Mies puupalkin kanssa

Yrityslaina

Rahoitusta kaikenkokoisille ja myös aloitteleville yrityksille

Yrityslaina erilaisiin tarpeisiin ja hankintoihin

Yrityslainalla rahoitat niin yrityksesi investoinnit, työvälinehankinnat kuin yritystoiminnan laajentamisen. Sovitamme laina-ajan ja maksuerät yrityksesi maksukyvyn mukaan sopiviksi. Näin rahoitusta vaativa hankkeesi ei rasita yritystoimintaasi liiaksi ja voit jakaa sen kustannukset tarvittaessa usealle vuodelle.

Asiantuntijamme kartoittavat yrityksesi tarpeet ja tarjoavat sopivaa rahoitusratkaisua. Laskemme parhaan lainatarjouksen aina tapauskohtaisesti. Katsomme yritystäsi kokonaisuutena ja huolehdimme myös rahoitukseen liittyvien riskien hallinnasta.

Näin haet lyhennysvapaata yrityslainaan koronatilanteessa

Voit hakea lyhennysvapaata nykyiselle yrityslainallesi helposti verkossa, jos korona on vaikeuttanut yrityksesi taloudellista tilannetta. 

Hae OP Yrityslaina helposti verkossa

Voit hakea lainaa yrityksellesi op.fi-palvelussa. Täytä yrityslainahakemus ja asiantuntijamme on sinuun yhteydessä kahden pankkipäivän sisällä. Lainahakemus ei sido yrityslainan ottamiseen.

Hae yrityslainaa


Yrityslainan hakeminen – näin haet yritysluottoa

Kun haet lainaa yrityksellesi, täytä ensin yrityksesi perustiedot lainahakemukseen. Olemme sinuun yhteydessä seuraavan kahden pankkipäivän sisällä.

  1. Täytä ja lähetä lomake verkossa.

  2. Otamme sinuun yhteyttä pikimmiten.

  3. Käymme kanssasi läpi sopivan ratkaisun ja laskemme lainan hinnoittelun.

  4. Saat lainapäätöksen, joka ei sido lainan ottamiseen.

Nopeuttaaksesi rahoituspäätöksen saamista, varaathan seuraavat asiakirjat rahoitusneuvotteluun: 

  • kahden viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstiedot ja kuluvan tilikauden kirjanpitoajo, jos edellisestä tilinpäätöksestä on kulunut yli kuusi kuukautta,
  • selvitys, mihin rahoitusta haetaan,

Olemme kiinnostuneita myös yrityksen liiketoimintasuunnitelmasta, kassavirtalaskelmasta, tulosbudjetista sekä ennusteista rahoituksen vaikutuksesta yrityksen tulevaisuuteen.

Hae yrityslainaa
 

 

Yrityslainan hinta, korot ja maksuaika

Yrityslainan hinta muodostuu lainan pääomalle maksettavasta korosta sekä yritysluoton hoitoon ja nostoon liittyvistä palkkioista. Korko muodostuu sovitusta viitekorosta ja marginaalista. Marginaaliin vaikuttaa muun muassa yrityksesi tulevaisuuden näkymät ja maksukyky sekä laina-aika ja vakuudet. Yrityslainan korko voi olla myös kiinteä.

Kun olet jättänyt yrityslainahakemuksen, saat henkilökohtaista palvelua paikallisen osuuspankin asiantuntijalta, puhelimessa, verkossa tai henkilökohtaisessa tapaamisessa. Yrityslaina sovitetaan yrityksesi tilanteen ja tarpeiden mukaisesti siten, että laina-aika ja yrityslainan maksuerät ovat yrityksellesi sopivia.

Asiantuntijamme auttavat myös riskeihin varautumisessa niin, että yrityksesi toiminta on tukevalla pohjalla olosuhteiden muuttuessa. Esimerkiksi korkojen nousuun kannattaa varautua ajoissa, samoin mahdollisiin lainanhoitokykyyn vaikuttaviin riskeihin, kuten avainhenkilöiden sairastumiseen.

Yrityslainan vakuudet

Yrityslainan myöntäminen edellyttää pääsääntöisesti vakuutta, joka voi olla reaalivakuus tai takaus. 

Yrityslainan vakuutena voidaan käyttää reaalivakuuksia, jolloin pantataan jotain rahanarvoista omaisuutta. Panttauksen kohteena voi olla esimerkiksi liike- tai teollisuuskiinteistö. Jos yrityksen irtaimisto pantataan, puhutaan yrityskiinnityksestä.

Vakuudeksi kelpaa myös takaus. Yrityslainan takaajana voi olla henkilö tai esimerkiksi valtion omistama erityisrahoittaja Finnvera, jonka takaukset kattavat merkittävän osan yrityslainan vakuuksista.  

Lue lisää vakuuksista. >

Miten valmistaudut yrityksen rahoitusneuvotteluihin?

Lue ohjeet tästä >

Yrityslainan myöntää osuuspankki tai OP Yrityspankki Oyj.

Yrityksen taloudellinen tilanne, maksukyky ja tulevaisuudennäkymät ovat tärkeimmät perusteet lainapäätöksessä. Yrityslainasta neuvotellaan aina yrityskohtaisesti, ja yrityksellesi myönnettävän lainan todellisen määrän tiedät vasta pankin lainatarjouksesta. 
Yrityslainan laina-aika on tyypillisesti 3–7 vuotta. Tarkat lainaehdot sovitaan aina tapauskohtaisesti.

Yrityksesi taloudellinen tilanne, maksukyky ja tulevaisuudennäkymät ovat tärkeimmät perusteet lainapäätöksessä. Myös yrityksen ja sen taustahenkilöiden luottotietojen tulee olla kunnossa. 

Lisäksi lainaa vastaan tarvitaan vakuudet.

Varaa valmiiksi kahden viimeisimmän tilikauden tilinpäätöstiedot, mahdollinen tilintarkastuskertomus sekä kirjanpitoajo tai välitilinpäätös, jos tilinpäätöksestä on yli kuusi kuukautta.

Olemme kiinnostuneita myös yrityksen liiketoimintasuunnitelmasta, kassavirtalaskelmasta, tulosbudjetista sekä selvityksestä, miten lainan saaminen vaikuttaisi yrityksen tulevaisuuteen.

Jos haet rahoitusta uudelle yritykselle, varaa valmiiksi liiketoimintasuunnitelma sekä kolmen vuoden budjetointi.

Jos yrityksesi käytössä on muiden rahoituslaitosten myöntämää rahoitusta, varaa myös nämä tiedot valmiiksi.

Tarvitsemme rahoitusta vastaan vakuuksia. Pohdi jo valmiiksi, mitä yrityksesi voi käyttää vakuutena hakemaasi rahoitusta vastaan.