Green Card eli vihreä kortti

Mikä on Green Card?

Green Card on vakuutusyhtiön todistus autosi tai muun ajoneuvosi voimassa olevasta liikennevakuutuksesta. Ulkomaille suuntaavalla ajomatkalla Green Card on esitettävä mahdollisen liikennevahingon yhteydessä sekä tarvittaessa rajaviranomaisille vierailtavan valtion rajalla. 

Voit tulostaa itse Green Cardin helposti op.fi-palvelussa Green Cardin tulostaminen on sinulle maksutonta.

Milloin tarvitset Green Cardin?


Kun ajoneuvollasi on suomalaiset rekisterikilvet, voit liikkua sillä vapaasti Pohjoismaissa ilman Green Card -korttia. Green Card ei myöskään ole pakollinen EU:n tai ETA:n alueella. Suosittelemme kuitenkin, että tulostat Green Card -kortin mukaan matkallesi aina kun ajomatkasi suuntautuu Pohjoismaiden ulkopuolelle.

Green Card on pakollinen seuraavissa maissa: Albania, Azerbaidžan, Bosnia ja Hertsegovina, Israel, Makedonia (FYROM), Marokko, Moldova, Montenegro, Tunisia, Turkki ja Ukraina. Liikennevakuutuskeskus suosittelee Green Cardin mukaan ottamista myös matkustettaessa Britanniaan.

Liikennevakuuttamisen kansainväliset vihreä kortti -sopimukset Venäjän ja Valko-Venäjän kanssa päättyvät toukokuun lopussa. Aiemmin myönnetyt vihreät kortit, joista edellä mainittuja maita ei ole yliraksittu, ovat voimassa enintään 31.5.2023 saakka. Pohjola Vakuutus on lopettanut omien vihreiden korttien myöntämisen jo aiemmin.

Lue lisää uutisesta

Mikäli sinulla ei ole näihin maihin mennessäsi Green Card -korttia tai sen voimassaoloaika on umpeutunut, sinun on ostettava vierailtavan valtion rajalta ns. rajavakuutus.

Muihin kuin Green Card -järjestelmään kuuluviin sopimusmaihin mentäessä on kyseisen maan rajalta hankittava maassa voimassa oleva liikennevakuutus.

 

Tulosta yrityksen ajoneuvolle Green Card op.fi-palvelussa: 

 

  • Siirry vakuutukset -osioon
    Palvelu edellyttää kirjautumista joko OP:n tai muun pankin tunnuksilla tai yrityspalvelutunnuksilla
  • Valitse ajoneuvosi liikennevakuutus
    Valitse sen ajoneuvon liikennevakuutus, jota koskevan Green Card -kortin haluat tulostaa
  • Tulosta ajoneuvollesi Green Card valkoiselle paperille
  • Valmista tuli!

Ulkomailla liikennevakuutuksen lainsäädäntö ja korvauskäytännöt voivat olla hyvinkin erilaisia kuin Suomessa. Vapaaehtoisella ulkomaan lisävastuuvakuutuksella voit turvata tilanteita, joissa moottoriajoneuvon kuljettaja on korvausvastuussa kolmannelle osapuolelle aiheutetusta henkilö- ja esinevahingosta kyseisen maan liikennevakuutuslain tai vastaavan lain mukaan.