” ”

Yrittäjän tapaturmavakuutus

Tapaturman tai ammattitaudin sattuessa saat nopeasti laadukasta hoitoa ja voit keskittyä paranemiseen ilman huolta lääkärikuluista. Pyydä tarjous ja saat hinnan yrittäjän tapaturmavakuutukselle.

Laadukas hoito ja nopea työhön paluu

Pohjola Sairaalan ja muiden lääkärikumppaniemme avulla varmistamme, että tapaturman sattuessa pääset nopeasti hoitoon ja takaisin työkuntoiseksi.

Pohjola Terveysmestari palveluksessasi

Saat Terveysmestarilta asiantuntijan arvion oireistasi, omahoito-ohjeet tai ohjauksen sopivalle ammattilaiselle hoidettavaksi. Ota yhteyttä puhelimitse tai chatissa.

Henkilökeskeytysvakuutuksella lisäturvaa

Keskeytysvakuutus korvaa yrityksellesi taloudellisen vahingon, joka aiheutuu tapaturmastasi tai sairaudestasi.

Yrittäjän tapaturmavakuutuksella turvaat yrityksesi toiminnan

Yrittäjän työpanos on yritykselle elintärkeä, jolloin lyhytkin poissaolo näkyy suoraan yrityksen tuloksessa. Sinun kannattaa itse varmistaa riittävä vakuutusturva, koska et kuulu työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksella pakollisesti vakuutettaviin. 

Tapaturman tai ammattitaudin seurauksena työkykysi saattaa heikentyä, jolloin myös yritystoimintasi on vaarassa. Yrittäjän laajalla tapaturmavakuutuksella pääset nopeasti parhaaseen mahdolliseen hoitoon.  Sujuvan hoitoketjun ansiosta sinun ei tarvitse jonottaa pitkään tarvittavaa tutkimusta tai toimenpidettä. Näin kuntoudut ja palaat töihin nopeammin.

Muistathan huolehtia myös yrityksesi omaisuuden ja toiminnan vakuuttamisesta sekä lakisääteisistä vakuutuksista, kuten Työtapaturmavakuutuksesta työntekijöillesi.

Milloin voin ottaa yrittäjän tapaturmavakuutuksen?

Voit ottaa yrittäjän tapaturmavakuutuksen, jos sinulla on yrittäjän eläkevakuutus eli YEL-vakuutus. Meidän kauttamme saat Ilmarisen myöntämän YEL-vakuutuksen.

Yrittäjän tapaturmavakuutus on tarkoitettu sinulle, jos olet

 • yksityinen ammatinharjoittaja 
 • avoimen yhtiön yhtiömies
 • kommandiittiyhtiön vastuunalainen yhtiömies
 • osakeyhtiössä johtavassa asemassa työskentelevä osakas, joka omistaa yksin yli 30 % tai yhdessä perheenjäsentensä kanssa yli 50 % osakkeista tai niiden tuottamasta äänimäärästä
 • kommandiittiyhtiön äänetön yhtiömies tai ammatinharjoittajan perheenjäsen, jos he työskentelevät yrityksessä ilman työsopimuslain mukaista työsuhdetta.
Yrittäjän tapaturmavakuutus korvaa hoitokulusi ja turvaa toimeentulosi, jotta voit keskittyä rauhassa paranemiseen.

Mitä yrittäjän tapaturmavakuutus korvaa?

Yrittäjän vapaaehtoinen tapaturmavakuutus korvaa kattavasti hoitokuluja ja turvaa toimeentulosi, jos menetät työkyvyn.

Korvaamme tapaturmavakuutuksesta yrittäjälle muun muassa

 • sairaanhoito- ja tutkimuskuluja
 • sairaanhoidosta aiheutuvat matkakulut
 • päivärahaa työkyvyttömyysajalta
 • kuntoutuskuluja
 • pysyvästä haitasta aiheutuvia kustannuksia
 • tapaturmaeläkettä pysyvässä työkyvyttömyydessä

Ansionmenetyskorvaukset eli päiväraha, kuntoutusraha ja tapaturmaeläke lasketaan vuosityöansiosta, joka on sidottu YEL-työtuloon. Siksi on tärkeää huolehtia, että YEL-työtulosi vastaa työpanoksesi todellista arvoa.

Korvaukset perustuvat työtapaturma- ja ammattitautilakiin. Lisätietoa korvauksista löydät Yrittäjän tapaturmavakuutuksen tuoteoppaasta sekä työtapaturma- ja ammattitautilaista.

Mikä vaikuttaa yrittäjän tapaturmavakuutuksen hintaan?

