Asiakas ostaa verkosta.

OP Verkkomaksu

Tuttu ja turvallinen tapa maksaa verkossa

Vaivaton maksutapa

Verkkokaupalle OP Verkkomaksu tarjoaa helpon tavan kerätä maksuja suoraan omalle tililleen. Ostajalle maksutapa on tuttu ja turvallinen OP:n tarjoama palvelu.

​Ensiluokkainen kokemus

Erinomainen käyttäjäkokemus maksamisessa saa ostajan valitsemaan OP Verkkomaksun maksutavaksi yhä uudelleen. Kun tuttu maksutapa löytyy verkkokaupan valikoimasta, ostos ei jää tekemättä.

​Palvelu on aina auki

Voit maksaa verkossa kellonajasta tai maantieteellisestä sijainnista riippumatta.

Maksutapa kaikille OP:n asiakkaille

Tuotteiden ja palveluiden myynnistä maksujen kerääminen verkossa käy kätevästi OP Verkkomaksulla. Sillä voivat maksaa kaikki OP:n verkkopankkipalveluita käyttävät henkilöt ja yritykset.

Tilipohjaisen maksamisen rinnalla voidaan tarjota myös muita maksutapoja, kuten ostosten rahoitusta. Sopimalla myös OP Lasku -rahoitusyhteistyöstä kauppias voi tarjota asiakkailleen tutussa käyttöyhteydessä rahoitusta ostoksille.

Turvallinen sekä myyjälle että ostajalle

Myyjä luo verkkokaupassaan maksun tiedot, jotka ostaja näkee hyväksyessään maksun. Ostaja tunnistautuu OP:n tarjoaman tunnuksen avulla ennen maksun hyväksyntää. Myyjä saa välittömästi vahvistuksen maksun onnistumisesta sekä rahat tililleen, jolloin se voi toimittaa tuotteen tai palvelun nopeasti ostajalle. 

Ostajalle OP Verkkomaksu on helppo ja turvallinen tapa maksaa ostoksia verkossa. 

Helpot ja nopeat palautukset

Verkkokaupassa tuotteiden palauttaminen on yleistä, joten maksujen palautuksen tulee myös olla helppoa ja nopeaa. OP Verkkomaksun maksun palautus toiminnallisuudella myyjä voi palauttaa ostajan tekemän maksun kokonaan tai osittain, myös useammassa erässä. 

Myyjän ei tarvitse tietää palautusta tehdessään ostajan tilitietoja, vaan palautus toteutetaan maksun tunnuksen avulla tilille, jolta alkuperäinen maksu saapui.

 

Kaikkien suomalaisten pankkien maksut yhden palvelun kautta

OP Verkkomaksun monipankkipalvelu on lisäpalvelu, jonka avulla voit kerätä myös muiden suomalaisten pankkien verkkomaksut OP Verkkomaksu -palvelun kautta. Verkkomaksamiseen tehty monipankkipalvelumme hyödyntää samoja rajapintoja kuin OP Verkkomaksun perustoiminnallisuus, joten yksi tekninen integraatio verkkokauppaan riittää. Myös maksujen palautukset onnistuvat samaa OP Verkkomaksun palvelua hyödyntäen.

Näin OP Verkkomaksun monipankkipalvelu toimii käytännössä:

  1. Verkkokaupan asiakas valitsee kassalla oman pankkinsa verkkomaksun maksutavaksi.
  2. Asiakas ohjataan OP:n palvelun kautta oman pankkinsa tunnistautumiseen. 
  3. Asiakas antaa OP:lle valtuudet käynnistää maksun omasta tilipankistaan ja vahvistaa suoritettavan verkkomaksun. 
  4. Maksun vahvistamisen jälkeen asiakkaan tilipankki käsittelee maksun ja asiakas ohjataan automaattisesti takaisin verkkokauppaan.
  5. Kauppias saa maksusuorituksen tililleen OP:ssa SEPA-maksukäsittelyjen mukaisesti. 

 

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää OP Verkkomaksusta tai saada palvelun käyttöön? Ota yhteyttä omaan osuuspankkiisi, niin perehdytään yhdessä sinun yrityksesi verkkomaksamisen tarpeisiin!