Yrityskaupan rahoitus

OP:lta löydät asiantuntemuksen yrityskaupan kokonaisvaltaiseen suunnitteluun ja rahoitukseen. Tarjoamme tarpeeseesi parhaiten sopivan rahoitusratkaisun.

Yrityksen oston rahoitus hoituu useimmiten pankkilainalla

Kun yrityksen ostaminen on ajankohtaista, tarjoamme yrityskaupan rahoittamiseen monia vaihtoehtoja. Yrityskaupan rahoituksen kohteina voivat olla ostajat, kaupan kohteena oleva yritys sekä järjestelyssä muodostuva uusi yritys.

Yrityskauppaa voidaan rahoittaa pankkilainalla, jos yrityksellä on kaupan jälkeen myönteiset tulevaisuuden näkymät uusien omistajien käsissä. Kaupan jälkeen lainaa maksetaan takaisin yrityksen kassavirralla. 

Yrityksen ostamiseen tarvittava rahoitus hoituu yleisimmin pankkilainalla, jota voidaan täydentää esimerkiksi muiden rahoittajien luotoilla tai omistajien rahoituksella. Pankkilainan ottaminen voi edellyttää ostajalta vakuuksia. Toisaalta vakuuksien ja lainan eritysehtojen eli kovenanttien avulla voidaan vaikuttaa lainan hintaan.

Kun yrityskaupassa ostetaan liiketoiminnan lisäksi kaupan kohteena olevan yrityksen koneita ja kalustoa, ostaja voi hyödyntää myös kohdevakuudellista rahoitusta. Tämä tarkoittaa, että lainan vakuuden muodostaa lainan kohde, kuten esimerkiksi tuotantokone.

OP:lta sopiva rahoitus jokaiseen kauppaan

Rahoitusratkaisuun vaikuttaa keskeisesti se, miten suuri yrityskauppa on kyseessä. Pienet kaupat rahoitetaan yleensä ostajan varoilla ja pankkilainalla. Kun kaupan koko ja kaupan järjestelyiden monimutkaisuus kasvavat, tarvitaan useampia rahoitusmuotoja ja rahoittajia. Suuremmat kaupat vaativat monipuolista osaamista ja ymmärrystä siitä, miten yrityskaupat vaikuttavat muun muassa verotukseen ja rahoitukseen sekä henkilöstöstä huolehtimiseen.

Jokainen yrityskauppa on yksilöllinen, ja hyville yrityskauppahankkeille löytyy rahoitusta. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, ja varmistetaan yhdessä tarpeisiisi parhaiten sopivat ratkaisut!

Onko yritykselläsi tiedossa yrittäjäpolven vaihdos?

Sukupolvenvaihdos voidaan toteuttaa liiketoiminnan luovutuksena tai osakekannan tai yhtiöosuuden kauppana tai lahjana. Suosittelemme, että selvität verokysymykset aina etukäteen ja teet suunnitelman, miten mahdolliset muut perilliset huomioidaan sukupolvenvaihdostilanteessa.

OP:lta saat kattavan avun myös maatilan sukupolvenvaihdoksen järjestämiseen

Maatilan sukupolvenvaihdos on sekä luopujien että jatkajien elämän yksi tärkeimmistä tapahtumista. OP tarjoaa monipuolisesti apua kaikissa maatilan sukupolvenvaihdokseen liittyvissä kysymyksissä.