Yrittäjän tapaturmavakuutuksen hinnan perusteena ovat esimerkiksi yrittäjän vuosityöansio, joka on samansuuruinen kuin YEL-vakuutuksen työtulo. Lisäksi tehtävä työ eli ammattinimikkeesi sekä yrityksesi toimiala vaikuttavat tapaturmavakuutuksen hintaan.

Yrittäjän tapaturmavakuutus on verotuksellisesti edullinen ratkaisu, sillä vakuutusmaksut ovat pääsääntöisesti vähennyskelpoisia kuluja yrityksen verotuksessa.

Yrittäjän vapaaehtoisella tapaturmavakuutuksella turvaat myös vapaa-ajan

Merkittävä osa tapaturmista sattuu vapaa-ajalla. Suosittelemme, että vakuutat itsesi yrittäjän laajalla tapaturmavakuutuksella, joka korvaa työtapaturmien ja ammattitautien lisäksi myös vapaa-aikana sattuvia tapaturmia. 

Vapaa-ajan tapaturmavakuutuksessa on kaksi eri laajuutta ja paremman turvan varmistat laajalla turvalla.

 • Vapaa-ajan tapaturmavakuuksistamme laajempi on voimassa lähes kaikessa työn ulkopuolisessa toiminnassa, myös silloin kun urheillet ja matkustat ulkomailla.
 • Suppeampi vapaa-ajan tapaturmavakuutus ei korvaa kaikkien riskialttiiden urheilulajien, kuten esimerkiksi jalkapallon tai lumilautailun parissa sattuneita tapaturmia.

Halutessasi voit ottaa tapaturmavakuutuksen vain työajalle. Työssä sattuvat tapaturmat ja ammattitaudit korvaamme yrittäjän työajan tapaturmavakuutuksesta.

 • Yrittäjän työajan vakuutuksen lisäksi voit ottaa vapaaehtoisena sairauskuluvakuutuksena Terveysturvan ja Työkyvyttömyysvakuutuksen. Ne korvaavat hoitokuluja ja työkyvyttömyydestä aiheutuvia tulonmenetyksiä myös sairauksien varalta.
 • Myös Henkilökeskeytysvakuutus on tärkeä osa riskienhallintaa. Se korvaa yrityksellesi taloudellisen vahingon, joka aiheutuu tapaturmastasi tai sairaudestasi.

Digitaaliset vakuutuspalvelumme käytössäsi

Saat käyttöösi useita digitaalisia palveluita, jotka helpottavat vakuutus­asioidesi hoitamista ja sujuvoittavat työtäsi. Tutustu näihin alla. Lue lisää myös muista digi­palveluista yrityksille

Digitaalinen vakuutuskortti

Digitaalinen vakuutus­kortti

Vakuutus­tiedot ja ohjeet helposti
Digitaalisesta vakuutus­kortista saa tiedot mitä työn­antajan vakuutus korvaa ja mihin mennä lääkäriin. Lääkärissä kulut laskutetaan vakuutuksesta, kun korttia näytetään ilmoittautumisen yhteydessä.
Lue lisää digitaalisesta vakuutuskortista
Pohjola Terveysmestari käytössä Pohjola Vakuutuksen terveysturvan vakuutusasiakkaille

Pohjola Terveys­mestari

Terveys­neuvontaa chatissa ja puhelimitse
Pohjola Terveys­mestari -palvelu tuo terveys­neuvonnan puhelimeesi! Mobiili­sovellus ja puhelin­palvelu ovat käytössäsi veloituksetta, kun henkilö­vakuutukset ovat Pohjola Vakuutuksessa. Saat nopeasti asian­tuntijan arvion oireistasi, omahoito-ohjeet tai ohjauksen sopivaan lääkäri­hoitoon.
Lue lisää Pohjola Terveysmestari -palvelusta
 
” ”
Terveysturva
Yrityksen sairauskuluvakuutuksella varmistat henkilöstöllesi laadukkaan hoidon ja lyhennät sairauspoissaoloja.
” ”
Yrittäjän eläkevakuutus
Yksilöllisen lisäeläkkeen avulla täydennät lakisääteistä YEL-vakuutusta.
” ”
Vapaa-ajan tapaturmavakuutus
Vakuuta henkilöstösi vapaa-ajan tapaturmilta

Ei. Yrittäjän tapaturmavakuutus on vapaaehtoinen. Moni yrittäjä kuitenkin turvaa itsensä tapaturmien ja ammattitautien varalta.

Jos joudut työkyvyttömäksi, tapaturmavakuutus antaa sinulle taloudellista turvaa. Vakuutus mahdollistaa pääsyn nopeasti hoitoon Pohjola Sairaalaan tai muulle lääkärikumppanillemme. Sujuvan hoitoketjun ansiosta kuntoudut ja palaat töihin nopeammin. Vakuutuksen voi laajentaa kattamaan myös vapaa-ajan tapaturmia.

Yrityksen vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.