Tapaaminen lentokentällä

Kansainvälinen yritys Suomessa

Palvelemme myös yrityksiä, joiden kotipaikka on muu kuin Suomi. Kauttamme kansainvälinen yrityksesi voi kätevästi laskuttaa suomalaisia kuluttajia ja yrityksiä keräten varat OP:n tilille, sekä esimerkiksi maksaa palkkoja ja viranomaissuorituksia Suomessa.

OP:n palvelut ulkomaiselle yritykselle

OP:n kumppanina yrityksesi voi hyödyntää johtavan suomalaisen pankin reaaliaikaista SEPA-alueen maksuliikennettä ja nopeita ulkomaanmaksuja, sekä käyttää alan tuoreimpia digitaalisen kassanhallinnan työkaluja ja kansainvälisiä rajapintoja kassanhallintaan, maksujen keräämiseen ja rajat ylittävän rahaliikenteen hoitoon.

Suomalaisen ja eurooppalaisen maksuliikenteen hoito OP:n palveluilla

Monet kansainväliset yritykset ovat valinneet meidät kumppanikseen OP Maksuliikkeen API-ratkaisujen ansiosta. Rajapintamme mahdollistavat esimerkiksi reaaliaikaisen tilitapahtumien seurannan ja täysin reaaliaikaisen, automatisoitavan maksamisen koko eurooppalaiselle SEPA-maksualueelle.

OP Yritystalous on digitaalinen yrityksen kassanhallinnan palvelu, joka soveltuu erinomaisesti myös ulkomaiselle yritykselle, koosta riippumatta.

Tilin hallinta Suomen ulkopuolelta käsin

Ulkomainen yritys tai suomalaisen tytäryhtiön ulkomainen emoyhtiö voi tarkastella ja hallinnoida OP:ssa olevia varojaan OP Yritystalouden avulla. Lisäksi OP:n tilin hallinnointi onnistuu yrityksen ulkomaisen pankin palveluissa Payment Request -maksutoimeksiantopalvelun sekä SWIFT-tiliraportointipalvelun avulla.

  • Payment Request -palvelun avulla varat saadaan kotiutettua ulkomaiseen pankkiin jopa saman päivän aikana.
  • SWIFT-palvelun välityksellä yritys voi noutaa konekielisiä tiliotteita, päivän sisäisiä tapahtumaotteita ja saldoilmoituksia OP:n tililtä. Eri pankit lähettävät tilitietoja omien cut off -aikojensa mukaisesti, mutta pääsääntöisesti tiliotteet ovat yrityksen noudettavissa aamulla.

Varustaudu tilinavaukseen oikeilla asiakirjoilla

Ennen OP:n tilin avaamista varmistamme tilinavaajan, tilinomistajan ja tilin käyttöön oikeutetun henkilön henkilöllisyyden, olemassaolon ja oikeuskelpoisuuden. Yritysasiakkaiden osalta pyydämme lisäksi selvityksen yrityksen olemassaolosta ja yrityksen puolesta toimivista henkilöistä.

Yritykseltä pyydettävät asiakirjat tilinavausta varten:

  • Suosituskirje ulkomaiselta pankilta
  • Kuvaus yrityksen liiketoiminnasta
  • Tilitapahtumien arvioitu määrä, suuruus ja alkuperä
  • Ote yhtiön hallituksen kokouksen pöytäkirjasta, jossa päätetään tilin avauksesta
  • Tilin käyttöön oikeutetut henkilöt, näiden allekirjoitusnäytteet ja passikopiot
  • Kopio kaupparekisteriotteesta (Extract from the Trade Register OR Certificate of Incorporation)
  • Kopio yhtiöjärjestyksestä (Articles of Association).

 

Ole yhteydessä osuuspankkiin, kun pohdit toimintaa Suomessa. Yhdessä löydämme parhaat ratkaisut yrityksesi maksamisen ja kansainvälisen kassanhallinnan tarpeisiin.