Trukki pakkaamassa rekkaa satamassa.

Palvelumme vientiin

Haluatko turvata saatavasi ulkomaankaupassa ja kotiuttaa ne mahdollisimman nopeasti? OPsta saat monipuoliset ratkaisut vientikaupan riskienhallintaan ja rahoitukseen - missä ikinä kauppaa teetkin.

Kasvua ulkomailta

Yhä useammat suomalaiset yritykset hakevat uusia mahdollisuuksia ja markkinoita ulkomailta. Mitä eksoottisempi maa on kyseessä, sitä enemmän siihen saattaa liittyä kotimaasta poikkeavia toimintatapoja ja erilaisia riskejä, jotka kannattaa ottaa huomioon. Näiltä riskeiltä voi ja kannattaa suojautua etukäteen. Saat OPsta monipuoliset palvelut vientikauppasi tueksi, missä ikinä kauppaa teetkin. Autamme myös löytämään sopivimmat maksutavat maasta ja tilanteesta riippuen.

Rahat turvallisesti ja nopeasti yrityksesi tilille

Vientikaupassa tulee ottaa huomioon paitsi vastapuolen maksukykyyn liittyvät riskit, myös kohdemaahan liittyvät mahdolliset taloudelliset ja poliittiset riskit. Vientiremburssien ja -perittävien eli viennin dokumenttimaksujen avulla yrityksesi voi suojautua näiltä riskeiltä. Oikean maksutavan valinnalla varmistat maksun saannin etukäteen ja vastaanotat rahat nopeasti yrityksesi tilille. Samalla voit tarjota ostajalle maksuaikaa, jolloin saat arvokkaan kilpailuedun.

Rembursseja kannattaa käyttää maksutapana erityisesti silloin, kun kauppakumppani on tuntematon tai kun kauppakumppanin maahan liittyy riskejä. Joissakin maissa remburssi on pakollinen maksutapa ulkomaankaupassa. Toisaalta tutun ja turvallisen kauppakumppanin kanssa maksutavaksi saattaa sopia perittävä tai suora ulkomaanmaksu, erityisesti jos kauppakumppanin maa on vakaa ja kehittynyt talous.

Tutustu vientikaupan tuotteisiimme:

Kun sovit kauppasopimuksessa maksutavaksi remburssin, voit saada siihen myös toimituksen jälkeisen rahoituksen. Tällöin yrityksesi saa rahat heti, mutta kauppakumppanisi saa maksuaikaa. Rahoitus voidaan järjestää myös vientisaatavarahoituksena, joka vapauttaa yrityksesi käyttöpääomaa ja mahdollistaa ostajien taloudellisen tilanteen seurannan ja hallinnan.

Saat osuuspankistasi myös tarvittavat takaukset ulkomaankaupan vakuudeksi. Ulkomaiset ostajat haluavat usein varmistua siitä, että suomalaisyritys kykenee suoriutumaan sopimusvelvoitteistaan. Takaus on kätevä tapa antaa tarvittavat vakuudet yrityksesi puolesta.

Tarjoamme kokonaisvaltaiset ratkaisut yrityksesi kansainväliseen maksuliikkeeseen ja kassanhallintaan. Kassanhallinnan perustan muodostavat euro- ja valuuttatilit Suomessa ja ulkomailla. Kun yrityksesi ulkomaan maksuliikenne on säännöllistä ja jatkuvaa, joustava vaihtoehto on tilin avaaminen kyseiseen maahan.

Factoring- eli saatavarahoitusratkaisumme tehostavat yrityksesi luotonvalvontaa ja mahdollistavat ostajariskin suojaamisen luottovakuutuksella niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Kansainvälisyys luo mahdollisuuksia yrityksesi kasvulle, mutta myös ulkomaankaupan riskeihin on hyvä varautua esimerkiksi vakuutuksilla.

Lue lisää:

Haluaisitko olla houkutteleva kauppakumppani ulkomailla, saada maksuaikaa ja vapauttaa käyttöpääomaa hyötykäyttöön? OPsta saat monipuoliset ratkaisut tuontikaupan tarpeisiin.