API-tuotteet

Maksuliikkeen API-ratkaisut

Tehosta yrityksesi liiketoimintaa ja rakenna reaaliaikainen yhteys pankkiisi maksuliikkeen rajapinnoilla.

​Aitoa reaaliaikaisuutta

Rajapintojen avulla tiedot siirtyvät yrityksesi ja pankin välillä täysin reaaliaikaisesti. Maksujen käsittely ja tilitapahtumien listaus eivät perustu enää vanhan maailman eräajoihin, vaan jokainen rajapintakutsu käsitellään välittömästi. Lisäksi SEPA pikasiirrolla maksu menee saajan tilille sekunneissa ja yrityksesi saa heti vahvistuksen maksun onnistumisesta.   

Nopeuta yrityksesi prosesseja – automatisoi maksuliikenne

Maksujen lähetys ja tilikyselyt voidaan rajapintoja hyödyntämällä automatisoida täysin, mikä nopeuttaa yrityksesi prosesseja maksatuksessa ja saatavien seurannassa. Maksuliikkeen API-ratkaisujen käytössä tunnistamme yrityksesi koneellisesti.  

​Joustava ja nykyaikainen tapa integroitua pankkiin – räätälöi tarpeidesi mukaan

Maksuliikkeen API-ratkaisut voidaan integroida sinne, missä yrityksessäsi tarvitaan pankkiyhteyttä. Näin pankista saatavaa tietoa voidaan helpommin viedä myös taloushallinnon ulkopuolelle.

Maksuliikkeen API-ratkaisut ovat kasvava tuoteperhe

OP Corporate Account Data APIn avulla näet yritysesi ohjelmistosta tilin ajantasaisen saldon ja haet tilitapahtumia aina, kun sille on tarvetta.

OP Corporate Payment APIn avulla yrityksesi ohjelmisto käynnistää tililtä SEPA maksun tai SEPA pikasiirron välittömästi eikä se jää odottamaan seuraavaa eräajoa.  

OP Corporate Transaction Filter APIlla voit hakea tilitapahtumia rajaavilla hakutekijöillä, kuten viiteellä, maksun määrällä tai maksajan nimellä, erilaisiin liiketoiminnan tarpeisiin esimerkiksi asiakaspalvelun käyttämään sovellukseen. 

OP Corporate Refund APIn avulla yrityksesi ohjelmisto voi tehdä maksun palautuksen alkuperäisen saapuneen maksun tiedoilla. Palautusta varten ei tarvitse selvittää alkuperäisen maksajan tilinumeroa, vaan OP ohjaa palautuksen alkuperäisen maksajan tilille. 

Rajapinnat reaaliaikaisen maksuliikkeen tueksi

Palvelut ovat aina auki!

Cut-off-ajat ja eräkäsittelysyklit eivät vastaa nykypäivän liiketoiminnan tarpeisiin. Siksi jatkossa joka päivä on pankkipäivä. Maksuliikkeen API-ratkaisujemme kautta tarjottavat palvelut ovat käytettävissä kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä. SEPA pikasiirrolla tilisiirto menee perille saajalle 10 sekunnissa. 

Yrityksen koneellinen tunnistaminen mahdollistaa täysin automatisoitujen API-kutsujen tekemisen

Rajapintojen käyttö perustuu OAuth-varmenteisiin, joilla tunnistetaan API-kutsun tehnyt järjestelmä ja teknisten avaimien yhteensopivuus asiakkaan tekemien palvelusopimusten kanssa.

Digitaalinen käyttöönotto

Palveluista sopiminen ja käyttöön tarvittavien varmenteiden luonti tapahtuu OP API Admin -sivuilla. Sopimuksen palveluiden käytöstä voi tehdä henkilö, jolla on yrityksen nimenkirjoitusoikeus. Pääkäyttäjä voi myös antaa toiselle henkilölle OP API Admin -käyttöoikeudet teknisten varmenteiden luomista varten. OP API Adminiin kirjaudutaan Luottamusverkoston tunnistautumisvälineillä (esim. verkkopankkitunnukset).  

Helppo kehittää ja ylläpitää 

Nykyaikaiset JSON-muotoiset ohjelmointirajapinnat ovat olleet IT-alalla jo pitkään yleisiä. Niiden kehittämiseen ja ylläpitoon löytyy helpommin osaajia kuin vanhoille pankkiyhteysratkaisuille.

