Nainen selaa puhelinta ja tutustuu digitaaliseen työntekijän vakuutuskorttiin.

Työntekijän vakuutuskortti

Koostaa työntekijän tärkeimmät vakuutusturvat yhteen paikkaan ja ohjeistaa työntekijää sairauden tai tapaturman sattuessa.
1

Toipuminen ja työhönpaluu nopeutuu

Sairaus- ja tapaturmatilanteissa työntekijä ohjautuu heti sopivimmalle lääkärikumppaneille ja vakuutuksen piiriin kuuluvaan hoitoon.

2

Ohjeet ja tiedot helposti työntekijälle

Työntekijän lääkärissäkäynti helpottuu, kun vakuutuskortissa ohjeet ja vakuutustiedot ovat helposti nähtävillä.

3

Pohjola Vakuutuksen asiakasetu

Kun yritykselläsi on henkilövakuutus, saat digitaalisen vakuutuskortin käyttöösi maksutta.

Työntekijöille helposti tietoa vakuutuksista ja ohjeet lääkäriin

Sairaus- ja tapaturmatilanteissa työntekijä löytää vakuutuskortista vaivattomasti työnantajan ohjeet tilanteeseen liittyen. Vakuutuskortista löytyy myös vakuutustiedot näytettäväksi lääkäriasemalla laskutusta varten. Toipuminen ja työhön paluu nopeutuu, koska sairaus- ja tapaturmatilanteissa työntekijä pääsee nopeasti oikeaan paikkaan hoidettavaksi. 

Työntekijän vakuutuskortti on maksuton digitaalinen palvelu Pohjola Vakuutuksen yritysasiakkaille, joilla on henkilövakuutuksia. Vakuutuskortin avulla ohjaat työntekijäsi hyödyntämään henkilöstön terveyteen liittyviä palveluita, ja yrityksesi henkilöstö löytää helposti ohjeistukset ja tiedot vakuutusturvastaan. Työntekijän vakuutuskortti kulkee aina puhelimessa mukana, kunhan linkki on tallessa.

Työntekijän vakuutuskortti korvaa aiemman yritysten digitaalisen vakuutuskortin

Jos yritykselläsi on Digitaalinen vakuutuskortti käytössä, päivitämme kortin automaattisesti Työntekijän vakuutuskortiksi.

Uudet entistä paremmat korttitoiminnot saat käyttöösi, kun yrityksen pääkäyttäjä tai vastaava päivittää olemassa olevan kortin sisältöä käyttämällä jo luodun kortin Muokkaa -toimintoa. Suosittelemme, että kortille päivitetään tieto yrityksen työterveyshuollosta sekä yrityksen omat toimintaohjeet vahinkotilanteissa. Työntekijöille jaettua linkkiä ei tarvitse jakaa uudestaan, vaan kortti päivittyy automaattisesti.

Miten saan työntekijän vakuutuskortin käyttöön?

Ohjeet työnantajalle

  1. Avaa Työntekijän vakuutuskortti -palvelu op.fi:stä sivun ylälaidan navigaatiosta kohdasta Vakuutukset.
  2. Valitse ”lisää uusi kortti.” Voit nimetä kortit esimerkiksi eri henkilöstöryhmien nimen mukaan. Tarvittaessa voit kirjoittaa kenttään ohjeita esimerkiksi sairauspoissaolosta ilmoittamiseen.
  3. Voit valita mieleisesi työterveyshuollon valmiista toimijalistasta tai lisätä uuden valitsemalla vaihtoehdon ”jokin muu.” Seuraavaksi voit lisätä url-osoitteen, jolla vakuutettu linkataan oikean työterveystoimijan sivulle tai yhteystietoihin.
  4. Valitse kategorioiden mukaan kortilla näytettävät vakuutukset. Jatka esikatseluun, jossa näet, miltä valmis kortti näyttää.
  5. Paina ”luo kortti”, jolloin kaikki on valmista. Nyt kortti on valmis jaettavaksi.
  6. Voit kopioida linkin leikepöydälle ja jakaa sen sähköpostilla.

Työntekijän vakuutuskortille kirjaudutaan op.fissä kotimaisten pankkien verkkopankkitunnuksilla. Kortin luominen edellyttää verkkopalvelun henkilövakuutusvaltuuksia. Julkaistuasi kortin sille muodostuu linkki, jonka voit jakaa työntekijöillesi esimerkiksi sähköpostilla, tekstiviestillä tai intranetissä.

Tämän sivun lopussa on valmiiksi laadittu viestipohja, jota voit halutessasi käyttää, kun jaat linkin korttiin työntekijöillesi.

 

Ohjeet työntekijälle

  1. Avaa työnantajaltasi saamasi työntekijän vakuutuskortin linkki. Voit tallentaa linkin puhelimesi selaimen kirjanmerkkeihin tai kotivalikkoon.
  2. Toimintaohjeet-välilehdeltä löydät työnantajasi antamat ohjeet, ohjeita vahinkotilaisiin sekä työterveyshuoltosi yhteydenottotavat.
  3. Vakuutuksesi-välilehdeltä löydät kortille valituista vakuutuksista lisätietoja.

Vakuutuskortti on sivusto, joka avautuu puhelimesi Internet-selaimeen. Vakuutuskortilta näet työnantajasi tarjoamien henkilövakuutusten tiedot, jotka tulee näyttää lääkärissä käydessä laskutusta varten. 

” ”
Pohjola Riskienhallintapalvelu
Koko työyhteisön käyttöön tarkoitettu työväline, jolla parannat työturvallisuutta ja nopeutat tiedonkulkua.
Nainen selaa tietokonetta hymyillen, sillä hänellä on työtapaturmavakuutus turvanaan.
Työtapaturmavakuutus
Turvaa työssä tai työmatkalla sattuvien tapaturmien ja työssä aiheutuvien ammattitautien varalle.
Nainen istuu kahvilan terassilla huolettomasti Terveysturva turvanaan.
Terveysturva
Yrityksen sairauskuluvakuutuksella varmistat henkilöstöllesi laadukkaan hoidon ja lyhennät sairauspoissaoloja.

Hei,

työtapaturmavakuutuksemme on Pohjola Vakuutuksessa, joka tarjoaa käyttöösi Työntekijän vakuutuskortin. Se kokoaa yrityksen henkilöstön vakuutuksiin ja työterveyshuoltoon liittyvät asiat yhteen pakettiin.

Käytä vakuutuskorttia, jos sairastut tai loukkaannut. Saat sieltä helposti ohjeet, millä lääkäriasemalla voit asioida ja mitä vakuutus korvaa. Näytä lääkärissä vakuutuskortista vakuutuksen tiedot laskutusta varten.

Kortin saat käyttöön tämän linkin kautta: [lisää tähän yrityksen oman vakuutuskortin linkki]. Tallenna kortin linkki puhelimesi kirjanmerkkeihin tai kotivalikkoon. Vakuutuskortin käyttö ei edellytä erillistä ladattavaa mobiilisovellusta. Kortti ei sisällä työntekijän henkilökohtaisia tietoja, eikä se vaadi kirjautumista tai tunnistautumista.

Vakuutuskortista näet myös muut mahdolliset vapaaehtoiset henkilövakuutukset. 

Tutustu Työntekijän vakuutuskorttiin osoitteessa: op.fi/tyontekijan-vakuutuskortti