Ammattiliikenne rekat

Pohjola Vakuutus suunnittelee ammattiliikenteen vakuutuspalveluita tarjoavan A-Vakuutuksen fuusioimista Pohjola Vakuutukseen

Muutoksen jälkeen vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Suunniteltu fuusiopäivä on 1.4.2020.

Suunnitellulla muutoksella ei ole vaikutusta palveluihin eikä vakuutusehtoihin, eikä muutos edellytä sinulta toimenpiteitä. Asiakas- ja korvauspalvelun puhelinnumero 0304 0506 säilyy ennallaan.

A-Vakuutuksesta tutut asiantuntijamme ja kumppanimme jatkavat muutoksen jälkeenkin apunasi vakuutusten osalta ja jos vahinko sattuu. Voimassa olevien vakuutusten ja vahinkojen tunnukset säilyvät ennallaan.

Olemme uudistaneet verkkopalveluitamme ja voit hoitaa vakuutus- ja vahinkoasioita jo nyt osoitteessa op.fi ja a-vakuutus.fi. Ohjeet vahinkotilanteisiin ja vahinkokumppaniemme yhteystiedot löydät Pohjola Vahinkoavusta osoitteessa vahinkoapu.pohjola.fi sekä OP-yritysmobiilista.

Toteutuakseen fuusio edellyttää Finanssivalvonnan hyväksyntää.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miksi A-Vakuutus fuusioidaan Pohjola Vakuutukseen?

A-Vakuutuksen fuusio on luonteva jatke OP:n vahinkovakuutuksen brändimuutokselle, jonka myötä OP Vakuutuksen nimi muuttui Pohjola Vakuutukseksi (1.6.2019). Muutoksella yksinkertaistetaan myös yhtiörakennetta.

Myös matkavakuutuksiin keskittynyt Eurooppalainen on fuusioitunut Pohjola Vakuutukseen 1.11.2019.

Koska muutos tapahtuu?

A-Vakuutus sulautuu Pohjola Vakuutukseen suunnitelmien mukaan 1.4.2020. Toteutuakseen fuusio edellyttää Finanssivalvonnan hyväksyntää.

Miten muutos vaikuttaa asiakkaisiin tai vakuutussopimuksiin?

Muutos ei edellytä asiakkailta toimenpiteitä. Sillä ei myöskään ole vaikutusta vakuutusehtoihin tai sopimuksiin. Vain vakuutuksen myöntävän yhtiön nimi muuttuu Pohjola Vakuutukseksi. A-Vakuutus-palvelut säilyy jatkossakin ammattiliikenteen palvelukokonaisuuden nimenä.

Olen A-Vakuutuksen asiakas ja minulle on tulossa uusi auto ennen fuusiota. Mihin yhtiöön minun tulisi ottaa vakuutus?

A-Vakuutus myöntää uusia vakuutuksia 31.3.2020 saakka. Kaikki vakuutukset siirretään automaattisesti fuusiossa Pohjola Vakuutukselle. Mikäli sinulla on ajoneuvovakuutuksille kattosopimus ja/tai koontilasku käytössäsi, on sujuvinta ottaa vakuutus A-Vakuutuksesta 31.3.2020 saakka.

Olen A-Vakuutuksen asiakas ja tarvitsen todistuksia kilpailutuksiin?

Vakuutustodistukset ovat tulostettavissa op.fi- ja a-vakuutus.fi-palveluista. Ilmoitamme fuusiosta Suomen Tilaajavastuulle, eikä sinun tarvitse fuusion johdosta toimittaa sinne uusia todistuksia.

Ajan autollani ulkomailla ja minulla on liikennevakuutuksen Green Card (Vihreä kortti). Tarvitsenko uuden Green Cardin?

Vakuutustunnus pysyy samana, mutta myöntävä yhtiö vaihtuu. Tästä syystä suosittelemme uuden vihreän kortin tilaamista 1.4.2020 jälkeen. Sujuvimmin hankit sen kirjautumalla op.fi- tai a-vakuutus-palvelun (valitse Vakuutukset-sivulla Ajoneuvovakuutukset ja klikkaa Tilaa Green Card -todistus).