API-ratkaisumme on kehitetty tukemaan reaaliaikaista ja digitaalista liiketoimintaa.

Asiakastarinoita ja käyttötapauksia

Reskontra aina ajan tasalla

SEPA pikasiirron myötä tilisiirrot alkavat liikkua sekunneissa pankista toiseen vuoden jokaisena päivänä. OP Corporate Account Data API mahdollistaa tilin ajantasaisen saldon ja tapahtumien hakemisen aina, kun niille on tarvetta. Kun rajapintakutsuja tekee säännöllisesti päivän mittaan, reskontra on ajan tasalla jo kuluvana päivänä eikä liiketoimintaprosessien tarvitse jäädä odottelemaan seuraavan päivän tiliotteita tai viiteluetteloja.

Laskut heti hyväksynnästä maksuun

Maksuliikkeen API-ratkaisut eivät perustu eräajokäsittelyyn, vaan jokainen kutsu käsitellään yksitellen ja välittömästi. Rajapinnan kautta tehty maksu ei jää odottelemaan seuraavaa ajosykliä, vaan maksu otetaan heti käsittelyyn pankin järjestelmissä. Kun maksuja ei kerätä yhteen suureen maksuaineistoon ja jätetä odottelemaan, rahat saadaan nopeammin liikkeelle. 

Joissain liiketoimissa tavaran lähettäminen tai palvelun aktivoiminen voivat edellyttää maksujen näkymistä vastaanottajan tilillä. Kun lasku on järjestelmässänne valmis maksettavaksi, OP Corporate Payment APIlla maksu voidaan tehdä tililtä välittömästi. SEPA pikasiirrolla maksu menee vastaanottajan tilille sekunneissa ja saatte heti vahvistuksen maksun onnistumisesta.

Tilitieto toiminnan tukena

Perinteisesti tilitietoja on haettu pankista konekielisesti vain taloushallinnon järjestelmiin, josta tiedot on eräajoissa päivitetty kirjanpitoon ja toiminnanohjausjärjestelmiin. Monissa tilanteissa kuitenkin asiakkaat ovat nopeampia kuin taloushallinto ja reaaliaikainen tilitapahtumatieto olisi tarpeen esimerkiksi asiakaspalvelussa, myynnissä tai logistiikassa. 

OP Corporate Transaction Filter API on suunniteltu näiden tilanteiden avuksi. Se mahdollistaa tarkemman tilitapahtumien haun erilaisilla hakutekijöillä, kuten maksun määrällä, viitteellä tai päivämäärällä. Näin asiakasrajapinnan sovelluksessa voidaan näyttää ajantasainen tilanne toteutuneista tilitapahtumista palvelutilanteen tueksi ja vain niiltä osin kuin on tarpeellista. Asiakaspalvelija voi esimerkiksi tarkistaa, onko asiakkaan maksu todella tullut yrityksen tilille tai onko yritykseltä lähtenyt jokin tietty maksu.

Tehokkuutta maksujen selvittelyyn ja helpommat palautukset

Yritykset, erityisesti suuret laskuttajat, saavat usein tileilleen virheellisiä tai muuten tuntemattomia maksusuorituksia, joita ei voida täsmäyttää saataviin. Tällaisten maksujen selvittely ja erityisesti palautus takaisin maksajalle vaatii paljon manuaalityötä yrityksen taloushallinnon tehtävissä, ja voi kestää jopa viikkoja ennen kuin palautus saadaan perille maksajalle.

OP Corporate Refund API auttaa yritystä maksujen palautuksissa. Rajapinnan avulla yritys voi automatisoidusti käynnistää maksun palautuksen saapuneen suorituksen tiedoilla. Niiden avulla OP palauttaa halutun summan takaisin alkuperäiselle maksajalle. Virheellisten ja tuntemattomien maksujen palautus helpottuu ja nopeutuu, kun prosessi voidaan rajapinnan avulla automatisoida.

Miten saan maksuliikkeen API-tuotteet käyttööni?

 

1. Valitse palvelut 

Valitse yrityksesi tarvitsemat palvelut ja tee sopimus OP API Adminissa.

2. Integroi yrityksesi järjestelmiin

Toteuta rajapintakutsut yrityksesi järjestelmiin sandbox-testiympäristä hyödyntäen.

3. Aloita käyttö  

Hyödynnä API-tuotettamme arjessa ja nauti sen hyödyistä.