Maatalousyrittäjä käyttää älypuhelinta navetassa

Huolehdi toimeentulostasi

Taloudellista turvaa maatilallesi

Henkilöriskeillä on suuri taloudellinen merkitys sekä sinulle maatalousyrittäjänä että perheellesi. Autamme sinua huolehtimaan, että toimeentulosi maatalousyrittäjänä on turvattu tarvittavilla vakuutuksilla. Varsinkin maataloustoiminnan alussa taloudelliset vastuut ovat suuret ja huoli toimeentulosta voi painaa mieltä. Maatalousyrittäjän toimeentuloturva täydentää Melan vakuutusturvaa ja varmistaa lainanmaksukyvyn ja perheen toimeentulon.

Mitä ratkaisu sisältää?

Maatalousyrittäjän Toimeentuloturva sisältää nimensä mukaisesti toimeentulon ja talouden turvaamiseen tarvitsemasi vakuutukset: työkyvyttömyysvakuutuksen ja henkivakuutuksen.

Henkivakuutus auttaa omaisiasi ja yritystäsi selviytymään kriisitilanteessa, jos jotain tapahtuu. Henkivakuutus turvaa myös yrityslainojen vakuutena olevaa henkilökohtaista omaisuuttasi.

Työkyvyttömyysvakuutus antaa sinulle turvaa ohimenevän tai pysyvän työkyvyttömyyden varalta. Lisäksi se pienentää yrittäjän taloudellisia riskejä ja turvaa yritystoimintasi jatkuvuutta.

Maatalousyrittäjän eläkelaitos (Mela) tarjoaa yrityksellesi kattavan vakuutusturvan, jota maatalousyrittäjän täysturvan ratkaisut täydentävät. Maatalousyrittäjän työeläke (MyEL) on sosiaaliturvasi perusta. Maatalousyrittäjän tapaturmavakuutus (MATA) on puolestaan lakisääteinen vakuutus maataloustyössä sattuneiden tapaturmien ja ammattitautien varalle. MATA on automaattisesti voimassa pakollisen MyEL-vakuutuksen rinnalla. Suosittelemme, että turvaat myös vapaa-aikasi kattavalla vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella (vapaa-ajan MATA).

Huolehdi, että vakuutusturvasi Maatalousyrittäjän eläkelaitoksessa (Mela) on ajan tasalla. Muista myös kertoa lisäelinkeinon työtulot Melaan.


Mikäli sinulla on elinkeinoverolain mukaista sivuelinkeinotoimintaa, tulee sinun vakuuttaa sivuelinkeinon työaika erikseen Yrittäjän tapaturmavakuutuksella. Muista vakuuttaa myös vapaa-aika!

Tutustu Yrittäjän tapaturmavakuutukseen

MYEL-vakuutus
Pakollisen MYEL- ja MATA-vakuutuksen lisäksi sinun kannattaa varmistaa, että riskit on katettu riittävillä vapaaehtoisilla henkilövakuutuksilla.
Maatilavakuutus
Ilmoittaudu webinaariin!
Maatilavakuutukset
Turvaa maatilasi omaisuus ja toiminta.