Laiva satamalaiturissa.

Laskutus kansainvälisesti

Maksut maailmalta nopeasti yrityksesi OP:n tilille ja muut ratkaisut kansainväliseen laskutukseen.

Laskutus ulkomailta on nopeaa ja tehokasta, kun keräät yrityksesi maksut OP:n tilille etkä kuluta tarpeettomasti aikaa uusien tilien hallinnointiin.

Kehitämme jatkuvasti kansainvälistä maksuverkostoamme ja olemme mukana nopeutettujen ulkomaanmaksujen palvelussa. Tämän ansiosta suuri osa maksuista saapuu ulkomailta yrityksesi OP:n tilille jopa minuuteissa tai viimeistään saman päivän aikana. Eurooppalaiselta, 36 maan muodostamalta euromaksualueelta maksut saapuvat OP:n tilille reaaliaikaisesti SEPA-pikasiirtoina. 

Laskuttaminen yrityksen tilille

Ulkomailta laskuttamiseen riittää OP:n tili. Kun yrityksesi käy vientikauppaa tai saa säännöllisesti suorituksia ulkomailta, laskutus hoituu yksinkertaisesti ilmoittamalla yrityksen tilitiedot laskulla. Tämä on turvallisin, edullisin ja yleisesti käytetyin maksutapa. Käytännössä maksu saapuu OP:n tilille eurooppalaisena SEPA-maksuna tai ulkomaanmaksuna. Maksut tulevat perille nopeasti, kun maksajalla on tiedossaan yrityksesi täydelliset pankkiyhteystiedot.

Kun laskutat ulkomailta, ilmoita maksajalle: 

  1. Osuuspankin BIC-koodi, joka on aina OKOYFIHH. 
  2. FI-alkuinen IBAN-tilinumerosi, jonka löydät OP-verkkopalvelusta ja tiliotteeltasi. 
  3. Yrityksesi nimi ja täydellinen osoite. Näiden on tärkeää olla esillä, ettei maksun kulku esty tai hidastu väärien tai puutteellisten tietojen takia, sillä kansainvälisessä maksuliikenteessä tiedot vaaditaan.

Valuuttatili ja muut laskuttamisen tavat

Yrityksellesi kannattaa avata OP:n valuuttatili, kun kaupankäyntivaluutta on säännöllisesti muu kuin euro. Tilin avaaminen on hyvä vaihtoehto myös silloin, kun voit hyödyntää samaa valuuttaa omassa toiminnassasi.

Kansainvälisessä kaupassa käytetään dokumenttimaksamisen tapoja (remburssit ja perittävät) tietyillä toimialoilla ja maantieteellisillä alueilla, etenkin, jos kauppakumppani on uusi. Nämä laskutustavat tuovat kauppakumppaneille lisää turvaa.

Milloin kannattaa avata tili ulkomaiseen pankkiin?

Yrityksesi voi hyötyä tilin avaamisesta kohdemaan pankissa, jos maksuja kerätään ulkomailta laajemmin, esimerkiksi toistuvina laskuina paikallisille kuluttajille tai toimittajille. Tällä on merkitystä erityisesti SEPA-alueen ulkopuolella sekä laskuttaessa muussa valuutassa kuin euroissa. Näin maksajat voivat maksaa laskunsa yrityksellesi paikallisena kotimaan maksuna. Jos yritykselläsi on lisäksi paikallisia lähteviä maksuja, ulkomaiselle tilille saapuneita varoja voi käyttää saman maan maksujen maksamiseen.

 

Tuemme yrityksesi kansainvälistä toimintaa

Voit kotiuttaa yrityksesi ulkomaiselle tilille kerätyt varat nopeasti OP:n tilille sekä hallita koko kansainvälistä kassaasi helposti OP Yritystalous -palvelussa.

Ota yhteyttä omaan osuuspankkiisi, ja löydämme yhdessä parhaat ratkaisut yrityksesi kansainvälisen laskutuksen tarpeisiin.