OP Tunnistuksen välityspalvelu

Turvallinen tapa tunnistaa yrityksesi asiakkaat verkossa

Tekeekö yrityksesi kauppaa verkossa? Oletko miettinyt, onko se turvallista? Tunnetko asiakkaasi?

OP Tunnistuksen välityspalvelu on yrityksesi tapa tunnistaa asiakkaasi turvallisesti ja sähköisesti verkossa. Välityspalvelun kautta voit tunnistaa kaikkien vahvaa tunnistamista tarjoavien Luottamusverkostoon kuuluvien toimijoiden (mm. pankit ja teleoperaattorit) tunnusten käyttäjät pankkisuhteesta riippumatta. Palvelu täyttää lain vaatimukset vahvasta sähköisestä tunnistamisesta.

Voit siirtyä OP Tunnistuksen välityspalvelun käyttäjäksi kesäkuussa 2019

OP on johtava suomalainen toimija yksityishenkilöiden sähköisessä tunnistamisessa. Tarjoamme yrityksellesi

  • palvelut henkilöasiakkaiden vahvaan sähköiseen tunnistamiseen yhdellä kertaa ja yhdellä sopimuksella, joka kattaa kaikki vahvan sähköisen tunnistusvälineen tarjoajat
  • palvelun opastetun käyttöönoton
  • kilpailukykyisen hinnoittelun.

Uusi laki vahvasta sähköisestä tunnistamisesta tuli voimaan 1.5.2017. Siirtymäaikaa on syyskuuhun 2019 asti, jonka jälkeen nykyinen tunnistuspalvelu Tupas ei enää täytä lain vaatimuksia vahvasta tunnistamisesta.

OP Tunnistuksen välityspalvelun tarjoavat OP Ryhmän osuuspankit ja OP Yrityspankki. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja keskustele heidän kanssaan yrityksellesi parhaiten sopivasta ratkaisusta.

OP Tunnistuksen välityspalvelu korvaa Tupas-palvelun. Uuden lain voimaantulon jälkeen siirtymäaikaa on syyskuuhun 2019 asti, jonka jälkeen Tupas ei enää täytä lain vaatimuksia vahvasta tunnistamisesta.

Uusi välityspalvelu yksinkertaistaa sopimista ja mahdollistaa sähköisen tunnistamisen hyödyntämisen laajemmin. Nykyisin Tupas-palvelua käyttävä yritys joutuu tekemään erilliset sopimukset jokaisen eri tunnistusvälineen tarjoajan kanssa. OP Tunnistuksen välityspalvelun avulla yrityksesi saa kaikki nämä yhdellä kertaa ja yhdeltä palveluntarjoajalta.

Mikäli yrityksesi käyttää Tupas-palvelua, palvelun käyttö jatkuu toistaiseksi normaalisti. OP, jonka kanssa yrityksesi on tehnyt Tupas-sopimuksen, on yhteydessä siirtymäaikana. Nykyiset Tupas-sopimukset päättyvät siirtymäajan loppuun mennessä.

Voit siirtyä uuden OP Tunnistuksen välityspalvelun käyttäjäksi kesäkuussa 2019.

Laajennamme yhteistyöverkostoamme vaiheittain kattamaan kaikki vahvan sähköisen tunnistuksen tarjoajat. Lista täydentyy sitä mukaa, kun olemme tehneet sopimuksen Luottamusverkostoon kuuluvien toimijoiden kanssa.

Myös Viestintäviraston sivuilta löytyy ajantasaista ja hyödyllistä tietoa vahvasta sähköisestä tunnistamisesta. Käytä hakusanaa Luottamuspalvelut.

Tunnistusväline

OP Tunnistuksen välityspalvelu tarjoaa seuraavat tunnistusvälineet

Rajoitukset tunnistusvälineen käytössä, tarkemmin tunnistusperiaatteissa

 

OP

Kyllä

Verkkopalvelutunnuksilla tai mobiilivarmenteilla ei saa tunnistautua palveluun, jota tarjoaa tai jossa määräysvaltaa käyttää kansainvälisten pakotteiden kohteena oleva taho. Verkkopalvelutunnuksia ja mobiilivarmenteita ei saa myöskään käyttää lain tai hyvän tavan vastaisiin tarkoituksiin taikka muuten OPn julkaisemien yhteiskuntavastuuvaatimusten vastaisella tavalla taikka muutoin tunnistusvälineitä koskevien tunnistusperiaatteiden vastaisesti.

Nordea

Kyllä

Danske

Kyllä

S-Pankki

Tulossa lähiaikoina

Handelsbanken

Kyllä

Aktia

Kyllä

Ålandsbanken

Tulossa lähiaikoina

Säästöpankit

Kyllä

Oma SP

Tulossa lähiaikoina

POP Pankki

Tulossa lähiaikoina

Teleoperaattorit
(Telia, DNA ja Elisa)

Kyllä