Nainen on lennolla yrityksen matkavakuutus turvanaan.

Yrityksen matkavakuutus

Edullinen tapa varautua yllättäviin vahinkoihin, kun yrityksesi henkilöstö matkustaa maailmalla.
1

Kattava vakuutus matkustavalle henkilöstöllesi

Korvaa lääkärikulujen lisäksi myös esimerkiksi sairaskuljetuksen koti- tai komennusmaahan sekä matka- ja majoituskuluja, jotka aiheutuvat äkillisen luonnonkatastrofin seurauksena.

2

Matkahätäpalvelu 24h

Sairauden tai tapaturman yllättäessä ulkomailla, saat henkilökohtaista tukea ja neuvontaa luotettavan lääkärin tai sairaalan valintaan. Myös maksusitoumusasiat hoituvat numerossa + 358 102 530 011.

3

Lääkärikumppanimme auttavat toipumisessa

Lääkärikumppanimme tarjoavat hyvää hoitoa ja auttavat toipumisessa niin ulkomailla kuin kotimaassakin.

Ryhmämatkavakuutus sinulle ja yrityksesi työntekijöille

Ulkomailla sattuvat vahingot voivat aiheuttaa yllättävän suuria kuluja, joten riskit kannattaa ennakoida ajoissa. Matkavakuutus turvaa sinua ja henkilöstöäsi työ-, virka- ja komennusmatkojen riskeiltä, niin matkalla kuin ennen ja jälkeen matkan.

Jos työntekijäsi sairastuu tai loukkaantuu ulkomailla, laaja palveluverkostomme takaa nopean ja luotettavan avun. Matkahätäpalvelusta saat asiantuntevia neuvoja esimerkiksi lähimmän luotettavan lääkäriaseman löytämiseen. Lisäksi matkahätäpalvelu antaa apua laskutusasioissa. Varaudu maksamaan kulut ensin itse ja hae korvaukset op.fi-palvelussa. Pohjola Vahinkoavusta löydät sinua lähellä olevat lääkärikumppanimme Suomessa ja ulkomailla.

Matkavakuutuksemme soveltuu suomalaisille yrityksille, liitoille sekä järjestöille. Voit ottaa vakuutuksen koko henkilöstöllesi tai vain tietylle henkilöryhmälle. Matkavakuutus voi myös olla henkilöstöetu, jolla sitoutat työntekijöitäsi yritykseesi.

Yrityksen matkavakuutus täydentää lakisääteistä tapaturmavakuutusta, joka ei korvaa työmatkalla sattuvaa matkasairautta.

Mitä yrityksen matkustajavakuutus korvaa?

Paras matkavakuutus yrityksellesi on sellainen, jota voi räätälöidä matkustavan henkilöstösi tarpeiden mukaan.

  • Matkustajavakuutuksen hoitoturvasta korvaamme matkasairauksien ja -tapaturmien hoitokuluja ilman euromääräistä ylärajaa.
  • Terveydentilan ollessa vakava, korvaamme keskeytysturvasta työntekijän sairaskuljetuksen koti- tai komennusmaahan sekä sijaisen matka- ja majoituskulut.
  • Evakuointiturvaan sisältyy ylimääräiset matka- ja majoituskulut, jotka aiheutuvat luonnonkatastrofin tai terroriteon vuoksi.
  • Katastrofiturva kattaa matka- ja majoituskulujen lisäksi myös irtaimiston kuljetuskuluja, jotka syntyvät esimerkiksi laajan metsäpalon syttymisen tai räjähdyksen seurauksena.

Voit ottaa matkustajavakuutukseen myös

  • peruuntumis-, myöhästymis-, ja odottamisturvan,
  • päiväraha-, invaliditeetti- ja kuolinturvan,
  • sekä pahoinpitely-, sieppaus- ja kriisiterapiaturvan.

