Yrityssiirto

Tunnukset yritysten digitaalisiin palveluihin

Voit tilata yrityspalvelutunnukset vaivattomasti verkossa.

Yrityskäyttäjien tunnistusvälineet

Kun yritykselläsi on digitaalisen asioinnin sopimus, voit hoitaa yrityksesi pankki- ja vakuutusasioita joko henkilökohtaisella yrityspalvelutunnuksella tai omalla henkilöasiakkaan verkkopalvelutunnuksella. 

 • Henkilökohtaisella yrityspalvelutunnuksella hoidat vain yrityksesi pankki- ja vakuutusasioita käyttöoikeuksiesi mukaisesti. Voit tilata yrityspalvelutunnuksen verkossa tai hakea sen osuuspankin konttorista.
 • Henkilöasiakkaan verkkopalvelutunnuksella hoidat sekä henkilökohtaisia että yrityksen pankki- ja vakuutusasioita. Valitset asiointiroolin kirjautumisen yhteydessä. Voit hakea henkilöasiakkaan verkkopalvelutunnuksen käyttöösi lähimmästä osuuspankin konttorista.
 • Jos sinulla on käytössäsi molemmat tunnukset, näet henkilöasiakkaan verkkopalvelutunnuksellasi vain omat henkilökohtaiset palvelusi ja yrityksesi asioita pystyt hoitamaan vain yrityspalvelutunnuksella.

OP:n tunnus koostuu käyttäjätunnuksesta, salasanasta, avainlukulistasta sekä lisävahvistusnumerosta. Lisäksi tunnukseen kannattaa aktivoida Mobiiliavain, jolloin tunnistaudut ja vahvistat tapahtumat ilman avainlukulistaa.

Tilaa yrityspalvelutunnukset verkossa

Voit tilata yrityspalvelutunnukset kätevästi verkossa. Yrityspalvelutunnusten avulla voit kirjautua op.fi-palveluun, OP-yritysmobiiliin ja Myyjäliikkeen rahoituspalveluun. Lisäksi voit käyttää yrityspalvelutunnuksia verkkomaksamiseen ja tunnistautua puhelinpalvelussa.

Yrityspalvelutunnusten hakemisen vaiheet:

 1. Tee hakemus op.fi-palvelussa. Voit tunnistautua hakemukselle OP:n tai muiden pankkien myöntämillä verkkopalvelutunnuksilla.
 2. Saat tunnukset postitse noin viikon kuluessa. Postitamme yrityspalvelutunnukset kotiosoitteeseesi kahdessa erässä.
 3. Saat tekstiviestin, kun tunnukset on tehty ja laitettu postiin.

  Jos olet käyttänyt henkilökohtaisia verkkopalvelutunnuksiasi yrityksen asioiden hoitoon, et voi tämän ilmoituksen jälkeen enää käyttää niitä yritysten digitaalisiin palveluihin. Odota, että saat uudet yrityspalvelutunnukset ja aloita palveluiden käyttö niillä.

  Jos tarvitset tunnukset nopeammin, voit hakea ne lähimmästä osuuspankin konttorista.
 4. Kun kirjaudut uusilla tunnuksilla ensimmäisen kerran op.fi-palveluun, joudut vaihtamaan salasanasi.
   
Tilaa yrityspalvelutunnukset

Tunnistusmenetelmät

Mobiiliavain on ensisijainen tunnistustapa palveluissamme. Suosittelemme, että otat sen käyttöösi. Sen avulla kirjaudut ja vahvistat maksuja sekä tapahtumia OP-yritysmobiilissa ja op.fi-palvelussa sekä muissa verkkopalveluissa ilman avainlukulistaa.

Lue lisää Mobiiliavaimesta  

Jos haluat edelleen asioida avainlukulistalla palveluissamme, valitset silloin tunnistautuessasi tunnistustavaksi avainlukulistan. Silloin tarvitset tunnistautumiseen tunnuksiesi lisäksi puhelimen, johon voit vastaanottaa pankilta tekstiviestejä.

Lue lisää avainlukulistasta  

Jotta voit käyttää Mobiiliavainta sekä vastaanottaa vahvistustekstiviestejä, lisävahvistusnumerosi olla ajan tasalla. Lisävahvistusnumero on käyttäjätunnukseesi liitetty käytössäsi oleva puhelinnumero. Tarkistathan, että lisävahvistusnumerosi on oikein.

Lue lisää lisävahvistusnumerosta  
 

Verkkopalvelutunnusten sulkeminen

Jos epäilet verkkopalvelutunnustesi joutuneen vääriin käsiin, sulje ne heti.

Jos haluat sulkea yrityksen verkkopalvelutunnukset, soita yritysasiakkaiden puhelinpalveluun 0100 05151 (ma–pe 8–16). Muina ajankohtina soita OP Sulkupalveluun 0100 0555 (24/7).

Jos haluat sulkea henkilöasiakkaan verkkopalvelutunnuksesi, soita OP Sulkupalveluun 0100 0555 (24/7).

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä saat Osuuspankin ja OP Yrityspankki Oy:n asiakasrekisterien tietosuojaselosteista.