Varasto

Maksuliikkeen API-ratkaisut

Tehosta yrityksesi liiketoimintaa ja rakenna reaaliaikainen yhteys pankkiisi maksuliikkeen rajapinnoilla.
TIESITKÖ?

Mikä ihmeen API?

API (Application Programming Interface) tarkoittaa ohjelmointirajapintaa. API-ratkaisujemme avulla yritykset voivat luoda yhteyden pankkiin omista sovelluksistaan turvallisesti ja reaaliaikaisesti.

API-ratkaisuissamme yrityksesi tiedot siirtyvät eri järjestelmien välillä ennalta määritellyssä muodossa. API-ympäristön etuna on, että erilaisilla työkaluilla ja eri aikaan rakennetut sovellukset voivat vaihtaa tietoa keskenään. 

Esimerkiksi maksuliikkeen API-tuotteilla yrityksesi voi tehdä konekielisesti maksuja ja tilikyselyjä mistä tahansa järjestelmästä.

Lue lisää Sulje

​Aitoa reaaliaikaisuutta

Tiedot siirtyvät yrityksesi ja pankin välillä täysin reaaliaikaisesti. Maksujen käsittely ja tilitapahtumien listaus eivät perustu enää vanhan maailman eräajoihin, vaan jokainen kutsu käsitellään välittömästi.

Nopeuta yrityksesi prosesseja – automatisoi maksuliikenne

Maksujen lähetys ja tilikyselyt voidaan rajapintoja hyödyntämällä automatisoida täysin, mikä nopeuttaa yrityksesi prosesseja maksatuksessa ja saatavien seurannassa. Maksuliikkeen rajapintojen käytössä tunnistamme yrityksesi koneellisesti. 

​Joustava ja nykyaikainen tapa integroitua pankkiin – räätälöi tarpeidesi mukaan

Maksuliikkeen rajapinnat voidaan integroida sinne, missä yrityksessäsi tarvitaan pankkiyhteyttä. Näin pankista saatavaa tietoa voidaan helpommin viedä myös taloushallinnon ulkopuolelle.

Ensimmäiset API-tuotteet ovat jo saatavilla

OP Corporate Account Data APIn avulla näet omasta sovelluksestasi tilin ajantasaisen saldon ja haet tilitapahtumia aina, kun sille on tarvetta.

OP Corporate Payment APIn avulla käynnistät sovelluksesta maksun välittömästi yrityksesi tililtä eikä se jää odottamaan seuraavaa eräajoa.

Rajapinnat reaaliaikaisen maksuliikkeen tueksi

Palvelut ovat aina auki!

Cut-off-ajat ja eräkäsittelysyklit eivät vastaa nykypäivän liiketoiminnan tarpeisiin. Siksi jatkossa joka päivä on pankkipäivä. Maksuliikkeen API-ratkaisujemme kautta tarjottavat palvelut ovat käytettävissä kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä.

Yrityksen koneellinen tunnistaminen mahdollistaa täysin automatisoitujen API-kutsujen tekemisen

Rajapintojen käyttö perustuu OAuth-varmenteisiin, joilla tunnistetaan API-kutsun tehnyt järjestelmä ja teknisten avaimien yhteensopivuus asiakkaan tekemien palvelusopimusten kanssa.

Digitaalinen käyttöönotto

Palveluista sopiminen ja käyttöön tarvittavien varmenteiden luonti tapahtuu OP API Admin -sivuilla. Sopimuksen palveluiden käytöstä voi tehdä henkilö, jolla on yrityksen nimenkirjoitusoikeus. OP API Adminiin kirjaudutaan Luottamusverkoston tunnistautumisvälineillä (esim. verkkopankkitunnukset).

Helppo kehittää ja ylläpitää 

Nykyaikaiset JSON-muotoiset ohjelmointirajapinnat ovat olleet IT-alalla jo pitkään yleisiä. Niiden kehittämiseen ja ylläpitoon löytyy helpommin osaajia kuin vanhoille pankkiyhteysratkaisuille.

API-ratkaisumme on kehitetty tukemaan reaaliaikaista ja digitaalista liiketoimintaa.

Asiakastarinoita ja käyttötapauksia

Reskontra aina ajan tasalla

SEPA pikasiirron myötä tilisiirrot alkavat liikkua sekunneissa pankista toiseen vuoden jokaisena päivänä. OP Corporate Account Data API mahdollistaa tilin ajantasaisen saldon ja tapahtumien hakemisen aina, kun niille on tarvetta. Kun rajapintakutsuja tekee säännöllisesti päivän mittaan, reskontra on ajan tasalla jo kuluvana päivänä eikä liiketoimintaprosessien tarvitse jäädä odottelemaan seuraavan päivän tiliotteita tai viiteluetteloja.

Laskut heti hyväksynnästä maksuun

Maksuliikkeen API-ratkaisut eivät perustu eräajokäsittelyyn, vaan jokainen kutsu käsitellään yksitellen ja välittömästi. Rajapinnan kautta tehty maksu ei jää odottelemaan seuraavaa ajosykliä, vaan maksu otetaan heti käsittelyyn pankin järjestelmissä. Kun maksuja ei kerätä yhteen suureen maksuaineistoon ja jätetä odottelemaan, rahat saadaan nopeammin liikkeelle. 

Joissain liiketoimissa tavaran lähettäminen tai palvelun aktivoiminen voivat edellyttää maksujen näkymistä vastaanottajan tilillä. Kun lasku on järjestelmässänne valmis maksettavaksi, OP Corporate Payment APIlla maksu voidaan tehdä tililtä välittömästi. 

Kun maksuja ei kerätä yhteen suureen maksuaineistoon ja jätetä odottelemaan, rahat saadaan nopeammin liikkeelle.

Hanna Äijälä Hankejohtaja, OP

Miten saan maksuliikkeen API-tuotteet käyttööni?

 

1. Valitse palvelut 

Valitse yrityksesi tarvitsemat palvelut ja tee sopimus OP API Adminissa.

2. Integroi yrityksesi järjestelmiin

Toteuta rajapintakutsut yrityksesi järjestelmiin.

3. Aloita käyttö  

Hyödynnä API-tuotettamme arjessa ja nauti sen hyödyistä.