Yrityksen komennusmatkalle tarvitset pidempiaikaista turvaa

Kun työntekijäsi on lähdössä komennusmatkalle, tarvitaan kattavampaa turvaa kuin lyhyelle työmatkalle. Komennus perustuu työnantajan kanssa tehtyyn sopimukseen pitkäaikaisesta ulkomailla työskentelystä. Komennusmatkavakuutus on voimassa 24 h asuessasi ja matkustaessasi ulkomailla. Se on voimassa myös lomamatkoilla ja lyhyen Suomen vierailun aikana. Vakuutusturvaan voi sisällyttää myös perheenjäsenet.

Komennusmatkavakuutusta voi laajentaa kattamaan komennuksen aikaisen terveydenhoidon. Terveydenhoidon kustannuksia ovat mm. vuosittaiset lääkärintarkastukset, rokotukset, hampaiden perustarkastukset sekä lasten neuvolakäyntejä vastaavat tarkastukset. Komennusmatkavakuutukset räätälöidään yrityksesi henkilöstön tarpeita vastaaviksi.

Muista vakuuttaa myös matkatavarat

Matkavakuutukseen kannattaa liittää matkatavaravakuutus, jotta työntekijän ja työnantajan omaisuus matkan ajalle on turvattu. Korvaamme vahingon, jos  tietokoneesi varastetaan, puhelin rikkoontuu tai matkalaukku myöhästyy matkakohteeseen mentäessä. Vakuutuksen voi ottaa henkilö- tai perhekohtaisena vakuutuksena. Maksuvälineet ja arvopaperit ovat valinnainen lisäturva.

Lisäturviksi suosittelemme matkavastuu – ja matkaoikeusturvavakuutuksia. Matkavastuuvakuutus on tarpeen silloin, jos esimerkiksi työntekijä aiheuttaa matkan aikana henkilö- tai esinevahingon ulkopuoliselle, josta hän on lain mukaan korvausvastuussa. Matkaoikeusturvavakuutus taas auttaa riita-, rikos- ja hakemusasioihin liittyvissä lakimiesavun kustannuksissa.

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, kun tarvitset tietoa matkavakuutusvaihtoehdoistamme ja hinnoista.

Nainen selaa puhelinta ja tutustuu digitaaliseen työntekijän vakuutuskorttiin.
Työntekijän vakuutuskortti
Koostaa työntekijän tärkeimmät vakuutusturvat yhteen paikkaan ja ohjeistaa työntekijää sairauden tai tapaturman sattuessa.

Kun lähdet työmatkalle, ota meihin yhteyttä selvittääksesi, mikä on vakuutusturvasi laajuus.

Apua matkalla

Löydät matkakohdettasi lähimmän lääkärikumppanimme tiedot sekä ohjeet Vahinkoavusta, osoitteessa vahinkoapu.pohjola.fi sekä OP:n mobiilisovelluksissa tai digitaalisesta vakuutuskortista.

Ulkomaan matkalla sattuviin loukkaantumisiin ja sairastumisiin saat apua 24 h matkahätäpalvelustamme (+358 10 253 0011). Jos tarvitset sairaalahoitoa, leikkausta tai kalliimpaa tutkimusta, täytyy matkahätäpalveluun olla ensin yhteydessä ja sopia maksusitoumusasioista.

Perheen kanssa työmatkalle?

Lapsille ja puolisolle voi ottaa henkilöasiakkaan määräaikaisen tai jatkuvan matkavakuutuksen. Vakuutukset voi ostaa kätevästi verkkokaupasta.

Kun vietät lomaa työ- tai virkamatkan yhteydessä, huolehdi myös lomapäiviesi turvaamisesta. Työmatkan yhteydessä pidetyt 7 lomapäivää kuuluvat yrityksen matkaturvan piiriin.

Pidempiä lomamatkoja varten turvaa itsesi erillisellä henkilöasiakkaan matkavakuutuksella, jonka saat verkkopalvelustamme

Matkavakuutus ei ole voimassa riskialttiissa lajeissa eikä kilpaurheilussa tai sen harjoittelussa. Lisäturvalla voit laajentaa vakuutusturvaasi.

Sen sijaan matkavakuutuksen piiriin kuuluu muu urheilun harrastaminen ja kuntoilu. Voit esimerkiksi osallistua juoksutapahtumaan kuntoilijasarjassa tai käydä hotellin kuntosalilla treenaamassa harrastelumielessä.

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.