Yrittäjä kännykkä kädessä

Luotollinen yritystili

Yrityksen luotollinen tili tuo joustavuutta kassaan – pääomaa käyttöösi ilman erillisiä nostopyyntöjä.

-

 • Luotto on heti käytettävissä

  Luotollinen yritystili toimii kuten tavallinen yritystili – se on käytettävissä aina, kun sitä tarvitset. Luoton nostamisesta ei tarvitse tehdä erillisiä sopimuksia, nostopyyntöjä tai olla yhteydessä pankkiisi.

 • Varmistat kassasi käyttöpääoman

  Yrityksen tulot ja menot saattavat vaihdella eri aikoina. Luotollisen yritystilin avulla pidät huolen, että yritykselläsi on käyttöpääomaa. Voit kytkeä luotolliseen yritystiliin kaiken yrityksesi maksuliikenteen.

 • Anna maksuaikaa asiakkaillesi

  Luotollisella tilillä tuot joustoa yrityksesi toimintaan. Voit antaa asiakkaillesi maksuaikaa eikä yritystoimintasi kärsi tästä.

Hae luotollista yritystiliä

Joustoa yrityksesi rahaliikenteeseen

Voit nostaa luotolliselta yritystililtä varoja aina luottosi enimmäismäärään asti. Tilillesi saapuvat rahasuoritukset vapauttavat käytettyä luottoa automaattisesti. Luotto toimii puskurina päivittäisessä maksuliikenteen hoidossa, ja voit hyödyntää omissa ostoissasi kassa-alennukset tai antaa asiakkaillesi lisää maksuaikaa. Luotollinen tili tarjoaa myös välineen, millä voi tasata menojen epäsäännöllisyydet.

Luoton hinta muodostuu viitekorosta ja asiakaskohtaisesta marginaalista sekä limiittiprovisiosta. Korko lasketaan kulloinkin käytössä olevasta luoton määrästä, limiittiprovisio lasketaan koko luottorajan määrästä. Tilille tulevat suoritukset pienentävät mahdollista luottosaldoa, joten korkoa maksat vain kulloinkin käytössä olevasta luoton määrästä.

Luottoraja ja -veloitetut korkokirjaukset ovat nähtävissä yrityksen tiliotteella.

Vakuudet

Luotollisen yritystilin avaaminen vaatii pääsääntöisesti vakuutta. Tarvittaessa asiantuntijamme auttavat vakuuksien järjestelyssä tai esimerkiksi Finnveran takauksen hankkimisessa.

Lue lisää vakuuksista >

Näin haet luotollista yritystiliä

 1. Täytä ja lähetä lomake verkossa.

 2. Otamme sinuun yhteyttä kahden seuraavan pankkipäivän aikana.

 3. Käymme kanssasi läpi sopivan ratkaisun.

 4. Saat päätöksen, joka ei sido sinua luotollisen yritystilin avaamiseen.

Hae luotollista yritystiliäLuotollisen yritystilin myöntää osuuspankki tai OP Yrityspankki Oyj.

Luotollisen yritystilin hinta muodostuu viitekorosta, marginaalista, limiittiprovisiosta ja luoton toimitusmaksusta. Marginaaliin vaikuttavat muun muassa yrityksesi tulevaisuuden näkymät ja maksukyky sekä vakuudet.

Luottoon tarvitaan vakuus tai takaus, ja sille voidaan hakea myös Finnveran takausta.