Yrityslaina

Rahoitusta kaikenkokoisille ja myös aloitteleville yrityksille.

​Hae yrityslainaa yrityksellesi helposti verkossa

Voit hakea lainaa yrityksellesi op.fi-palvelussa. Täytä yrityslainahakemus ja asiantuntijamme on sinuun yhteydessä kahden pankkipäivän sisällä.

Autamme hallitsemaan lainanottajan riskejä

Korkosuojauksella voit varmistaa, että lainan kuukausilyhennykset eivät kasva liian korkeiksi. Yritysluoton takaisinmaksuturva turvaa lainan takaisinmaksun sairauden tai tapaturman yllättäessä.

Yrityslaina erilaisiin tarpeisiin ja hankintoihin

Yrityslainalla rahoitat niin yrityksesi investoinnit, työvälinehankinnat kuin yritystoiminnan laajentamisen. Sovitamme laina-ajan ja maksuerät yrityksesi maksukyvyn mukaan sopiviksi. Näin rahoitusta vaativa hankkeesi ei rasita yritystoimintaasi liiaksi ja voit jakaa sen kustannukset tarvittaessa usealle vuodelle.

Asiantuntijamme kartoittavat yrityksesi tarpeet ja tarjoavat sopivaa rahoitusratkaisua. Laskemme parhaan lainatarjouksen aina tapauskohtaisesti. Katsomme yritystäsi kokonaisuutena ja huolehdimme myös rahoitukseen liittyvien riskien hallinnasta.

Yrityslainan hakeminen – näin haet yritysluottoa

Kun haet lainaa eli yritysluottoa yrityksellesi, täytä ensin yrityksesi perustiedot lainahakemukseen. Olemme sinuun yhteydessä seuraavan kahden pankkipäivän sisällä.

  1. Täytä ja lähetä lomake verkossa.
  2. Otamme sinuun yhteyttä pikimmiten.
  3. Käymme kanssasi läpi sopivan ratkaisun ja laskemme lainan hinnoittelun.
  4. Saat lainapäätöksen, joka ei sido lainan ottamiseen.


Nopeuttaaksesi rahoituspäätöksen saamista, varaathan seuraavat asiakirjat rahoitusneuvotteluun: 

  • kahden viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstiedot ja kuluvan tilikauden kirjanpitoajo, jos edellisestä tilinpäätöksestä on kulunut yli kuusi kuukautta,
  • selvitys, mihin rahoitusta haetaan.

Olemme kiinnostuneita myös yrityksen liiketoimintasuunnitelmasta, kassavirtalaskelmasta, tulosbudjetista sekä ennusteista rahoituksen vaikutuksesta yrityksen tulevaisuuteen.

Miten yrityslainan hinta ja korot määräytyvät?

Yrityslainan hinta muodostuu lainan pääomalle maksettavasta korosta sekä yritysluoton hoitoon ja nostoon liittyvistä palkkioista. Yrityslainan korko muodostuu sovitusta viitekorosta ja marginaalista. Marginaaliin vaikuttaa muun muassa yrityksesi tulevaisuuden näkymät ja maksukyky sekä laina-aika ja vakuudet. Yrityslainan korko voi olla myös kiinteä.

Kun olet jättänyt yrityslainahakemuksen, saat henkilökohtaista palvelua paikallisen osuuspankin asiantuntijalta puhelimessa, verkossa tai henkilökohtaisessa tapaamisessa. Yritysluotto sovitetaan yrityksesi tilanteen ja tarpeiden mukaisesti siten, että laina-aika ja yrityslainan maksuerät ovat yrityksellesi sopivia.

Asiantuntijamme auttavat myös riskeihin varautumisessa niin, että yrityksesi toiminta on tukevalla pohjalla olosuhteiden muuttuessa. Esimerkiksi korkojen nousuun ja muihin mahdollisiin lainanhoitokykyyn vaikuttaviin riskeihin, kuten avainhenkilöiden sairastumiseen, kannattaa varautua ajoissa.

Yrityslainan vakuudet – mikä kelpaa vakuudeksi yrityslainaan?

Yrityslainan myöntäminen edellyttää pääsääntöisesti vakuutta, joka voi olla reaalivakuus tai takaus. 

Yrityslainan vakuutena voidaan käyttää reaalivakuuksia, jolloin pantataan jotain rahanarvoista omaisuutta. Panttauksen kohteena voi olla esimerkiksi liike- tai teollisuuskiinteistö. Jos yrityksen irtaimisto pantataan, puhutaan yrityskiinnityksestä.

Vakuudeksi kelpaa myös takaus. Yrityslainan takaajana voi olla henkilö tai esimerkiksi valtion omistama erityisrahoittaja Finnvera, jonka takaukset kattavat merkittävän osan yrityslainan vakuuksista. 

Kuinka paljon yritykseni voi saada lainaa?

Yrityksen taloudellinen tilanne, maksukyky ja tulevaisuudennäkymät ovat tärkeimmät perusteet lainapäätöksessä, kun haet lainaa yrityksellesi. Yrityslainasta neuvotellaan aina yrityskohtaisesti, ja yrityksellesi myönnettävän lainan todellisen määrän tiedät vasta pankin lainatarjouksesta.

Miksi yrityslainalle kannattaa ottaa korkosuojaus?

Korkosuojaus on tehokas tapa hallita yrityslainan korkoriskiä. OP:lla on monia erilaisia korkosuojaustuotteita, joista valitsemme yhdessä sinun yrityksellesi sopivan ratkaisun.

Yrityslainan myöntää osuuspankki tai OP Yrityspankki Oyj.

Yrityslainan laina-aika on tyypillisesti 3–7 vuotta. Tarkat lainaehdot sovitaan aina tapauskohtaisesti.

Yrityksesi taloudellinen tilanne, maksukyky ja tulevaisuudennäkymät ovat tärkeimmät perusteet lainapäätöksessä. Myös yrityksen ja sen taustahenkilöiden luottotietojen tulee olla kunnossa. 

Lisäksi lainaa vastaan tarvitaan vakuudet.

Varaa valmiiksi kahden viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstiedot, mahdollinen tilintarkastuskertomus sekä kirjanpitoajo tai välitilinpäätös, jos tilinpäätöksestä on yli kuusi kuukautta.

Olemme kiinnostuneita myös yrityksen liiketoimintasuunnitelmasta, kassavirtalaskelmasta, tulosbudjetista sekä selvityksestä, miten lainan saaminen vaikuttaisi yrityksen tulevaisuuteen.

Jos haet rahoitusta uudelle yritykselle, varaa valmiiksi liiketoimintasuunnitelma sekä kolmen vuoden budjetointi.

Jos yrityksesi käytössä on muiden rahoituslaitosten myöntämää rahoitusta, varaa myös nämä tiedot valmiiksi.

Tarvitsemme rahoitusta vastaan vakuuksia. Pohdi jo valmiiksi, mitä yrityksesi voi käyttää vakuutena hakemaasi rahoitusta vastaan.