Yrittäjän tapaturmavakuutus kuva

Yrittäjän tapaturmavakuutus

Tapaturman tai ammattitaudin sattuessa saat nopeasti laadukasta hoitoa ja voit keskittyä paranemiseen ilman huolta lääkärikuluista. Pyydä tarjous ja saat hinnan yrittäjän tapaturmavakuutukselle.

Laadukas hoito ja nopea työhön paluu

Pohjola Sairaalan ja muiden lääkärikumppaniemme avulla varmistamme, että tapaturman sattuessa pääset nopeasti hoitoon ja takaisin työkuntoiseksi.

Pohjola Terveysmestari palveluksessasi

Saat Terveysmestarilta asiantuntijan arvion oireistasi, omahoito-ohjeet tai ohjauksen sopivalle ammattilaiselle hoidettavaksi. Ota yhteyttä puhelimitse tai chatissa.

Henkilökeskeytysvakuutuksella lisäturvaa

Keskeytysvakuutus korvaa yrityksellesi taloudellisen vahingon, joka aiheutuu tapaturmastasi tai sairaudestasi.

Yrittäjän tapaturmavakuutuksella turvaat yrityksesi toiminnan

Yrittäjän työpanos on yritykselle elintärkeä, jolloin lyhytkin poissaolo näkyy suoraan yrityksen tuloksessa. Sinun kannattaa itse varmistaa riittävä vakuutusturva, koska et kuulu työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksella pakollisesti vakuutettaviin. Voit ottaa yrittäjän tapaturmavakuutuksen, jos sinulla on yrittäjän eläkevakuutus eli YEL-vakuutus. Meiltä saat myös kumppanimme Ilmarisen yrittäjän eläkevakuutuksen.

Tapaturman tai ammattitaudin seurauksena työkykysi saattaa heikentyä, jolloin myös yritystoimintasi on vaarassa. Yrittäjän laajalla tapaturmavakuutuksella pääset nopeasti parhaaseen mahdolliseen hoitoon.  Sujuvan hoitoketjun ansiosta sinun ei tarvitse jonottaa pitkään tarvittavaa tutkimusta tai toimenpidettä. Näin kuntoudut ja palaat töihin nopeammin.

Muistathan huolehtia myös yrityksesi omaisuuden ja toiminnan vakuuttamisesta sekä lakisääteisistä vakuutuksista, kuten Työtapaturmavakuutuksesta työntekijöillesi.

Yrittäjän tapaturmavakuutus korvaa hoitokulusi ja turvaa toimeentulosi, jotta voit keskittyä rauhassa paranemiseen.

Mitä yrittäjän tapaturmavakuutus korvaa?

Yrittäjän vapaaehtoinen tapaturmavakuutus korvaa kattavasti hoitokuluja ja turvaa toimeentulosi, jos menetät työkyvyn.

Korvaamme tapaturmavakuutuksesta yrittäjälle muun muassa

 • sairaanhoito- ja tutkimuskuluja
 • sairaanhoidosta aiheutuvat matkakulut
 • päivärahaa työkyvyttömyysajalta
 • kuntoutuskuluja
 • pysyvästä haitasta aiheutuvia kustannuksia
 • tapaturmaeläkettä pysyvässä työkyvyttömyydessä

Ansionmenetyskorvaukset eli päiväraha, kuntoutusraha ja tapaturmaeläke lasketaan vuosityöansiosta, joka on sidottu YEL-työtuloon. Siksi on tärkeää huolehtia, että YEL-työtulosi vastaa työpanoksesi todellista arvoa.

Korvaukset perustuvat työtapaturma- ja ammattitautilakiin. Lisätietoa korvauksista löydät Yrittäjän tapaturmavakuutuksen tuoteoppaasta sekä työtapaturma- ja ammattitautilaista.

Kuinka se toimii

  Jätä yhteydenottopyyntö Täytä lomakkeeseen yhteystietosi ja olemme sinuun yhteydessä.
 
  Asian­tuntijamme ratkaisuehdotus Kartoitamme yhdessä yrityksesi riskit ja räätälöimme niihin sopivan vakuutusturvan.
 
  Sinä päätät jatkosta Tarjouksemme ei sido sinua, tutustu ja tee päätöksesi rauhassa.

Mikä vaikuttaa yrittäjän tapaturmavakuutuksen hintaan?

Yrittäjän tapaturmavakuutuksen hinnan perusteena ovat esimerkiksi yrittäjän vuosityöansio, joka on samansuuruinen kuin YEL-vakuutuksen työtulo, tehtävä työ eli ammattinimikkeesi sekä yrityksesi toimiala.

Yrittäjän tapaturmavakuutus on verotuksellisesti edullinen ratkaisu, sillä vakuutusmaksut ovat pääsääntöisesti vähennyskelpoisia kuluja yrityksen verotuksessa.

