Maatalousyrittäjä ulkotöissä

Turvaa työkykysi, maatalousyrittäjä!

Aktiivinen tuki ja valmiit ratkaisut työkyvyn ylläpitoon maatiloilla

Työkyvyn merkitys korostuu maataloustyössä, mutta maatalousyrittäjän oma terveys ja työkyky jää usein maataloustyön jalkoihin. Terveyteen, työkykyyn ja laadukkaaseen sairaanhoitoon panostamalla varmistat, että pystyt työskentelemään jatkossakin.

Ratkaisuehdotuksemme täydentää Melan tarjoamaa vakuutusturvaa ja tarjoaa sinulle nopean ja laadukkaan sairaanhoidon työhön paluun vauhdittamiseksi. Saat meiltä helpot työkalut terveyden ja työkyvyn ylläpitoon.

Työkykyä tukeva ratkaisu turvaa terveytesi ja työkykysi

Koska teet riskialtista työtä, suosittelemme, että järjestät itsellesi työterveyshuoltopalvelut. Voit täydentää työterveyspalveluita Terveysturva-hoitokuluvakuutuksella, jolloin varmistat, että saat nopeasti apua sairauden tai tapaturman yllättäessä ja palaat mahdollisimman pian takaisin töihin.

Maatalousyrittäjän eläkelaitos (Mela) tarjoaa yrityksellesi kattavan vakuutusturvan, jota maatalousyrittäjän täysturvan ratkaisut täydentävät. Maatalousyrittäjän työeläke (MyEL) on sosiaaliturvasi perusta. Maatalousyrittäjän tapaturmavakuutus (MATA) on puolestaan lakisääteinen vakuutus maataloustyössä sattuneiden tapaturmien ja ammattitautien varalle. MATA on automaattisesti voimassa pakollisen MyEL-vakuutuksen rinnalla. Suosittelemme, että turvaat myös vapaa-aikasi kattavalla vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella (vapaa-ajan MATA).

Huolehdi, että vakuutusturvasi Maatalousyrittäjän eläkelaitoksessa (Mela) on ajan tasalla. Muista myös kertoa lisäelinkeinon työtulot Melaan.


Mikäli sinulla on elinkeinoverolain mukaista sivuelinkeinotoimintaa, tulee sinun vakuuttaa sivuelinkeinon työaika erikseen Yrittäjän tapaturmavakuutuksella. Muista vakuuttaa myös vapaa-aika!

Tutustu Yrittäjän tapaturmavakuutukseen

Työterveyshuollon järjestäminen ei ole maatalousyrittäjille lakisääteistä, mutta suositeltavaa. Myös sinä hyödyt säännöllisestä terveyden seurannasta ja työskentelyolosuhteiden arvioinnista. Tee siis työterveyshuoltosopimus tai järjestä itsellesi ainakin säännöllinen terveydenseuranta.

Terveysturvalla varmistat, että saat nopeasti apua ja palaat mahdollisimman pian takaisin töihin. Suosittelemme, että valitset Terveysturvasi laajuudeksi Ekstra Terveysturvan, joka sopii maatalousyrittäjien hoitokuluvakuutukseksi. Se kattaa yleis- ja erikoislääkäritasoisen sairaanhoidon hoitokuluja. 

Maatilavakuutus
Ilmoittaudu webinaariin!
Maatilavakuutukset
Turvaa maatilasi omaisuus ja toiminta.
MYEL-vakuutus
Pakollisen MYEL- ja MATA-vakuutuksen lisäksi sinun kannattaa varmistaa, että riskit on katettu riittävillä vapaaehtoisilla henkilövakuutuksilla.