloustaitoja pankkimme järjestämän taloustaitotunnin avulla.

Kannustamme oman talouden taitojen opiskeluun myös erityisellä matematiikkastipendillä. Stipendi jaetaan vuosittain pankin ydintoimipaikkakuntien alueelle (Iisalmi, Kiuruvesi, Lapinlahti, Sonkajärvi ja Vieremä) ja se myönnetään sille ylioppilaalle, joka kirjoittaa alueen parhaimman pitkän matematiikan pistemäärän.