Yrittäjän vapaaehtoisella tapaturmavakuutuksella turvaat myös vapaa-ajan

Merkittävä osa tapaturmista sattuu vapaa-ajalla. Suosittelemme, että vakuutat itsesi yrittäjän laajalla tapaturmavakuutuksella, joka korvaa työtapaturmien ja ammattitautien lisäksi myös vapaa-aikana sattuvia tapaturmia. 

Vapaa-ajan tapaturmavakuutuksessa on kaksi eri laajuutta ja paremman turvan varmistat laajalla turvalla.

 • Vapaa-ajan tapaturmavakuuksistamme laajempi on voimassa lähes kaikessa työn ulkopuolisessa toiminnassa, myös silloin kun urheillet ja matkustat ulkomailla.
 • Suppeampi vapaa-ajan tapaturmavakuutus ei korvaa kaikkien riskialttiiden urheilulajien, kuten esimerkiksi jalkapallon tai lumilautailun parissa sattuneita tapaturmia.

Halutessasi voit ottaa tapaturmavakuutuksen vain työajalle. Työssä sattuvat tapaturmat ja ammattitaudit korvaamme yrittäjän työajan tapaturmavakuutuksesta.

 • Yrittäjän työajan vakuutuksen lisäksi voit ottaa vapaaehtoisena sairauskuluvakuutuksena Terveysturvan ja Työkyvyttömyysvakuutuksen. Ne korvaavat hoitokuluja ja työkyvyttömyydestä aiheutuvia tulonmenetyksiä myös sairauksien varalta.
 • Myös Henkilökeskeytysvakuutus on tärkeä osa riskienhallintaa. Se korvaa yrityksellesi taloudellisen vahingon, joka aiheutuu tapaturmastasi tai sairaudestasi.

Digitaaliset vakuutuspalvelumme käytössäsi

Saat käyttöösi useita digitaalisia palveluita, jotka helpottavat vakuutus­asioidesi hoitamista ja sujuvoittavat työtäsi. Tutustu alla oleviin ja lue lisää myös muista maksuttomista digi­palveluista yrityksille!

Digitaalinen vakuutuskortti

Digitaalinen vakuutus­kortti

Vakuutus­tiedot ja ohjeet helposti
Digitaalisesta vakuutus­kortista saa tiedot mitä työn­antajan vakuutus korvaa ja mihin mennä lääkäriin. Lääkärissä kulut laskutetaan vakuutuksesta, kun korttia näytetään ilmoittautumisen yhteydessä.
Lue lisää
Pohjola Terveysmestari käytössä Pohjola Vakuutuksen terveysturvan vakuutusasiakkaille

Pohjola Terveys­mestari

Terveys­neuvontaa chatissa ja puhelimitse
Pohjola Terveys­mestari -palvelu tuo terveys­neuvonnan puhelimeesi! Mobiili­sovellus ja puhelin­palvelu ovat käytössäsi veloituksetta, kun henkilö­vakuutukset ovat Pohjola Vakuutuksessa. Saat nopeasti asian­tuntijan arvion oireistasi, omahoito-ohjeet tai ohjauksen sopivaan lääkäri­hoitoon.
Lue lisää
Terveysturva yrityksen sairauskuluvakuutus kuva_
Terveysturva
Yrityksen sairauskuluvakuutuksella varmistat henkilöstöllesi laadukkaan hoidon ja lyhennät sairauspoissaoloja.
Työtapaturmavakuutus_kahvila
Työtapaturmavakuutus
Turvaa työssä tai työmatkalla sattuvien tapaturmien ja työssä aiheutuvien ammattitautien varalle.
Vapaa-ajan tapaturmavakuutus työntekijöille_kuva
Vapaa-ajan tapaturmavakuutus
Vakuuta henkilöstösi vapaa-ajan tapaturmilta

Voit ottaa työtapaturma- ja ammattitautilakiin perustuvan Yrittäjän tapaturmavakuutuksen, kun sinulla on yrittäjän eläkevakuutus (YEL-vakuutus).

Tapaturmavakuutus on tarkoitettu sinulle, jos olet:

 • yksityinen ammatinharjoittaja
 • avoimen yhtiön yhtiömies
 • kommandiittiyhtiön vastuunalainen yhtiömies
 • osakeyhtiössä johtavassa asemassa työskentelevä osakas, joka omistaa yksin yli 30 % tai yhdessä perheenjäsentensä kanssa yli 50 % osakkeista tai niiden tuottamasta äänimäärästä
 • kommandiittiyhtiön äänetön yhtiömies tai ammatinharjoittajan perheenjäsen, jos he työskentelevät yrityksessä ilman työsopimuslain mukaista työsuhdetta.

Myös perheenjäsenesi, joilla on YEL-vakuutus, voidaan vakuuttaa yrittäjän tapaturmavakuutuksella.

Tapaturma-kaavio 2016

Yrityksen vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.