Kansainväliset maksut

Olemme uudistaneet kansainvälisen maksamisen palvelumme. Käytettävissäsi ovat viimeisintä teknologiaa hyödyntävät työkalut, joilla yrityksesi maksuliike hoituu entistä turvallisemmin, tehokkaammin ja älykkäämmin. Maailmanluokan digitaalisten palveluiden lisäksi saat asiantuntijoiltamme aina henkilökohtaista ja yrityksesi tarpeiden tuntevaa palvelua, toimi yrityksesi missä päin maailmaa tahansa.

Varmuutta kansainväliseen kaupankäyntiin

Nyt voit seurata kansainvälisten maksujen kulkua saajalle asti reaaliajassa, minne ikinä maksatkin.

Maksut myös liikkuvat nopeammin kuin koskaan aiemmin: jo yhdeksän kymmenestä kansainvälisestä maksusta eli ulkomaanmaksusta välittyy OP:n kautta saajalle saman päivän aikana, jopa minuuteissa. Eurooppalaisella SEPA-maksualueella välitämme euromaksut pääosin SEPA-pikasiirtoina, jolloin maksut ovat perillä saajalla sekunneissa.

Yritykset voivat maksaa kansainväliset maksut:

  • OP Yritystaloudessa
  • OP:n mobiilisovelluksessa
  • op.fi-verkkopalvelussa
  • yrityksen pankkiyhteysohjelmalla.


Yrityksen maksut OP:sta vai ulkomaiselta tililtä?

Nopeutunut kansainvälinen maksaminen ja 36 maata kattava SEPA-pikasiirto merkitsevät sitä, että yritys voi nykyisin menestyä kansainvälisessä kaupankäynnissä ilman, että tarvitsee kohdemaissa ulkomaista pankkitiliä maksujen hoitoon. Kansainväliset maksut kulkevat OP:sta maailmalle erittäin nopeasti, ja yrityksesi voi kerätä maksut tehokkaasti OP:n tilille. Yrityksen kassanhallinta on sujuvampaa ja tehokkaampaa, kun ei ole tarvetta hallinnoida monia tilejä eri maissa.

OP:n valuuttatili

Jos yrityksesi solmii kauppoja muussa valuutassa kuin euro, voi olla järkevää avata OP:ssa valuuttatili, jonka avulla maksat ja laskutat valuuttamääräisesti sekä hallitset valuuttariskiä. Kun kansainvälisen kaupan mittakaava kasvaa, OP:lla on yrityksellesi valuuttakaupan ja suojauksen tuoreet digitaaliset työvälineet, jotka soveltuvat niin pk-yrityksille kuin suuremmille yrityksille ja yhteisöille.

Tili ulkomaisessa pankissa

Jos yrityksesi maksaa työntekijöilleen palkkoja paikallisesti tai laskuttaa ulkomailla etenkin kuluttajia, voi tulla tarve avata yritykselle tili ulkomaisessa pankissa. Näin paikalliset kuluttajat voivat maksaa laskunsa yrityksellesi kotimaan maksuina. Samoin palkanmaksun paikallisia käytäntöjä ja nopeutta on helpompi hallita maksamalla suoritukset suoraan kohdemaasta.

OP Yritystalous

OP Yritystalous -digipalvelussa voit liittää yrityksesi tilit pohjoismaisista ja eurooppalaisista pankeista samaan näkymään, ja hallita kaikkia tilejä ja yrityksesi kassaa reaaliaikaisena kokonaisuutena. Palvelussa voit myös hakea yrityksen ulkomaisten tilien tilitapahtumia globaalisti ja kotiuttaa ulkomaisilla tileillä olevat varat Suomeen OP:n pankkitilille.

Kansainväliset pakotteet

Pakotteet perustuvat kansainväliseen tai pakotteita määräävän valtion kansalliseen lainsäädäntöön. Lue lisää kansainvälisistä pakotteista ja niiden vaikutuksesta yritysten pankkiasiointiin. 

Hyökkäyssodan jatkuttua yli kaksi vuotta ja nykyisten pakotejärjestelyjen sekä voimassa olevien rajoitusten vuoksi OP Ryhmä on pitänyt välttämättömänä tarkastella entisestään Venäjälle ja Valko-Venäjälle lähtevien ja näistä maista saapuvien maksujen käsittelyn.

Jatkossa OP sallii maksut vain painavin perustein ko. maihin/maista. Nämä ovat yhteiskunnan kannalta kriittisten toimintojen ja palveluiden turvaaminen tai käynnissä oleva exit-prosessi Venäjän markkinoilta.

Lisätietoja saat omasta osuuspankistasi.

Tuemme yritystäsi kansainvälistymisen haasteissa

Ole yhteydessä omaan osuuspankkiisi, ja löydämme yhdessä parhaat ratkaisut yrityksesi kansainvälisen kassanhallinnan tarpeisiin.