Yrityssiirto

Tunnukset yritysten digitaalisiin palveluihin

Yrityskäyttäjien tunnistusvälineet

Kun yritykselläsi on digitaalisen asioinnin sopimus, voit hoitaa yrityksesi pankki- ja vakuutusasioita joko omalla henkilöasiakkaan OP Tunnuksella tai henkilökohtaisella OP Yrityspalvelutunnuksella

 • OP Tunnuksella hoidat sekä henkilökohtaisia että yrityksesi pankki- ja vakuutusasioita. Valitset asiointiroolin kirjautumisen yhteydessä. Voit hakea OP Tunnuksen käyttöösi lähimmästä osuuspankin konttorista.
 • OP Yrityspalvelutunnuksella hoidat vain yrityksesi pankki- ja vakuutusasioita käyttöoikeuksiesi mukaisesti. Voit tilata yrityspalvelutunnuksen verkossa tai hakea sen osuuspankin konttorista.
 • Jos sinulla on käytössäsi molemmat tunnukset, näet OP Tunnuksella vain omat henkilökohtaiset palvelusi ja yrityksesi asioita pystyt hoitamaan vain OP Yrityspalvelutunnuksella.

OP:n tunnus koostuu käyttäjätunnuksesta, salasanasta, avainlukulistasta sekä lisävahvistusnumerosta. Lisäksi tunnukseen kannattaa aktivoida Mobiiliavain, jolloin tunnistaudut ja vahvistat tapahtumat ilman avainlukulistaa.

Tilaa OP Yrityspalvelutunnus verkossa

Voit tilata OP Yrityspalvelutunnuksen kätevästi verkossa. Yrityspalvelutunnuksen avulla voit kirjautua op.fi-palveluun, OP-yritysmobiiliin ja Myyjäliikkeen rahoituspalveluun. Lisäksi voit käyttää Yrityspalvelutunnuksia verkkomaksamiseen ja tunnistautua puhelinpalvelussa. OP Yrityspalvelutunnukset eivät ole vahvat sähköiset tunnukset, ne eivät kelpaa kolmannen osapuolen palveluihin tunnistautumiseen tai sähköisessä allekirjoituspalvelussa allekirjoittamiseen.

Huomaathan, että OP Yrityspalvelutunnuksella voit hoitaa vain yrityksesi asioita ja henkilökohtaiseen asiointiin tarvitset OP Tunnuksen. Jos haluat hoitaa samoilla tunnuksilla sekä henkilökohtaisia että yrityksesi asioita, hae OP Yrityspalvelutunnuksen sijaan osuuspankin konttorista käyttöösi OP Tunnus. 


OP Yrityspalvelutunnuksen hakemisen vaiheet:

 1. Tee hakemus op.fi-palvelussa. Voit tunnistautua hakemukselle OP:n tai muiden pankkien myöntämillä tunnuksilla.
 2. Saat tunnukset postitse noin viikon kuluessa. Postitamme Yrityspalvelutunnuksen kotiosoitteeseesi kahdessa erässä.
 3. Saat tekstiviestin, kun tunnus on tehty ja laitettu postiin.

  Jos olet käyttänyt henkilökohtaista OP Tunnusta yrityksen asioiden hoitoon, et voi tämän ilmoituksen jälkeen enää käyttää sitä yritysten digitaalisiin palveluihin. Odota, että saat uuden Yrityspalvelutunnuksen ja aloita palveluiden käyttö sillä.

  Jos tarvitset tunnuksen nopeammin, voit hakea sen lähimmästä osuuspankin konttorista.
 4. Kun kirjaudut uudella tunnuksella ensimmäisen kerran op.fi-palveluun, joudut vaihtamaan salasanasi.

Tunnistusmenetelmät

Mobiiliavain on ensisijainen tunnistustapa palveluissamme. Suosittelemme, että otat sen käyttöösi. Sen avulla kirjaudut ja vahvistat maksuja sekä tapahtumia OP:n mobiilisovelluksissa ja op.fi-palvelussa sekä muissa digipalveluissa ilman avainlukulistaa.

Lue lisää Mobiiliavaimesta  

Jos haluat edelleen asioida avainlukulistalla palveluissamme, valitset silloin tunnistautuessasi tunnistustavaksi avainlukulistan. Silloin tarvitset tunnistautumiseen tunnuksiesi lisäksi puhelimen, johon voit vastaanottaa pankilta tekstiviestejä.

Lue lisää avainlukulistasta  

Jotta voit käyttää Mobiiliavainta sekä vastaanottaa vahvistustekstiviestejä, lisävahvistusnumerosi pitää olla ajan tasalla. Lisävahvistusnumero on käyttäjätunnukseesi liitetty käytössäsi oleva puhelinnumero. Tarkistathan, että lisävahvistusnumerosi on oikein.

Lue lisää lisävahvistusnumerosta  
 

OP:n tunnusten sulkeminen

Jos epäilet tunnuksesi joutuneen vääriin käsiin, sulje se heti.

Jos haluat sulkea Yrityspalvelutunnuksen, soita yritysasiakkaiden puhelinpalveluun 0100 05151 (ma–pe 8–16). Muina ajankohtina soita OP Sulkupalveluun 0100 0555 (24/7).

Jos haluat sulkea henkilöasiakkaan tunnuksen, soita OP Sulkupalveluun 0100 0555 (24/7).

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä saat Osuuspankin ja OP Yrityspankki Oy:n asiakasrekisterien tietosuojaselosteista.

Tilaa OP Yrityspalvelutunnus