Nuori nainen istuu kahvilassa sylissään ostoskassi, tutkien hymyillen sen sisältöä.

Verkkokaupan maksutavat

Löydä verkkokauppaasi sopivin valikoima maksutapoja eri maksamisen palveluista.

Asiakkaiden suosima maksutapa

Maksujen kerääminen verkossa käy kätevästi OP Verkkomaksulla. Sillä voivat maksaa kaikki OP:n verkkopankkipalveluita käyttävät henkilöt ja yritykset.

Tilisiirtojen rinnalla kannattaa tarjota myös muita maksutapoja, kuten ostosten rahoitusta. Sopimalla OP Lasku -rahoitusyhteistyöstä voit tarjota asiakkaillesi joustavaa ostamista laskulla ja erämaksulla.

Mitkä maksutavat pitäisi olla tarjolla verkkokaupassasi?

Pohdi seuraavia asioita, kun olet valitsemassa maksutapoja verkkokauppaasi:

Millaisia maksutapoja asiakkaasi haluavat käyttää?
Kotimaiset asiakkaat suosivat usein verkkomaksutapoja ja kansainväliset asiakkaat tyypillisesti korttimaksuja. Sopiva maksutapavalikoima tuo verkkokaupalle luotettavuutta: hyvämaineiset ja asiakkaalle mieluisat maksutavat vaikuttavat suoraan myyntiin.

Millaisia tuotteita tai palveluita myyt, ja ovatko palautukset yleisiä?
Pienet ostokset maksetaan mielellään nopeasti suoraan tililtä, kun taas suuremmissa ostoksissa korostuu toive maksaa myöhemmin tai osissa. Huomioi myös millaisia ratkaisuja palvelut tarjoavat palautusten hallintaan.

Miten ja kuinka usein haluat rahat yrityksesi tilille?
Pankkien verkkomaksuista saat yksittäiset suoritukset suoraan tilillesi, jolloin myös maksuliikenteen seuraaminen helpottuu. Maksunvälittäjät yleensä tilittävät suoritukset sovitulla aikasyklillä tilillesi nettosummana.

Onko verkkokauppasi myynti tasaista vai esimerkiksi kausiluontoista?
Maksa vain siitä, mitä tarvitset. Selvitä palvelua valitessa muodostuvatko kustannukset tapahtumapohjaisesti vai liittyykö palveluun myös kiinteitä kuluja, kuten kuukausimaksuja.
 
Miten verkkokauppasi on teknisesti toteutettu?
Verkkokauppa-alustoilla on valmiita lisäosia moniin maksunvälittäjien palveluihin, jolloin käyttöönotto on helppoa. Palveluntarjoajien maksutapavalikoima ei välttämättä kuitenkaan vastaa juuri sinun tarpeitasi. Kytkemällä maksutavat itse tai teknisen kumppanin avulla saat räätälöityä verkkokauppaasi parhaiten soveltuvan maksutapavalikoiman.