Nainen hymyilee turvanaan yrittäjän sairausvakuutus.

Yrittäjän sairausvakuutus

Turvaa yrittäjän sairastumisen ja loukkaantumisen varalle.

Yrittäjä, huolehdi itsestäsi

Vakuutuksen avulla ylläpidät terveyttäsi ja työkykyäsi. Jos sairastut tai loukkaannut tapaturmassa, vakuutus korvaa hoitokulusi ja turvaa toimeentulosi, jotta voit keskittyä rauhassa paranemiseen. 

Nopeasti hoitoon ja takaisin töihin

Oikea-aikainen ja asiantunteva hoito nopeuttaa tervehtymistä ja työhön paluuta, mikä tuo yrityksellesi kustannussäästöjä.

Vakuutus, joka kattaa myös yrittäjän olemassa olevat sairaudet

Voit vakuuttaa itsesi terveydentilasta riippumatta, sillä yrittäjän sairausvakuutus kattaa myös aiemmat sairaudet.

Yrittäjän sairauskuluvakuutus yrittäjän turvana

Yrittäjän terveys ja työkyky ovat tärkeitä tekijöitä yrityksen menestymisessä. Varsinkin, jos olet samalla yrityksesi ainut työntekijä. Lyhytkin poissaolo vaikuttaa yrityksesi toimintaan ja aiheuttaa kustannuksia. Yrittäjän sairausloma voi kuulostaa myytiltä, mutta sopivalla yrittäjän sairausvakuutuksella varmistat, että voit huoletta keskittyä toipumiseen.

Yrittäjän sairauskuluvakuutus eli Terveysturva kattaa sekä työ- että vapaa-ajalla tapahtuneen sairastumisen tai loukkaantumisen. Jos sairastut tai loukkaannut tapaturmassa, pääset yrittäjän terveysvakuutuksen turvin nopeasti hyvään hoitoon ja toivut takaisin työkuntoiseksi. Vakuutuksella täydennät työterveyshuollon sairaanhoitopalveluita ja varmistat sujuvan hoitokulujen korvaamisen. 

Yrittäjän sairauskuluvakuutus korvaa sairauksien ja tapaturmien tutkimus- ja hoitokuluja sekä täydentää samalla yrittäjän tapaturmavakuutuksen antamaa turvaa.

Yrittäjän ja yrityksen tarpeisiin sopiva sairausvakuutus

Yrittäjän sairausvakuutus sopii jokaiselle yrittäjälle ja yritykselle toimialasta riippumatta. Terveysturvan myöntämisen edellytys on Pohjola Vakuutukselta hankittu lakisääteinen yrittäjän tapaturmavakuutus. Terveysturvavakuutukset ovat pääsääntöisesti verottomia.

Sekä yrittäjän sairastuminen että henkilöstön poissaolot voivat jarruttaa yritystoimintaa. Jos haluat tarjota sairauskuluvakuutuksen työntekijöillesi, vakuutus voidaan räätälöidä myös koko henkilöstösi tarpeisiin. Kysy lisää asiantuntijoiltamme ja jätä yhteydenottopyyntö.

Tarjoamme neljää eri vaihtoehtoa, joista voit vapaasti valita tarpeisiisi sopivimman sairauskuluvakuutuksen yrityksellesi.

  PERUS LAAJA EKSTRA SUPER
Täydentää työterveyshuoltosopimustasi Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä
Myönnetään ilman terveystietoja Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä
Työntekijän vakuutuskortti Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä
Leikkaukset lääkärikumppaneillamme tai julkisen sektorin hoitolaitoksessa Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä
Leikkauksesta toipumisen vaatima fysioterapia Ei Kyllä Kyllä Kyllä
Erikoislääkärin tutkimukset ja hoidot Ei Kyllä Kyllä Kyllä
Lääkärin määräämä psykoterapia Ei Kyllä Kyllä Kyllä
Lääkärin määräämä fysioterapia Ei Ei Ei Kyllä
Suora pääsy hoitavalle yleis- tai erikoislääkärille ilman työterveyslääkärin lähetettä Ei Ei Kyllä Kyllä
Hoitolaitos vapaasti valittavissasi Ei Ei Ei Kyllä
Lääkkeet Ei Ei Ei Kyllä

Sujuva hoito nopeuttaa työhön palaamista

Valtaosa sairauspoissaoloista johtuu sairauksista eikä työtapaturmista, joten myös sairauksiin on hyvä varautua. Sairauspoissaolojen ennaltaehkäisy on haastavaa, mutta nopea hoito ja kattava vakuutusturva auttavat yrittäjän pikaisesti takaisin työn pariin.

Yrittäjän sairausvakuutuksen laaja korvauspiiri mahdollistaa kattavan turvan läpi hoitopolun - diagnoosista ja hoidosta aina kuntoutukseen asti. Kattavan lääkärikumppaniverkostomme avulla varmistamme laadukkaan ja oikea-aikaisen hoidon sekä tuemme työhön paluutasi. 

