Näin pääset alkuun yrityksen varojen sijoittamisessa

1

Miksi yrityksen varojen sijoittaminen kannattaa?

Sijoittamalla kasvatat yrityksesi pääomia ja voit varautua muutostilanteisiin, tuleviin investointeihin tai mahdollisiin yrityskauppoihin pitkälläkin aikavälillä. Sijoittaminen parantaa myös yrityksen rahoitusmahdollisuuksia. 

2

Laajasta valikoimasta löydät yrityksellesi sopivan ratkaisun

Tarjoamme yrityksellesi monipuolisia sijoittamisen ratkaisuja. Kauttamme voit sijoittaa esimerkiksi osakkeisiin, rahastoihin, strukturoituihin tuotteisiin, johdannaisiin, joukkolainoihin, rahamarkkinatuotteisiin ja valuuttasijoituksiin. 

3

Näin aloitat yrityksesi varojen sijoittamisen

Säästämisen ja sijoittamisen palveluiden käyttöä varten yrityksesi tarvitsee OP Säästämisen ja sijoittamisen sopimuksen. Jätä yhteydenottopyyntö ja olemme sinuun yhteydessä muutaman pankkipäivän kuluessa. 

Mitä tarvitset, jotta yrityksesi voi aloittaa sijoittamisen?

Rahastojen ja muiden sijoitustuotteiden ostamiseen yrityksesi tarvitsee OP Säästämisen ja sijoittamisen sopimuksen. Pääset helposti alkuun, kun jätät yhteydenottopyynnön. Olemme sinuun yhteydessä muutaman pankkipäivän kuluessa. 

1. Tee OP Säästämisen ja sijoittamisen sopimus omassa osuuspankissasi – jätä yhteydenottopyyntö

Sopimus on maksuton ja sen allekirjoittaminen hoituu helposti esimerkiksi verkkoneuvottelussa oman osuuspankkisi kanssa. Sopimus kannattaa hoitaa heti kuntoon, vaikka sijoittaminen ei olisi yrityksellesi vielä ajankohtaista. Sijoittaminen on nopeaa ja helppoa aloittaa verkossa, kun kaikki sopimusasiat on hoidettu etukäteen valmiiksi.

Aluksi laadimme yrityksellesi sijoittajaprofiilin, joka auttaa hahmottamaan yrityksesi riskinsietokykyä ja tuotto-odotusta sijoittajana. Halutessasi voit tehdä sijoittajaprofiilin jo ennen tapaamista op.fi:ssä.

2. Osakeyhtiö tarvitsee hallituksen pöytäkirjan sopimuksen allekirjoittamista varten

Jos yrityksesi ei ole sijoittanut OP:n kautta aiemmin, tarvitset verkkotapaamiseen mukaan hallituksen pöytäkirjan. Voit lähettää pöytäkirjan verkkoviestinä verkkoneuvottelun aikana. Pöytäkirjasta tulee käydä ilmi hallituksen antama valtuutus solmia Säästämisen ja sijoittamisen asiakkuussopimus osuuspankin kanssa.

3. Yhden hengen yrityksiltä pöytäkirjaa ei vaadita

Hallituksen pöytäkirjaa ei vaadita yhden hengen yrityksiltä (toiminimi, kommandiittiyhtiö, avoin yhtiö). Pöytäkirjaa ei myöskään vaadita sellaisilta yritysasiakkailta, jotka ovat jo OP:n sijoittaja-asiakkaita, joiden sijoittajaprofiili on ajan tasalla, joilla on voimassa oleva säilytyssopimus tai joiden sijoituksista vastaava henkilö on OP:n tiedossa.

4. Pörssiosakkeisiin, ETF-rahastoihin ja joukkolainoihin tarvitaan LEI-tunnus

Jos yritykselläsi on suunnitelmissa sijoittaa arvo-osuusmuotoisiin tuotteisiin, kuten pörssiosakkeisiin, ETF-rahastoihin ja joukkolainoihin, avataan tapaamisessa yrityksellesi arvopaperisäilytys ja arvo-osuustili. Arvo-osuusmuotoisten tuotteisiin sijoittamista varten yrityksesi tarvitsee myös LEI-tunnuksen. LEI-tunnuksen voit tilata Patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta.

Miksi yrityksen varojen sijoittaminen kannattaa?

Sijoittamalla kartutat yrityksesi pääomia ja voit varautua muutostilanteisiin, tuleviin investointeihin tai mahdollisiin yrityskauppoihin pitkälläkin aikajänteellä. Sijoittaminen turvaa myös yrityksen rahoitusmahdollisuuksia tulevaisuudessa, kun sijoituskohteita voidaan käyttää investointien rahoittamiseen tai lainan vakuutena.

Sijoittamisen aloittamiseen ei tarvita suurta alkupääomaa, vaan alkuun pääsee pienelläkin summalla. Esimerkiksi rahastoihin voi sijoittaa säännöllisesti muutamalla satasella kuukaudessa. Sijoitussummaa voi myös muuttaa tarpeen mukaan ja yllättävän investoinnin kohdatessa rahasto-osuudet ovat lunastettavissa nopeasti yrityksesi tilille.

Jos etsit helppoa ja tuottavaa tapaa sijoittaa kertynyttä varallisuutta ja sinulla ei ole aikaa hoitaa aktiivisesti yrityksesi sijoituksia, rahastosijoittaminen on yrityksellesi sopiva vaihtoehto. Ne tarjoavat valmiiksi hajautetun sijoituskohteen ja salkunhoitajat huolehtivat rahastoissa olevista varoistasi. Tutustu rahastovalikoimaamme täällä.

Jos haluat aktiivisesti vaikuttaa yrityksesi sijoituksiin, saattaa suora osakesijoittaminen sopia yrityksellesi paremmin. Tutustu yrityksen osakesijoittamisen ratkaisuihin täällä.

Vastuuvakuutus
Kertyneen varallisuuden sijoittaminen
Kun yrityksesi kassaan kertyy ylimääräistä rahaa, kannattaa se sijoittaa. Millainen ratkaisu sopii yrityksellesi parhaiten?