Kolme henkilöä on neuvotteluhuoneessa kannettavan tietokoneen äärellä.

API-ratkaisujen palveluntarjoajavaltuutus

Nyt palveluntarjoajat voivat hoitaa yrityksen maksuliikettä helposti ja reaaliaikaisesti.

Nykyaikaista ja vaivatonta maksuliikettä

OP Maksuliikkeen API-ratkaisuilla yritykset voivat käynnistää maksuja ja hakea tilitietoja suoraan omista järjestelmistään nykyaikaisella tavalla.

Tutustu yritysten konekielisen maksuliikkeen API-tuotteiden valikoimaan >

Palveluntarjoajavaltuutuksella tilinomistajayritys voi antaa toiselle yritykselle valtuudet hoitaa yrityksen konekielistä maksuliikettä rajapintoja hyödyntäen. Palveluntarjoaja voi olla esimerkiksi tilitoimisto tai ohjelmistotoimittaja.

Toimintamalli on periaatteiltaan sama kuin pankkiyhteysvaltuutuksessa, mutta pohjautuu Web Services -kanavan sijaan API-tuotteisiimme.

Valtuutuksen hallinta on helppoa – Ei lomakkeita, ei odotusaikaa

Palveluntarjoajavaltuutus tehdään OP API Admin -sivuilla ja se astuu voimaan heti. Rekisteröityminen ja sopimuksen luominen tai muuttaminen ei vaadi yhteydenottoa asiakaspalveluumme, vaan hoituu kokonaan itsepalveluna.

Asiakkaana sinun ei myöskään ole välttämätöntä hallita rajapintojen teknistä toimintaa, sillä palveluntarjoajasi hoitaa tekniset asiat. Palveluntarjoajien avuksi tarjoamme rajapinnat, joilla hallinnoida saamiaan valtuuksia.

Palveluntarjoajan rekisteröityminen

Palveluntarjoajavaltuutus voidaan antaa vain OP API Admin -sivuilla rekisteröityneille palveluntarjoajille. Rekisteröitymisen yhteydessä palveluntarjoaja tekee palveluntarjoajasopimuksen oman osuuspankkinsa kanssa. Palveluntarjoajan tarvitsee rekisteröityä vain kerran, jonka jälkeen yritykset voivat myöntää sille valtuuksia.

Palveluntarjoajan valtuuttaminen

Yritys voi myöntää palveluntarjoajalleen valtuudet tekemällä API-sopimuksen OP API Admin -sivuilla ja merkitsemällä sen "Palveluntarjoajan käyttöön". Palveluntarjoaja merkitään y-tunnuksen perusteella.

Jos palveluntarjoaja ei ole vielä rekisteröitynyt OP API Adminissa, saat siitä ilmoituksen sopimusta tehdessäsi. Palveluntarjoaja voi saamillaan valtuuksilla käyttää yrityksen puolesta niitä rajapintatuotteita, jotka yritys on tekemälleen sopimukselle valinnut.

Miten palveluntarjoajavaltuutus toimii OP Maksuliikkeen API-ratkaisuissa?

 

1. Rekisteröinti

Valtuutettavan palveluntarjoajan tulee rekisteröityä OP API Adminissa.

2. Valtuutus

Yritys luo uuden API-sopimuksen ja valtuuttaa sen palveluntarjoajan käyttöön. 

3. Käyttö

Palveluntarjoaja noutaa tekniset tunnukset ja aloittaa API-ratkaisujen käytön.