Tiliraportointi

Tiliraportointi

Yrityksesi ajan tasalla pysymiseksi käytössäsi ovat kattavat ja monipuoliset tili-informaatiopalvelut, joiden avulla voit seurata ja analysoida yrityksesi rahaliikennettä.

Yrityksesi käytössä on kattavat ja monipuoliset tili-informaatiopalvelut, kuten tiliote, viitetapahtumaluettelo ja tilikyselyt. Niiden avulla pysyt ajan tasalla ja voit seurata ja analysoida yrityksesi rahaliikennettä.

  • Tiliote on yrityksesi kirjanpidon tosite, josta näet kaikki tilillä olevat tapahtumat ja saldon.
  • Voit noutaa yrityksesi tilille saapuvien viitteellisten maksujen tapahtumaluettelon ja tehdä automaattisen täsmäytyksen.
  • Voit kysyä kaikkien yrityksesi tilillä olevien suoritusten tiedot ja saldotiedot.
  • Voit noutaa yrityksesi tiliotteen tapahtumien kirjaamisesta seuraavan pankkipäivän aamuna klo 7.00 mennessä (PDF-muotoiset tositetiliotteet klo 9.00 mennessä) sähköisesti. Tiliotteella raportoidaan yrityksesi tilille maksetut ja sieltä veloitetut tapahtumat sekä tilin saldotiedot. 
  • Voit tilata uusia tiliotteita, muokata nykyisiä tiliotetilauksia sekä tehdä tiliotteiden kertatilauksia yritysten op.fi-palvelussa. 
  • Voit noutaa viitetapahtumaluettelon tapahtumien kirjaamisesta seuraavan pankkipäivän aamuna klo 7.00 mennessä sähköisesti. Viitetapahtumaluettelolla listataan yrityksesi tilille maksetut viitetapahtumat nousevassa viitenumerojärjestyksessä. Lisäksi luettelolla raportoidaan maksutapahtumittain viitetapahtumien maksupäivä, arkistointitunnus, summa ja maksajan nimi. Voit viedä viitetapahtumaluettelon automaattisesti käsiteltäväksi yrityksesi myyntireskontraan.
  • Tilikyselyillä, kuten saldokysely, tapahtumakysely, tapahtumaotekysely, saldoyhteenvetokysely, konsernitilikysely, voit kysyä sähköisesti yrityksesi tilien ajantasaisia saldoja tai tapahtumia 24 tuntia vuorokaudessa viikon jokaisena päivänä. Tietoja voi kysyä eurotileistä, valuuttatileistä ja konsernin tileistä.

Palvelutiedotteesta saat ajantasaisen tiedon tiliotteiden ja viiteluetteloiden muodostumisesta.

Pankkiyhteyskanavan kautta voit lähettää ja vastaanottaa yrityksesi maksuliikeaineistoja pankin ja oman ohjelmistosi välillä.

Jos muodostat maksuaineistosi taloushallinnan järjestelmästä, olemme keränneet kaikki tarpeelliset asiakirjat ja ohjeet yhteen paikkaan.

Tilin tarjoaa osuuspankki.