Näin yrityksesi voi käyttää tilejä ulkopuolisen palveluntarjoajan kautta

Jos yrityksesi käyttämä palveluntarjoaja on ottanut käyttöön pankkien rajapintoja (API-rajapinnat), tulee sinun tehdä muutoksia yritystilisi käyttöoikeuksiin pankissa. Sen jälkeen voit valtuuttaa palveluntarjoajan käyttämään yrityksesi tilitietoja.

Syyskuussa 2019 tuli voimaan EU:n laajuinen PSD2-direktiivi, joka avasi pankkien tili- ja maksurajapinnat kolmansille osapuolille eli ulkopuolisille palveluntarjoajille. 

Ulkopuoliset palveluntarjoajat voivat tarjota uusia palveluita ja kanavia esimerkiksi yrityksesi tilien hallinnointiin ja maksamiseen perinteisten pankkien rinnalla.
 

Toimi näin, jos haluat käyttää ulkopuolisen palveluntarjoajan palveluita


Jos saat ulkopuolisen palveluntarjoajan verkkokaupassa ilmoituksen viestin, jossa kerrotaan tilienkäytön edellyttävän lisäkäyttöoikeutta, puuttuu sinulta käyttöoikeus valtuutuksen antamiseen.

Jotta yrityksesi voi käyttää ulkopuolisen palveluntarjoajan tarjoamia palveluita tilien hallinnointiin ja maksamiseen, tulee sinun ensin tehdä muutoksia pankissa yrityksesi tilin käyttöoikeuksiin. 

Voit tehdä tarvittavat muutokset ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme joko verkkoviestillä tai soittamalla puhelinpalveluun 0100 05151

Voimme tehdä pankissa seuraavat laajennukset ulkopuolisen palveluntarjoajan käyttöoikeuksiin:

  • Tilitietopalvelut: Palveluntarjoaja voi hakea tilitietoja.
  • Maksutoimeksiantopalvelu: Voit valtuuttaa PSD2-rajapintoja käyttävän maksutoimeksiantopalvelun käynnistämään maksun suoraan yrityksen maksutililtä.

Kun pankissa on tehty laajennus yrityksen tilin käyttöoikeuksiin, voit valtuuttaa palveluntarjoajan esimerkiksi käyttämään yrityksesi tilitietoja tai käynnistämään maksutoimeksiannon.

Jos haluat päättää palvelun, tulee sinun olla yhteydessä kolmannen osapuolen palveluntarjoajaan.
 

Haluatko tehdä valtuutuksen Web Services -kanavaan?


Yritys tai yhteisö voi valtuuttaa pankkiyhteysvaltuutuslomakkeella aineistonhoitajan hoitamaan yrityksen konekielistä maksuliikennettä yrityksesi puolesta. Aineistonhoitaja voi esimerkiksi olla tilitoimisto tai ohjelmistotoimittaja. 

Huomioithan, että PSD2-valtuutusta ei voi tehdä pankkiyhteysvaltuutuslomakkeella, vaan yrityksen nimenkirjoitusoikeudellisen tulee olla yhteydessä asiakaspalveluun.

Lisätietoa ja pankkiyhteysvaltuutuslomake >
 

Rakenna reaaliaikainen yhteys pankkiisi OP:n maksuliikkeen API-ratkaisujen avulla


Voit tehostaa yrityksesi liiketoimintaa ja rakentaa reaaliaikaisen yhteyden pankkiisi helposti OP:n maksuliikkeen API-ratkaisujen eli ohjelmistorajapintojen avulla. Sekä maksujen lähetys että tilikyselyt voidaan rajapintoja hyödyntämällä automatisoida täysin, mikä nopeuttaa yrityksesi prosesseja maksatuksessa ja saatavien seurannassa. 

Maksuliikkeen API-ratkaisut voidaan integroida myös esimerkiksi taloushallinnon ulkopuolelle.

Lue lisää maksuliikkeen API-ratkaisuista ja ota yrityksesi käyttöön >
 

Oletko kehittäjä?


Voit kokeilla rajapintojamme testiympäristössä.

Rekisteröidy OP Developer -portaalissa (englanniksi) >

Tietoa OP:n palveluista taloushallinnon järjestelmätoimittajille ja kehittäjille >