Lääkärikumppanimme ovat sitoutuneet nopeaan hoitoon, jotta toipuisit työkykyiseksi mahdollisimman pian. Olipa taustalla loukkaantuminen tapaturmassa tai vakava sairastuminen saat tilanteeseen sopivan avun. Vakuutuksen avulla vältyt yllättäviltä kustannuksilta, joita voi seurata esimerkiksi leikkauksista. Yrittäjän sairausvakuutus myös helpottaa arkeasi, sillä lääkärikumppanimme voivat laskuttaa vakuutuksesta korvattavat kulut suoraan meiltä eikä silloin erillisiä korvaushakemuksia tarvita.

Autamme sinua valitsemaan yrityksellesi sopivat vakuutukset

Yrittäjän sairausvakuutuksella turvaat hyvinvointisi ja tuet yrityksesi toiminnan jatkuvuutta. Riippumatta siitä, oletko aloittava vai jo pitkään toiminut yrittäjä, asiantuntijamme räätälöivät yrityksellesi sopivan vakuutusratkaisun. Kun vakuutukset ovat kunnossa, voit huoletta keskittyä yritystoimintaasi.

Muistathan huolehtia myös kiinteistöjen ja ajoneuvojen vakuuttamisesta sekä lakisääteisistä vakuutuksista, kuten YEL-vakuutuksesta ja työtapaturmavakuutuksesta henkilöstöllesi. Jos olet vasta aloittamassa yritystoimintaasi, varmista, että yrityksesi oikeusturvavakuutus on voimassa heti alussa.

Pyydä tarjous sairauskuluvakuutuksesta itsellesi tai yrityksesi henkilöstölle jättämällä yhteystiedot alla olevan painikkeen kautta! Otamme sinuun yhteyttä viimeistään seuraavana arkipäivänä. 

Yrityksen sairauskuluvakuutus ei ole pakollinen vakuutus. Moni yrittäjä kuitenkin hankkii itselleen ja henkilöstölleen sairauskuluvakuutuksen täydentämään työterveyshuollon palveluita ja nopeuttamaan hoitoon pääsyä. Voit kartoittaa yhdessä asiantuntijamme kanssa, mitä turvia yrityksesi kannattaa ottaa itsesi ja henkilöstösi turvaksi.

Yrittäjän sairausvakuutuksen hintaan vaikuttavat vakuutetun ikä ja sukupuoli. Vakuutuksen hinta muuttuu vuosittain yrittäjän ikääntyessä. Jätä meille yhteystietosi niin saat tietää paljonko yrittäjän sairausvakuutus eli Terveysturva maksaa sinulle.

Yrityksen hoitokuluvakuutus on työnantajan ottama sairauskuluvakuutus, joka täydentää lakisääteistä vakuutusturvaa ja työterveyshuollon palveluita. Se kattaa sairastumisen tai loukkaantumisen aiheuttamia tutkimus- ja hoitokuluja Suomessa. Vakuutuksen turvin yrittäjä ja työntekijät pääsee pikaisesti asianmukaiseen hoitoon, mikä tuo kustannussäästöjä.

Terveysturvavakuutuksesta ei makseta sairauspäivärahaa.

Yrittäjänä sinulla on oikeus Kelan sairauspäivärahaan ja osasairauspäivärahaan. Sairauden pitkittyessä, mahdollisia tukia ovat kuntoutustuki tai työkyvyttömyyseläke.

Sairastuessasi voit hakea yrittäjän sairauspäivärahaa Kelasta. Sairauspäiväraha korvaa alle vuoden kestävän työkyvyttömyyden aiheuttamaa ansionmenetystä ja alle 10 päivän sairastuminen korvataan YEL-päivärahalla. YEL-päivärahaa saadaksesi, YEL-vakuutuksen pitää olla voimassa sairastumispäivänäsi.

Sairauspäivärahan määrä lasketaan vuositulon perusteella, joka yrittäjällä pohjautuu YEL-työtuloon.

Lue lisää milloin ja miten haet yrittäjän sairauspäivärahaa.

Saako yrittäjä sairastaa?

Kela.fi - Yrittäjän sairastaminen 

Nainen etätöissä yrittäjän tapaturmavakuutus turvana.
Yrittäjän tapaturmavakuutus
Pääset nopeasti hyvään hoitoon ja voit keskittyä paranemiseen ilman huolta lääkärikuluista.
Nainen katsoo ulos työkyvyttömyysvakuutus turvanaan.
Työkyvyttömyysvakuutus
Yrityksen työkyvyttömyysvakuutuksilla varaudut ohimenevään ja pysyvään työkyvyttömyyteen.

Yrityksen vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.