Maatilarahoitus ja maatilan ostaminen

Onko maatilallasi investoinnin aika?

Suunnitteletko pienempää hankintaa tai suurempaa investointia maatilayrityksessäsi?

Sinun ja maatilayrityksesi taloudellinen menestyminen on meille sydämen asia. Olemme sparrauskumppanisi maatalousyrityksesi kehittämisessä.

Katsomme talouttasi kokonaisuutena. Suunnitelmallisilla, oikein ajoitetuilla investoinneilla ja niihin sopivalla rahoituksella on tärkeä rooli maatilan tulevaisuudessa. Maatilalaina soveltuu moneen maatilalla tehtävään investointiin. 

Kun haet maatilalainaa, katsomme maatilayritystäsi kokonaisuutena - riskienhallinnasta ja vakuutuksista kassanhallintaan ja säästämiseen. Jätä meille rahoitushakemus, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Maatilan ostaminen – Maatilarahoitus mahdollistajana

Maatilan ostaminen rahoitetaan yleisimmin maatilarahoituksella, joka on käytännössä vakuudellinen yrityslaina. Maatilan ostaminen on kiinteistön kauppa. Kyseessä voi olla myös maan ostaminen, metsän ostaminen tai pellon ostaminen. Oli kyseessä sitten maatilan, metsän, pellon tai maan osto, niin tilakauppa tehdään yleensä kirjallisesti sekä ostajan että myyjän allekirjoittamalla ja rekisteröidyn kaupanvahvistajan vahvistamalla kauppakirjalla. Vaihtoehtoisesti tilakauppa voidaan toteuttaa muiden kiinteistökauppojen tapaan digitaalisesti Maanmittauslaitoksen Kiinteistönvaihdannan palvelussa.

Maa-, metsä- ja peltotilan ostaminen ja sen hinta riippuu monesta eri tekijästä. Tilan hintaa arvioidaan esimerkiksi maatilan eri osien perusteella markkinatilannetta ja sijaintia unohtamatta. Monesti maatilakokonaisuuteen kuuluu karjaa, metsää ja peltoa, joiden arvon määrittäminen on suhteellisen selkeää. Haasteen maatilan arvonmäärittämiseen tuovat tilan, yleensä eri-ikäiset ja kuntoiset, rakennukset. Jos suunnitelmissa on maatilan myyminen, arvonmäärittämisessä kannattaa hyödyntää OP Kodin asiantuntijoita.   

Myynnissä olevia maa- ja metsätiloja

Maatilan sukupolvenvaihdos

Maatilan yhtiöittäminen

Sopivat rahoitusvaihtoehdot erilaisiin tarpeisiin

 

Luotollinen yritystili

Yrityslaina

Käyttötarkoitus

Sopii yrityksen päivittäiseen kassanhallintaan ja pieniin pääomatarpeisiin

Sopii pitkäaikaisiin investointeihin, maatilan rahoitus, laina maatilan ostoon

Rahoitusmuoto

Jatkuva yrityksen rahoitusmuoto

Lyhenevä rahoitusmuoto

Laina-aika

Joustava: lyhennykset vapauttavat luottoa uusiin tarpeisiin

Laina-aika tarpeen mukaan, tyypillisesti 3-12 vuotta

Luoton hinta

Euribor + asiakasmarginaali + limiittiprovisio, toimitusmaksu

Euribor + asiakasmarginaali, toimitusmaksu