Nainen tietokoneella

Pankkiyhteysvaltuutus

Hoida yrityksesi konekieliseen maksuliikenteeseen liittyvä valtuuttaminen kätevästi

Tee pankkiyhteysvaltuutus verkossa

 • Voit tehdä valtuutuksen verkossa, kun

  • Nimenkirjoittajien tiedot ovat Patentti- ja rekisterihallituksen rekisterissä.
  • Tuntemistiedot ovat tarkistettu ja päivitetty viimeisen 12 kuukauden aikana.
  • Aineistonhoitajana on Fennoa, Visma Solutions (Netvisor), Accountor Finago (Procountor) tai Talenom.

 • Avaa pankkiyhteys valittuihin palveluihin

  Yrityksen tilien ja aineistonhoitajan välille avataan pankkiyhteys valittujen palveluden osalta. Jos valtuuttavalla yrityksellä ei ole palveluita vielä käytössä, avaamme palvelut yritykselle. Voit samalla valtakirjalla ilmoittaa käyttöoikeuksien poistamisesta aiemmilta aineistonhoitajilta.

 • Allekirjoita valtuutus sähköisessä allekirjoituspalvelussa

  Yrityksen tai yhteisön nimenkirjoittajien tiedot haetaan Patentti- ja rekisterihallituksen rekistereistä. Ilmoitamme valitsemillesi nimenkirjoittajille sähköpostitse, että heillä on vahvistamista odottava asiakirja OP:n sähköisessä allekirjoituspalvelussa.

 

Edustatko itse valtuuttavaa yritystä tai yhteisöä?

 

Tee valtuutus

 

Täytätkö valtuutuksen toisen yrityksen tai yhteisön puolesta?

 

Täytä valtuutus

Etkö voi tehdä valtuutusta verkossa?

Lataa pankkiyhteysvaltuutuslomake ja täydennä siihen valtuuttavan yrityksen ja aineistonhoitajan tiedot sekä halutut maksuliikepalvelut. Täytä huolellisesti kaikki tarvittavat kohdat haluamiesi palveluiden osalta.

Allekirjoita pankkiyhteysvaltuutus. Allekirjoituksen tulee olla yrityksen nimenkirjoitusoikeuden mukainen. Muista myös allekirjoittajan nimenselvennys. Allekirjoitus tulee tehdä käsin tai vahvaa sähköistä tunnistautumista hyödyntävässä allekirjoituspalvelussa.

Lähetä pankkiyhteysvaltuutus sähköpostilla osoitteeseen pankkiyhteysvaltuutukset@op.fi. Salatun sähköpostin lähetykseen voit käyttää OP:n Securemail-palvelua osoitteessa securemail.op.fi.

Lataa pankkiyhteysvaltuutus (docx)

 

Ovathan yrityksesi tiedot ajan tasalla?

Valtuutuksen voimaanlaitto edellyttää, että yrityksen tuntemistiedot (KYC) ovat päivitetty 12 kuukauden sisällä. Lisäksi, jos yrityksesi on verovelvollinen ulkomailla, tulee yrityksen tehdä verotusmaailmoitus.

Tarkista ja päivitä yrityksesi tuntemistiedot ›

Lue lisää verotusmaailmoituksesta ›

 

Helpompaa maksuliikennettä yrityksellesi

Pankkiyhteysvaltuutuslomake on valtakirja, jolla yritys tai yhteisö voi valtuuttaa aineistonhoitajan hoitamaan yrityksen konekielistä maksuliikennettä yrityksen puolesta Web Services -kanavan kautta. Aineistonhoitaja voi esimerkiksi olla tilitoimisto tai ohjelmistotoimittaja.

Pyrimme käsittelemään valtuutuksen mahdollisimman nopeasti tai pyydettynä ajankohtana, mutta aikaisintaan viikon sisällä valtuutuksen saapumisesta, jos kaikki tarvittavat tiedot ovat ajan tasalla. Saat kuittauksen, kun valtuutus on käsitelty.

 

Palveluntarjoajan valtuutus OP Maksuliikkeen API-ratkaisuissa

Yritys tai yhteisö voi valtuuttaa palveluntarjoajansa hoitamaan yrityksen konekielistä maksuliikennettä myös OP Maksuliikkeen API-ratkaisujen kautta. Palveluntarjoaja voi esimerkiksi olla tilitoimisto tai ohjelmistotoimittaja. Palveluntarjoajavaltuutus tehdään uuden API-sopimuksen luomisen yhteydessä OP API Admin -sivuilla ja valtuudet voi antaa OP API Admin -sivuilla rekisteröityneelle palveluntarjoajalle.

OP Maksuliikkeen API-ratkaisujen avulla voit tehostaa yrityksesi liiketoimintaa ja rakentaa reaaliaikaisen yhteyden pankkiin helposti. Sekä maksujen lähetys että tilitapahtumakyselyt voidaan rajapintoja hyödyntämällä automatisoida täysin, mikä nopeuttaa yrityksesi prosesseja maksatuksessa ja saatavien seurannassa. OP Maksuliikkeen API-ratkaisut voidaan integroida helposti myös esimerkiksi taloushallinnon ulkopuolelle.