OP Kevytyrittäjä

Palvelu kaikille kevytyrittäjille

OP Kevytyrittäjä -palvelu hoitaa paperityöt puolestasi

OP Kevytyrittäjä -palvelu hoitaa raskaat paperityöt - ja sinulle jää enemmän aikaa laskutettavan työn tekemiseen. Hoidamme puolestasi kirjanpidon ja veroilmoitukset, ja palvelun kautta hoidat myös laskutuksen helposti.

OP Kevytyrittäjänä saat Y-tunnuksen

Haemme sinulle Y-tunnuksen puolestasi. Y-tunnuksen myötä sinusta tulee yksityinen elinkeinonharjoittaja ja oikeutettu rahanarvoisiin etuihin. Voit esimerkiksi vähentää liiketoimintaasi liittyvät hankinnat verotuksessasi.

Saat tueksesi chat-asiakaspalvelumme

OP Kevytyrittäjien tukena on chat-palvelu, jossa asiantuntijamme auttavat sinua yrittäjyyteen liittyvissä kysymyksissä.

Oletko harkinnut yrityksen perustamista, mutta yrityksen perustamiseen liittyvä byrokratia tuntuu haastavalta?

Kevytyrittäjyys on hyvä vaihtoehto, jos haluat jättää raskaat paperityöt OP Kevytyrittäjä -palvelun hoidettavaksi. Samalla sinulla jää enemmän aikaa varsinaiseen yritystoimintaan ja laskutettavan työn tekemiseen. Usein kevytyrittäjät toimivat alkuun sivutoimisina yrittäjinä palkkatyön ohessa ja osalle sivutoimisesta yrittäjyydestä muodostuu ajan kuluessa kokoaikaista yrittäjyyttä.

Yritystä perustettaessa on pohdittava esimerkiksi, miten järjestää kirjanpito, miten saada laskut lähtemään ja mistä voisi saada apuja yrittäjyyden kiemuroissa. OP Kevytyrittäjä -palvelussa hoidamme kirjanpidon ja veroilmoitukset puolestasi. Palvelun kautta saat myös laskut lähetettyä helposti asiakkaillesi. Lisäksi tukenasi on chat-asiakaspalvelu, jossa asiantuntijamme auttavat sinua yrittäjyyteen liittyvissä kysymyksissä. 

OP Kevytyrittäjänä haemme sinulle Y-tunnuksen puolestasi. Y-tunnuksen myötä sinusta tulee yksityinen elinkeinonharjoittaja ja olet näin ollen oikeutettu rahanarvoisiin etuihin. Pystyt vähentämään muun muassa liiketoiminnan hankinnat verotuksessasi, esimerkiksi freelancerina toimiva valokuvaaja voi vähentää käyttämänsä kameran ja muut tarvikkeet.

Lisäksi OP Kevytyrittäjänä olet oikeutettu arvonlisäveron (alv) alarajahuojennukseen riippuen laskuttamastasi summasta. Näiden etujen myötä sinulle jää enemmän rahaa käteen verrattuna siihen, jos sinulla ei olisi y-tunnusta. 

Palvelun tarjoaa Pivo Wallet Oy.

​Mitä OP Kevytyrittäjä -palvelun käyttö maksaa?

Palvelun käytöstä peritään 5 % palvelumaksu eli maksat vain 5 % + alv myyntisi arvonlisäverottomasta summasta OP Kevytyrittäjälle.

Mikäli laskutat vuodessa yli 30 000 euroa, on loppuvuosi sinulle ilmaista. Muita kustannuksia palvelun käytöstä ei synny. Eli mikäli laskutusta ei ole niin palvelun käyttö ei maksa mitään. 

​Kenelle kevytyrittäjyys sopii?

  • OP Kevytyrittäjä -palvelu on tarjolla kaikille, myös muiden pankkien kuin OP:n asiakkaille.
  • Kevytyrittäjyys sopii erityisesti henkilöille, jotka myyvät omaa osaamistaan, freelancereille sekä sivutoimisille yrittäjille. Tyypillisiä toimialoja palvelun käyttäjissä ovat esimerkiksi valokuvaus, liikunta- ja hyvinvointiala, kauneudenhoito, rakennus- ja remontointi, IT-ala sekä monenlaiset konsultointipalvelut.
  • Palvelun käyttäjien tulee olla vähintään 18-vuotiaita.

Palvelun käyttö ei sovellu sinulle, jos haluat tehdä ulkomaankauppaa, palkata työntekijän tai sinulla tulee olemaan isoja rahoitusta vaativia investointeja. Tällöin suosittelemme kevytyrittäjyyden sijaan esimerkiksi osakeyhtiön perustamista. 

Pohditko soveltuuko OP Kevytyrittäjä juuri sinulle? Chat-asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään!